olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mesut Doğan Şanlıurfa’da

Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mesut Doğan Şanlıurfa’da
Saadet Partisi Genel başkan yardımcısı teşkilatlanma başkanı Mesut Doğan ve bölge başkanı Bülent Kaya ilçe başkanları ve il başkanlık divanı ile bir toplantı yapmak için Şanlıurfa’ya geldi.

Toplantı Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa şubesi konferans salonunda gerçekleşti. Öğlen saatlerinde Şanlıurfa GAP havaalanına gelen Doğan il başkanı Osman yıldırım ve partililer tarafından karşılandı.

Öğlen yemeğini parti teşkilatı ile birlikte yedikten sonra toplantı salonuna geçildi.

 

Saadet Partisi Şanlıurfa il başkanlık divanı ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda ilçe başkanlarından rapor alınarak ilçeler hakkında bilgiler sunuldu. İlçe başkanları sorunlarını ve beklentilerini Genel Merkez Teşkilatlanma başkanı Mesut Doğan’a iletti.

 

Toplantıda bir konuşma yapan, Doğan; İlçe teşkilatlarının önemini olduğunu vurgulayarak, ilçelerin partiler için önemi büyük özellikle üretim yerinin ilçeler olması hasebi ile çok daha büyük önem taşıdığını belirtti.

 

Saadet partisi referandum sürecinde ülkenin bölünmesinin önünde set olmuştur

 

Doğan; Yaptığı konuşmasında Saadet Partisi bu gün referandumda kilit bir rolde, dikkat ediniz bu gün Saadet Partisi iktidar partisinden ana muhalefet partisinden ve diğer bütün partilerden daha fazla konuşulan bir parti konumunda. Saadet Partisinin duruşu ve referandumdaki önemi konuşuluyor, her ne kadar bazı kardeşlerimiz bizi bazı partilere yanaştığımızı ifade etseler de aslında Saadet Partisi bu referandumdaki duruşu ile ülkenin ideolojik ve inançsal olarak ikiye bölünmesini engelliyor!...

 

Devleti yöneten idareciler sırf benim gibi düşünmüyorsun diyerek vatandaşı hain terörist ilan ediyor! Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Sen nasıl sonra ben bütün ülkenin Cumhurbaşkanıyım Başbakanıyım diyeceksin? Nasıl bu ülkenin bütün evlatlarını kucaklayabileceksin? Yarın referandumda hayır çıksa ülke teröristlerin eline mi geçmiş olacak? Bu nasıl bir yaklaşım? Hayır diyenlere hain, terörist muamelesi yaparsan zaten bu ülkeyi bölmeye götürürsün bu da birilerinin ekmeğine yağ sürer.

 

Anayasa Taslağı Hakkındaki Görüşlerimizi Bizzat Cumhurbaşkanına Sunduk

 

Biz Saadet Partisi Olarak böylesi önemli bir konuda polemik yapmadan, popülizm yapmadan kendi hukukçularımız ile çalışarak hazırladığımız rapor ile birlikte Genel Başkanımız bizzat Cumhurbaşkanının yanına gitti çekincelerimizi anlattı ve sayın Cumhurbaşkanımız bize hak verdi ve hassasiyetlerimizin haklı olduğunu belirtti. Biz ümitlendik değişiklik olacak diye ancak hiçbir değişiklik olmadan maddeler meclisten geçince bizler Saadet Partisi olarak mevcut Anayasa metnine destek olamayacağımızı belirttik.

  

Üç Temel Noktada Sakınca Gördük 

 

Birincisi Bu kadar yetki bir kişiye verilmez! Sayın Cumhurbaşkanımız Mevcut düzen bana 90 km hız yapmama müsaade ediyor ancak ben 120 km hız istiyorum!... Biz Saadet partisi olarak eyvallah diyoruz bu çok güzel bir hareket ancak Cumhurbaşkanımız bu hızı yaparken fren istemiyorum diyor!... Bu olmaz bu seni ve ülkeyi ilk virajda uçuruma götürür dedik. Biz arabanın hızlı gitmesine tarafız ama frensiz olmaz!...

İkincisi 550 milletvekilini 600 çıkaracaksınız neden temsilde adalet olsun, 55 milyon insanın seçtiği meclisi kafana estiği zaman kapatabileceksin tabiri caizse seçime gidiyoruz diyeceksin 600 tane milletvekilinin bulunduğu TBMM’yi bu kadar zayıflatmaya karşıyız.

Meclis bu kadar itibarsızlaştırılmamalı.

 

Üçüncüsü Yargı bu kadar vesayet ve kontrol altına alınırsa bu kadar zayıflatılırsa ülkede adalete şüphe olur, Şüphenin olduğu yerde zulüm olur zalimlik olur dedik.

 

Bu üç konuda değişiklik yaparsanız biz destek veririz!

Zaten başından beri söylüyoruz biz başkanlık sistemine değil bu getirilen metne karşıyız dedik.

 

Toplantının ardından ilçe başkanları ile istişarelerde bulunan Doğan akşam uçağı ile Ankara’ya döndü

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!