olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Rektör’den yeni fakülte müjdesi

Rektör’den yeni fakülte müjdesi
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, göreve geldiği 2007 yılından bu yana üniversitede yaptığı çalışmalarını anlattı. Rektör Mutlu, “Görevi devraldığımızda 7 fakülte vardı. Şimdi 10 fakültemiz var. buna 2 fakülte daha geliyor. Biri Siverek MYO diğeri ise Diş Fakültesi. YÖK’ten ve bakanlıktan geçtikten sonra kuracağız” dedi.

Aziz Budak/İbrahim Halil Aslan

 Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, basın toplantısı düzenleyerek, görev yaptığı 7 yıl boyunca yaptığı çalışmaları açıkladı.Basın toplantısında konuşan Mutlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle;

 KAMPÜS ÖVGÜYLE BAHSEDİLİYOR: 23. Yılımızı dolduruyoruz. Her ne kadar 5. yy’da iyi bir üniversite vardıysa da 23. yılımız orada gördüğünüz gibi 1994’de bu kampüsün temelleri atıldı. İnşası başlayan şu anda içinde eğitim gördüğü kampusa kavuştuk. Gerek dışardan gelen konuklarımız, gerekse Türkiye içindeki öğretim üyelerinin övgüyle bahsettiği bir kampusa sahip olduk. Ama her şey bitmemiş olan yerlerimiz var.

 YENİ ATLIMLAR YAPTIK:Biz tarihin ve medeniyetin başladığı yerden yükselen bilim ve kültür üniversitesi diyoruz. Geçmişte bir çok bilim adamı yetiştirmiş bir üniversitemiz var. GAP projesiyle birlikte başta Ziraat, Veterineri Tıp olmak üzere yeni atlımlar yaptık. 2007’ de aldığımızda 3 fakültemiz bitmişti. İktisat ilahiyatı sosyal bilimleri bir bina taşımak zorunda kalmıştık. Yine 2006 ‘da Yenişehir kampusumüzdaki tıp fakültesi hariç bütün fakülteler buradaydı.

 2 FAKÜLTE DAHA GELİYOR:Yine 2006 Ziraat Fakültesiyle bir MYO vardı, biz bunu değiştirdik. Zirarat Fakültesi buraya gelince Veteriner Fakültesini oraya taşıdık. Görevi devraldığımızda 7  fakülte vardı. Şimdi 10 fakültemiz var. buna 2 fakülte daha geliyor. Biri Siverek MYO diğeri ise Diş Fakültesi. YÖK’ten ve bakanlıktan geçtikten sonra kuracağız. Ben görevi devraldığımda  MYO 10 taneydi şimdi ise yalnızca 2 ilçemizde var MYO olmayan bunlardan biri Viranşehir diğeri de Harran ilçemiz.

 KENDİ ARITMAMIZI KEDİMİZ YAPIYORUZ: Tabi önemli olan burada konservatuarın açılmasıydı. Önümüzdeki yıl onu da açacağız. Eyyübiye kampus ünün tamamını MYO olarak düşünüyoruz. Bunlarda amacımız sadece  ve sadece eğitim. Yine makine fakültesi dediğimiz alanımızı Şair  Nabi Kampüsü olarak değiştirdik. GAP Projesinde hem güneş enerjisinden yararlanma hem de enerji verimliliği merkezi olarak burayı düşünüyoruz. Bu Danimarkadan esinlediğimiz Türkiye’de bir ilk olan kendi arıtmamızı kedimiz yapıyoruz. Ziraat Fakültesinde olan ürünlerimiziz ticaret amaçlı yapmıyoruz. Bölgeye ışık tutmayı amaçlı yapıyoruz. Dünyanın ilk tarım üniversitesi olan olan Hollandanın Vagelinda  Üniversintesiyle işbirliği yaptık.

 BATIDAKİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA 49.’YUZ: Türkiye’de ilk klimalı kapalı spor salonu yaptık. Stadımız yoktu şimdi ise besyonun eğitim yaptığı bir stadımız var. Bu ilde tek basketbol takımı olan bayan basketbol takımıyla 2.liğde mücadele ediyoruz. Bu Ayın sonunda bir öğrenci yaşam merkezi açıyoruz. 2007’ de yurt yokken 2008 de Cumhurbaşkanımızın emriyle yurt’u hizmete açtık. Elimizdeki imkanları öğrencilerimiz için kullandık. Yine bizim Kültür Evi olarak bildiğimiz Balıklıgöl çevresinde bulunan evi biz restore ettik. Turizm uygulama oteli yaptık. Bu yıl batıda  Amerika da bir çok üniversitelerde dahi geçmiş durumdayız. Batıdaki üniversiteler arasında 49.’yuz. İlk karaciğer naklini biz yaptık, Yataklı Diyaliz Hastanelerini açtık E- Üniversiteler dijital sisteme geçtik.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!