olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ramazan ayında yetimleri unutmayalım

Ramazan ayında yetimleri unutmayalım
* Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Müslümanların Ramazan ayında yetim ve ihtiyaç sahiplerini unutmaması gerektiğini söyledi.

Haber: Hasan RAY

11 ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte İslam âlemini heyecan ve tatlı bir telaş sardı. Ramazan ayında sağlıklı bir oruç tutmak için neler yapılması gerektiğini açıklayan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Ramazan ayı öncesi birkaç gün oruç tutalım ki bir hazırlık yapmış olalım. Bir anda 30 günlük bir oruç bizi sarsmasın. Bünyemiz hazırlıklı olsun” dedi.

Gönlümüzü temizleyecek

Ramazan ayının maneviyatının kendini hissettirdiğini söyleyen Müftü İhsan Açık, “Hamdolsun Ramazan’ın kokusu ve o manevi rüzgârdı gelmeye başladı. Manen serinlik oluştu. Bütün yurtta rahmet yağmurları yağdı. Gönlümüzü, ruhumuzu ve zihnimizi temizleyecek o iklime geldik. Yağmurlarla yeryüzü temizlenmiş oldu. Şimdi inşallah Ramazan ayı da gönlümüzü temizleyecek” diye konuştu.

Faydalı olmak konusunda gayretlerimiz olacak

Ramazan ayı öncesi neler yapılması gerektiğini anlatan İl Müftüsü İhsan Açık, “Kandillerimiz, Perşembe ve pazartesi oruçları ile bir nevi oruca hazırlık yaptık. Şimdi artık yavaş yavaş teravih namazı, iftar ve sahurlara hazırlanacağız. Tutacağımız orucun gün içerisinde maddi ve manevi hususlarında nasıl faydalı olacağı konusunda gayretlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

 

Ramazan öncesi hazırlık yapılmalı

Ramazan ayına sayılı günler kaldığından dolayı birkaç gün oruç tutup buna hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan Müftü Açık, “Birkaç gün öncesinde vücudun alışması için oruç tutulabilir. Bunu yapalım ki bir anda 30 gün boyunca tutacağımız oruç bizi sarsmasın. En azından bünyemizi buna hazırlayalım. İkincisi mutlaka hatimlerimiz olacak, cüzlerimiz olacak, kuran okuyacağız” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahipleri düşünülmeli

Ramazan ayında özellikle ihtiyaç sahiplerinin düşünülmesi gerektiğini belirten Müftü Açık, “Kendi buzdolaplarımız doluyor. Bir komşumuzun ya da başka bir ihtiyaç sahibinin evine gidelim ve onların dolaplarını da doldurmalıyız. Sahura kalktıklarında yiyecek bir şeylerinin olması için çaba göstermeliyiz. Çoluk çocuğumuzun sahurda ve iftarda yediği güzel yemekleri ihtiyaç sahiplerini de düşünmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Cemaatle namaz kılınmalı

“Bu ay içerisinde muhakkak yetim çocuklarımızla nasıl beraber olacağımızı düşünmeliyiz” diyen Müftü Açık, “Yetim çocuklarımızın durumunu ne yiyip içtiklerini muhakkak düşünmeliyiz. Ramazan ayı rahmet ayıdır. Ramazan da bize mağfiret eder. Beş vakit namazın bir vaktini mutlaka ama mutlaka camide kılmalıyız” gibi ifadeler kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!