olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz’ın basın toplantısından öne çıkanlar

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz’ın basın toplantısından öne çıkanlar
Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz tarım bakanlığı bürokratlarının kentte 5 yıldızlı otelde kalmalarını eleştirerek, “Tarım bakanlığının Urfa’ya gelen bürokratlarının hepsi aileleriyle, çocuklarıyla birlikte 5 yıldızlı otellerde konakladılar, yediler, içtiler gittiler. Onların yaşadığı hayat Japonya hayatı, halkın yaşadığı hayat Somali hayatı” sözlerini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz haftalık olarak gerçekleştirdiği basın toplantılarına bugün de devam etti. İl binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Niyazi Yanmaz, tarım bakanlığı yetkililerinin 5 yıldızlı oteller kalmasını eleştirerek, yetkililerin yaşadığı hayatın Japonya hayatı olduğunu, halkın yaşadığının ise Somali hayatı olduğunu dile getirdi.

‘TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ ÇOK BAŞARILIYMIŞ GİBİ…’

Türk tarımının yerlerde süründüğünü iddia eden Yanmaz,  “Eskiden bakanlar Urfa’ya geldiğinde çok mütevazi bir şekilde gelir, misafirhanede kalır, bürokratlarını falan misafirhanede ağırlardı. Mütevazi bir şekilde gelip gidilirdi. Ama şimdi Türkiye’de hem ekonomik kriz var, insanlar iş bulamıyor, aş bulamıyor perişan bir durumda, esnaf siftah edemiyor, bir de Türk tarımı yerlerde sürünüyor. Eti dışarıdan alıyoruz, sütü dışarıdan alıyoruz, buğdayı, arpayı, samanı, mercimeği, pirinci hep dışarıdan ithal ediyoruz. Ama geçtiğimiz hafta içerisinde tarım bakanlığının Urfa’ya gelen bürokratlarının hepsi aileleriyle, çocuklarıyla birlikte 5 yıldızlı otellerde konakladılar, yediler, içtiler gittiler. Şimdi baktığınız zaman siz çok büyük bir başarı elde etmemişsiniz, bu ülkede kişi başına düşen milli gelir 70 bin dolar civarında değil, eti 5 liraya getirmiyorsunuz. Dünyanın en pahalı etini Türkiye tüketiyor ve dışarıdan ithal ediyorsunuz. Belli başlı bakliyat ürünlerini bile dışarıdan ithal etmeye başladık ama bu çerçeve içerisinde tarım bakanlığı yetkilileri adeta çok başarılıymış gibi geliyorlar, 5 yıldızlı otellerde yiyorlar, içiyorlar. Onların yaşadığı hayat Japonya hayatı, halkın yaşadığı hayat Somali hayatı” sözlerini kullandı

 

 

ÜLKEDE HUZURSUZLUK OLUR

Etin dışarıdan ithal edilmesine de değinen Yanmaz, “Bir de tarım bakanlığı lafla yürümüyor, icraatla yürüyor. Söylemle bu işler olmuyor. Siz dışarıdan eti ithal edersiniz, 3 lira eti ucuza getirirsiniz. Ama asıl mesele sizin besicilerinizin et üretip ucuza mal edebilmek. Dışarıdan alınan etle, etin fiyatını aşağıya çekmek başarı değildir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Onun için bu şekilde gidilip, büyük bir şatafat içerisinde bir yaşam sürdürülürse bu insanların dikkatini çeker, ülkede huzursuzluk olur” dedi.

 

 

‘FAKIBABA KONVOY OLMASIN DEMİŞTİ AMA BU İŞ GEÇMİŞİ DE AŞTI’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın karşılama istememesi yönündeki sözlerini hatırlatan Yanmaz, “Fakıbaba, görkemli, konvoy olan bir karşılama olmasın demişti. Bu hakikaten takdire şayan bir davranış biçimiydi. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla bu iş geçmişi de aştı, artık konvoylar oluşmaya başladı. Geçmişten büyük şatafatlar, haşmetler olmaya başladı ki bu prestij dediğiniz şey, popülarite dediğiniz şey kişinin yaptığı işle başarısıyla addedilir. Yoksa siz hem başarısız olmuşsunuz hem de konvoylarla karşılanıyorsanız, bu gerçek yerini bulmaz. Bu noktadan hareketle iktidar yetkililerinin, tarım bakanlığı yetkililerinin bu konuda biraz daha düşünmelerini, sağduyulu hareket etmelerini, esas vazifeleri Türk tarımını ıslah etmeleri, reform uygulamaları, Türkiye’de insanlarımızın tarım gıdalarını çok daha ucuza ve yerli malıyla temin etmelerini sağlamaktır.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!