olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Rektör Taşaltın:Hoca bulmakta zorlanıyoruz

Rektör Taşaltın:Hoca bulmakta zorlanıyoruz
Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, üniversitenin çalışmaları ve projeleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Taşaltın, hoca bulmakta güçlük yaşadıklarını söyledi.

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, bugün Rektörlük binasında kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. 

Özellikle Hastanede bazı bölümlerin olmamasıyla ilgili konuşan Taşaltın, ilgili dallardaki hocaları bulamadıklarını söyledi. Alerji bölümünün olmadığını ve doktor olmadığı için hizmet veremediklerini belirten Taşaltın, "Gelen doktorları biz Urfa'da tutamıyoruz. Çoğu hocamıza avantaj sağlayamadığımız için geri gidiyorlar. Şimdi bazı bölümlerde hizmet veremiyoruz çünkü hoca bulamıyoruz. Bugün alerji doktoru bulursanız, hemen yarın gelsin başlasın" dedi. Göreve geldikten sonraki çalışmaları değerlendiren Taşaltın, rektörlük binası yaptıklarını belirterek, yaptığı açıklamada, "Mühendislik Fakültesi ek binası inşaat çalışmaları başlamış, Tarımsal Otomasyon Merkezi Projesi ve Veterinerlik Fakültesi bina ihale işlemleri başlatıldı" dedi.Üniversite bünyesindeki fakültelerde bulunan bölümlerle ilgili de konuşan rektör Taşaltın, eğitim fakültesinde 4 aktif bölümün okutulduğunu söyledi.Rektör Taşaltın, ayrıca Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde sayıları 200’e yaklaşan Yabancı Uyruklu ve 500 civarında lisansüstü öğrencisi bulunduğunu belirtti.

"Ziraat fakültesi bölge için önemli"

Üniversitenin ziraat fakültesinin bölge açısından önemli olduğuna değinen Taşaltın, "Türkiye’nin altıncı Ziraat Fakültesi sıfatı ile 1978 yılında kurulan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarımsal ihtiyaçlarını hemen her yönüyle karşılamayı kendisine temel amaç edinmiş bir Fakültedir.Bu fakültemiz yarı zamanlı iş imkanlarıyla öğrencilerini mezuniyet sonrası istihdama dâhil etmeyi amaçlayarak ve bunu etkin “işyeri uygulaması programlarıyla destekleyerek eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor" diye konuştu.

"Projeler, ihtiyaçlara cevap veriyor"

Üniversitenin çeşitli projelere de imza attığını belirten Taşaltın, "Çeşitli alanlarda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca ortak yürütülen proje çıktılarının bölgenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarına cevap vermeye başlaması ile birlikte, iyi proje örneklerinin yayılım gösterme zarureti hassasiyetle ortaya çıktı. Eş finansman yöntemi ile yürütülen; Zeytin Fidancılığı, Zeytinyağı, Üzüm, Nar, Menengiç ürünleri ve Enerji Verimliliği projelerimizin yüksek düzeyli ürün çıktısı yaratması ve Akreditesi yapılmış Merkezi Laboratuarımızda analiz çalışmalarının kalite ve verimliliği arttıracak şekilde devam etmesi bu tablonun önemli bir göstergesi olmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Hukuk fakültesi için müracaat yapıldı

Rektör Taşaltın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üniversite bünyesinde Hukuk Fakültesi’nin kurulması amacıyla gerçekleştirilen müracaat aşaması ise bölgeye katacağı değerin heyecanı içerisinde sonuç bekliyoruz. Diğer yandan, Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımı müracaatının yapılmış olması bölgeye eğitsel ve sağlık sektörü açısından yeni bir soluk oluşturacaktır" dedi.

Eyyübiye kampüsü

Eyyübiye Kampüsü’nün TOKİ’ye verilerek imara açılması konusunun ise netameli olduğunu aktaran Taşaltın, “Pek girmek istemiyorum. Bizim hedefimiz neydi, veterinerlik ve hastaneyi taşımaktı. Eyyübiye’de 2 tane MYO var şu anda. 5 bin öğrenci var toplamda. Şair Nabi Kampüsüne bunları taşıyalım, 250 dönümlük boş Eyyübiye’yi de TOKİ’ye verelim, TOKİ bunun karşılığında bize en az 4 fakülte binası yaptırsın, lojman yapsın, yurt yapsın, bir proje hazırladık. Bu projemiz yürümedi. TOKİ başta evet demişti. Sonradan kaldı, niye kaldı onu siz araştırın bulun. Bizim hala hedefimiz bu, önümüz açılırsa biz varız burada. Eyyübiye Kampüsünün hatırına rektörü de değiştirmeye çalıştılar geçmişte. Onu söyleyeyim, bunu da yazın. Biz de diyoruz ki orası devletin arazisi, devlet değerlendirsin, tarım arazisi olarak kalacaksa da öyle kalsın, biri çarpıp bina yapacaksa devlet yapsın” ifadelerini kullandı.

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık hakkındaki iddialara da değinen Rektör Taşalltın, “Bir arkadaşımız geliyor, kardeşi de doçent olarak geldi. Herkese söylüyorum, doçentiniz varsa buyurun gelin hemen yarın alalım. Hoca gelmiyor buraya. Vay efendim kardeşi ile saltanat kurmuş buraya. Almayalım mı peki? Son yaptığı proje vardı, sanal gerçeklikle ilgili. Böyle bir adamı almayalım mı, ne yapalım?” ifadelerini kullandı.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!