olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

PTT 1.Lig'de 13. Hafta'nın Panoraması

PTT 1.Lig'de 13. Hafta'nın Panoraması
PTT 1.Lig'de 13 hafta geride kaldı. İşte 13. haftanın özeti.. Ekrem Önder Çiftçi'nin analizi

PTT 1.Lig'in 13 geride kalırken zirve yarışında ki mücadele kıran kırana devam ediyor. Bu hafta sahasında Samsunspor'u ağırlayan Osmanlıspor, golsüz berabere kalırken, şampiyonluk yarışında son iki haftada 5 puan kaybetti. Süper Lig mücadelesi veren diğer takımlardan Kayserispor, Kadir Arena'da Adanaspor'u 3-1 mağlup ederek averajla zirvenin yeni sahibi oldu.  Antalyaspor, Bolu deplasmanın da galip gelirken, Şanlıurfaspor ve Adana Demirspor zirve yarışında büyük yara aldı.  

Bucaspor 1 - Gaziantep BBSK 1 

http://www.markafutbol.com/uploads/haberresim/bucaspor_gbb_1_120141213144146_b.jpg

 Maddi ve yönetimsel sorunların bir türlü bitmek bilmediği Bucaspor iç sahada performansıyla göz doldururken, deplasman aynı grafiği göstermiyordu. Geçen hafta Ordu'da ilk deplasman galibiyetini alan ve galibiyet serisine başlamak isteyen sarı-lacivertli ekip,Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına bu sezon 581 dakika görev alan Erkan Taşkıran'dan yoksun çıktı. Ege ekibi maça hızlı başladı ve 45. dakika genç sol beki Batuhan İşçiler'in golüyle 1-0 öne geçti. Genç futbolcu 43. kez çıktığı PTT 1.Lig'in maçında ilk kez gol sevinci yaşadı. 77. dakikada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da Köksal Yedek maçın skoru belirleyen golü attı.
Geçen hafta Adana Demirspor galibiyetinin golünü atan Köksal, Buca deplasmanın da takımına 1 puan getirdi.  Müsabakanın sonunda Bucaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar'ın:'' Bizim bütçemiz rakibimizin santraforu kadar. Bu ligde alınan 1 puan varsa kazançtır.'' açıklaması PTT 1.Lig durumu özetleyen nitelikteydi.
Gaziantep ekibi Hakan Kutlu göreve geldiğinde beri çıkışı devam ettiriyor. 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 8 puan toplarak düşme hattı uzaklaşıp yükselişe geçiyor.
Bucaspor 1-0 öne geçtiği müsakada 1-1 berabere kalarak bu sezon öne geçtiği 7 karşılaşmanın 4'ünde puan kaybetti. Altınordu,Adanaspor, Gaziantep BBSK maçlarında öne geçmesine rağmen berabere kaldı. Denizlispor'a ise 2-1 mağlup olmuştu.
Bu sonucun ardından Bucaspor puanını 14 'e, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da 15'e yükseltti.
Adana Demirspor 1 - Manisaspor 1 
http://icube.milliyet.com.tr/Skorer600x298/2014/12/13/adana-demirspor-1-manisaspor-1-5080391.Jpeg
 3 haftalık galibiyet serisi geçen hafta Gaziantep BBSK deplasmanında bozulan Adana Demirspor bu evinde Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı. Adana Demirspor - Manisaspor arasında oynanan 8 maçta Adana Demirspor 3 galibiyet alırken, Manisaspor'da 3 galibiyet aldı.2 karşılaşma berabere sonuçlandı.  İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmada  konuk ekip Manisaspor, 68. dakikada Nenad Milijas ile 1-0 öne geçti. Adana Demirspor'un bu gole erkan cevap verdi.  70. dakikada Timur Özgöz'ün penaltıdan attığı gol ile Adana Demirspor maça eşitlik getirdi: 1-1 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve iki takım da sahadan 1'er puanla ayrıldı.Son 2 haftadır 3'er gol yiyerek mağlup olan ve deplasmanda oynadığı 6 maçın 5'inde mağlup olan Manisaspor Adana deplasmanın da önemli puan aldı.  Hafta içersinde Aladdin Tosun’un alacakları ödenmediği gerekçesiyle federasyona başvurması Adana Demirspor’unda maddi sorun içersinde olduğunu gösterdi.
Bu sonucun ardından Adana Demirspor puanını 21 yaparak zirve yarışında darbe alırken, Manisaspor da puanını 11 yaptı. 

Altınordu 3 - Orduspor 0  

http://icube.milliyet.com.tr/Skorer600x298/2014/12/13/altinordu-3-orduspor-0-5080401.Jpeg

 27 yıl aradan sonra karşı karşıya gelen iki takım için bu sezon hedef sadece kümede kalabilmek. Stadyum ve tesis sorunu yaşayan Altınordu , maddi ve yönetimsel sorunların olduğu Orduspor'u ağırladı. İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçın henüz 12. dakikasında Yasin Şahan direkt kırmızı kart görerek Orduspor'u deplasmanda 10 kişi bıraktı. 34. dakikada Gökhan'la gelişen Altınordu hücumunda Ordusporlu Volkan Özcan'ın ceza alanında topa elle müdahale etmesinden dolayı maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi.35. dakikada gerçekleşen penaltı atışında kalecinin çeldiği topu tamamlayan Göksu Türkdoğan takımını 1-0 öne geçirdi. Orduspor'un 45. dakikada kazandığı penaltı atışını, Ümit Tütünci ile faydalanamadı. İkinci yarıda Erdoğan Yeşilyurt'un yerine oyuna giren Mertan Caner Öztürk , 51. dakikada takımını 2-0 öne geçirdi. 56. dakikada Orduspor'da Ufukhan Bayraktar  2. sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Müsabakanın 76. dakikasında Serkan Göksü sahne aldı skoru 3-0 yaptı. Serkan bu sezon ligdeki ilk golünü Orduspor'a atmış oldu.  

Altınordu bu sonuçla ligde, 3 maçlık mağlubiyet serisine son verdi. Bu sonucun ardından Altınordu puanını 14'e yükseltiren 12 sıraya yükseldi.Orduspor ise üst üste 8. mağlubiyetini alarak 4 puanla son sırada kaldı.  

Osmanlıspor 0-0 Samsunspor 

http://i.milliyet.com.tr/Skorer600x298/2014/12/13/fft226_mf5080482.Jpeg

 Geçen hafta en yakın takipçisi Kayserispor'a mağlup olan Osmanlıspor, Kayseri deplasmanında 3 puanla birlikte en önemli oyuncusu Muhammet Reis'i ve teknik direktörü Osman Özköylü kaybetti. Muhammed Reis'in yerine Slovak futbolcu Marek Sapara , Osman Özköylü'nün yerine ise antrenör İlker Püren görev aldı.Karşılaşmada öne çıkan isimler hiç şüphesiz Samsunsporlu futbolculara geçit veremeyen Ahmet Şahin ve Samsun'un ataklarında başrol oynayan Musa Aydın'dı. Osmanlıspor, sahasında Samsunspor ile golsüz berabere kaldı.Bu puan kaybıyla zirveyi Kayserispor'a kaptırdı.
Oynadığı son 2 maçta 5 puan kaybeden başkent ekibi Osmanlıspor'un puan kaybı devam etti. Samsunspor'lu M'Billa Etame Adana Demirspor maçında yer alabilmek için 90. dakikada bilinçli olarak  kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Kısaca özetlersek başkent ekibi Osmanlıspor PTT 1.Lig'in 13. haftasında, ayın 13'ünde duraklama dönemine girdi. 
Bu sonuçla Osmanlıspor, puanı 28'e çıkarmasına rağmen averajla zirveyi Kayserispor'a kaptırdı.Konuk ekip Samsunspor ise puanını 18'e çıkardı.
Kayserispor 3 - Adanaspor 1 
http://im.htspor.com/2014/12/13/1018890_620x310.jpg?1418487160
Kayserispor, evinde Adanaspor 3-1 yenerek averajla liderliğe yükseldi. Kayseri  Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadelede Kayserispor 5. dakikada son haftaların formda ismi Marko Simic ile 1-0 öne geçti. Savunma oyuncusu Marko Simic bu golle oynadığı son 3 karşılaşmada da gol atma başarısı gösterdi. Maçın 38. dakikasında, tansiyona bağlı olarak rahatsızlanan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, herkesi korkuttu.Ambulansla hastaneye kaldırılan Levent hocadan gelen iyi haber herkesi rahatlattı. Geçmiş olsun Levent hocaya.. 
Adanaspor, 42. dakikada Sami Can Keskin'in attığı mükemmel golle skora denge getirdi 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca bu skorla tamamlandı. 60. dakika da kazanılan penaltıyı Mert Nobre gole çevirerek takımını  2-1 öne geçirdi. Nobre, bu sezon ligde ki 8. golünü kaydetti. İlginç bir istatistikse ; Kayserispor Mert Nobre gol attığı bütün maçlarda sahadan 3 puanla ayrıldı. Müsabakanın  80. dakikasında Turgut Dogan Sahin maçın skorunu tayin etti. 3-1 
Antalyaspor deplasmanın takımını yalnız bırakmak istemeyen İbrahim Dağaşan 87. dakika taktiksel olarak ikinci sartı gördü ve kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Bu sezon gördüğü 5 sarı , 2 kırmızı kart ile Kayserispor'un en hırçın futbolcusu oldu. Bu sonucun ardından Kayserispor puanını 28 yaparak averajla Osmanlıspor'un üstüne çıkarak zirveye otururken, Adanaspor 12 puanda kaldı.
Kayserispor Cüneyt Dumlupınar yönetiminde çıktığı 9 lig maçında 7 galibiyet, 2 beraberlik alırken hiç yenilmedi. Bugün ZTK maçında Altınordu'yu 3-0 'lık skorla geçen Kayserispor, Dumlupınar yönetiminde çıktığı 4. kupa maçında 4 galibiyetini aldı. 16 gol attı, 4 gol yedi. 
Cüneyt Dumlupınar Kayserispor'da ki antrenörlük döneminde yakaladığı 2,55 puan ortalaması ile gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktör durumunda. 
Giresunspor 2 - Karşıyaka 0 
http://image.cdn.haber7.com/haber/haber7/photos/giresunspor_2_0_karsiyaka_1418568025_1765.jpg
 

Bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet 4 beraberlik ile deplasmanda mağlubiyet almayan tek olan Giresunspor iç saha fobisini Karşıyaka maçında giderdi.İlk 7 haftada sadece 4 puan toplayabilen Çotanaklar, Erkan Sözeri ile 6 haftada 12 puan topladı. ( 3 galibiyet , 3 beraberlik) PTT 1.Lig'de ilk olarak geçen sezon Orduspor'da görev yapan Erkan Sözeri, mor-beyazlı ekibinde başında Karşıyaka'yı deplasmanda 1-0 , Ordu'da 2-1'lik sonuçlarla mağlup etmişti. Bu sezon 6 maçtır kazanamayan Giresunspor, Sözeri yönetiminde ilk iç saha galibiyetini Karşıyaka karşısında aldı. Böylelikle Erkan Sözeri Karşıyaka ile oynadığı maçlardan 9 puan çıkarttı.Son 3 maçında 7 puan toplayan Karşıyaka'da maddi sorun sahaya yansıyor. Giresunspor  28.dakikada sol beki İsmail Dinler ve 82.dakikada Abwo'nun golleriyle 2-0 kazandı. İki futbolcu da bu sezon ilk gollerini kaydetti. 

Bu sonuçla Giresunspor puanını 16'ya yükseltirken, konuk Karşıyaka'nın 18 puanda kaldı. 

Boluspor 0 - Antalyaspor 2  

http://i.sozcu.com.tr/spor/wp-content/uploads/2014/12/14/boluspor-antalyaspor-14-12.jpg

 13. hafta üst sıraları yakından ilgilendiren müsabakalardan biriydi.Boluspor iyi oynadığı fakat galip gelemediği Kayserispor maçından sonra geçen hafta Prijovic'in etkileyici performansı ve golleriyle Adanaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Son 5 iç saha maçını kazanamayan Boluspor geçen haftaki performansını bu hafta gösteremedi.  Engin Korukır ile başarılı bir performans gösteren Antalyaspor teknik direktörlük değişikliğine gitmiş , yerine Hami Mandıralı'yı getirmişti.Mandıralı ile ilk maçını kazandıktan sonra iki maçtır galip gelemeyen ve geçen hafta Antalya Derbisi'nde 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Antalyaspor müsabakaya Zeki Yıldırım,Sezer Badur ve Boum'dan yoksun çıktı.Bolu Atatürk Stadı'nda oynanan maçta Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Lokman Gör ve 87. dakika da Senegalli golcüsü Lamine Diarra'dan geldi. Diarra bu maçta ligde ki 10. golünü kaydederek gol krallığında Bucaspor'lu İskender Alın'ı yakaladı. 
 

Antalyaspor, bu maçla 4 maçlık deplasman fobisine son verdi. Teknik direktörü Hami Mandıralı, Antalyaspor'un başında ilk deplasman galibiyetini almış oldu. Antalyaspor deplasmanda performansı 2 galibiyet, 4 beraberlik , 1 mağlubiyet şeklinde oluştu. 25 puan ile 3. sırada ki yerini koruyan Antalyaspor son deplasman maçını Osmalıspor ile yapacak. 

 Albimo Alanyaspor 0 - Elazığspor 2 

http://www.trtspor.com.tr/resimler/100000/100159.jpg

 Son haftalarda büyük düşüş gösteren Albimo Alanyaspor teknik direktörsüz çıktığı Antalya Derbisi'nde Antalyaspor'u 4-0 'lık farklı bir skor ile mağlup ederek herkesi şaşırtmıştı. Antalyaspor iç sahasında ilk mağlubiyetini derbide almış oldu. Hafta içersinde tecrübeli teknik direktör Hüseyin Kalpar ile anlaşan Albimo Alanyaspor yeni teknik direktörüyle çıktığı ilk maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı.  Albimo Alanyaspor iç sahadasında oynadığı 5. maçında galip gelemedi. Geçen hafta Giresunspor maçında hakem hatasıyla mağlup olan Elazıspor Birol, Bilica ve Erdinç'ten yoksun çıktığı karşılaşma da etkili bir oyun sergiledi.  

Alanya Oba Stadı'ndaki mücadelede Elazıspor 43.ve 67.dakikalarda (P) Mehmet Çakır'ın 2 golü ile 3 puanın sahibi oldu. Tecrübeli golcü Mehmet Çakır bu maçta attığı gollerle ligde ki gol sayısını 6'ya çıkardı. Bu maçla Elazığspor ilk deplasman galibiyetini almış oldu. 

Albimo Alanyaspor 17 puanda kalırken, Elazığspor puanını 19'a yükseltti. 

Denizlispor 1 - Şanlıurfaspor 0  

http://www.trtspor.com.tr/resimler/100000/100335.jpg

 PTT 1.Lig'de 13.haftanın kapanış maçında alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Denizlispor ile zirve yarışında mücadelesi veren Şanlıurfaspor karşı karşıya geldi. Şanlıurfaspor teknik direktörü Cihat Arslan'ın sahaya sürdüğü ilk 11 ve oyuncu değişiklikleri herkesi şaşırttı. Şanlıurfaspor çok farklı 11 ve dizilişle sahada varlık gösteremedi. Kısır geçen müsabaka da 27. dakika da Veli'nin kullandığı frikikte kaleci Bora Körk'ün kucağından seken topu Tsveyan Valentin Genkov ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.  

İkinci haftada geçirdiği sakatlık yüzünden 7 maç takımdan ayrı kalan Bulgar golcü, formasına kavuştuğu son 5 müsabakayı da boş geçmedi. Adanaspor,Antalyaspor,Elazığspor ve Karşıyaka'dan sonra Şanlıurfaspor maçı da boş geçmedi.Bu maçlarda kazanılan 8 punda başrolü oynadı.Sahasında sadece bir kez mağlup olan Denizlispor, Şanlıurfaspor maçında da galip geldi. Şanlıurfaspor'un formsuz futbolu haftalar ilerledikçe daha fazla ön plana çıkıyor. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ve şuana kadar sadece 1 asistle katkıda bulunana Rodrigo Tello hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Şanlıurfaspor bu ligden yükselmek istiyorsa yabancı futbolcuların daha fazla katkı yapması gerekiyor. Teknik direktör Cihat Arslan görevde kalırsa devre arasında yabancılarıyla yolları ayırmasını ve hücum bölgesine birden fazla transfer yapmasını bekliyorum. 

 Bu sonuçla Denizlispor puanını 16'ya yükselterek 12.sıraya yükselirken, Şanlıurfaspor 22 puanda kaldı ve 4.sıradaki yerini korudu. 
ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!