olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Prestij polemiğinin perde arkası

Prestij polemiğinin perde arkası
Reklamlı beton bariyerleri prestij caddesine koyan Ceylanpınar Belediyesinin bu hareketi başkasının işiyle kendi reklamını yapmak olarak yorumlandı.

Haber Merkezi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bütün ilçelerde hayata geçirdiği prestij caddeleriyle önemli bir projeyi hayata geçirmişti. Hayata geçirilen prestij caddelerinden ve hatta en önemlisi de Ceylanpınar ilçesine yapıldı. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bu caddeye Ceylanpınar Belediyesi kendi isminin yazılı olduğu beton bariyeri koyarak reklamını yapmaya çalışmıştı. Söz konusu olay Gazetemiz Şanlıurfa Olay’da geniş yer bularak haberleştirildi. Bu haber ile kentte önemli bir tartışma başladı.Söz konusu  polemiğin nedeninin hizmette yaşanan kısırlık olarak yorumlandı.

Kendilerine reklam aracı yaptılar

Ceylanpınar Belediyesi söz konusu haber üzerine açıklama yaparak pretij caddesinin yapım aşamasında Büyükşehir ile ortak çalıştıklarını iddia ederek, basının halkı bilgilendirme, yazma, haksızlıkların karşısında olma gibi bir görevinin olduğunu belirtmişti. Şanlıurfa Olay Gazetesi olarak bizde bu çerçevede yaptığımız haberin arkasında olduğumuzu belirtiyor ve Prestij Caddesi polemiğinin perde arkasını tek tek yazıyoruz.

 

Görev alanlarını bilmiyorlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu önemi projenin Ceylanpınar Belediyesinin projesiymiş gibi kendi isimlerinin yazılı olduğu beton bariyerlerin konulması kurumsal çalışan kurum ve kuruluşların kimliğine yakışmayan bir durumdur. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görev anlarının ne olduğu hesaplanmadan yapılan bu projeye ortakmış gibi açıklamalar yapmak kurumsal çalışan bir belediye açısından vahim bir durumdur. Büyükşehir yasasının gereklerini bilip bilmeden konuşulması ve açıklamalar aynı zamanda bu önemli görevlerin ne kadar aksatıldığını da gözler önüne seriliyor.

Kilitli parke ve sıcak asfalt çelişkisi

Sokak aralarına beton parke döşeme yetkisi bulunan ilçe belediyelerinin sıcak asfalt dökme gibi bir görevlerinin olmadığından haberleri olmayan yetkililerin çıkıp altyapısından üstyapısına kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yola kendilerini ortakmış gibi gösterip siyasi açıdan nemalanmaya çalışması ilçe halkını kandırma hamlesinden başka bir şey değildir. Bunu da bu şekliyle Ceylanpınar halkına duyuruyoruz.

Altyapı hazırladık iddiası

Söz konusu Ceylanpınar Prestij Caddesinin altyapısını hazırladıklarını iddia eden belediye yetkilileri, Büyükşehir yasasına göre altyapı adına bütün işlerin Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) tarafından yapıldığından bihaber olarak çalışıyor. Kendi iş makineleriyle birlikte çalıştıklarını iddia eden belediye yetkilileri kendileriyle çeliştiklerinin farkında olmadan kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekiyor.

Altyapı sil baştan değişti

Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesindeki ŞUSKİ ile ilçenin alt yapısını sil baştan yeniledi. Bu çerçevede 26 bin 678 metre kanalizasyon ve 29 bin 15 metre içme suyu hattı döşemesi gerçekleştiren ŞUSKİ ekipleri, kırsalda da 33 yeni kuyu, 37 kuyu yenileme ve 28 sondaj çalışması ile tüm ilçe sınırları içerisindeki vatandaşlara ulaştı. Ceylanpınar Belediyesi yetkililerinin altyapı iddiasını asılsızlığı bu şekilde de ortaya çıkıyor.

Kilitli beton parke döşemesini de başkası yaptı

Sokak aralarına kilitli parke döşeme işlerinin ilçe belediyelerine ait olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi ekipleri Ceylanpınar'a 123 bin metrekare kilitli parke döşerken 82 bin metrekare de sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.  Ayrıca kırsal bölgelerde de aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 150 bin metrekare sathi kaplama, 64 bin metrekare de stabilize yol yaparak kırsal mahallerde çalışmalarına devam ediyor.

İlçe belediyesi yeşil alanda da sınıfta kaldı

İlçede yeşil alan adına da daha önceleri yapılamayan hizmetleri Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yapıldı. İlçe olarak sıcak bir iklime sahip olan Ceylanpınarlı vatandaşlar, serinlemek için gölge ararken belediye yetkililerinin bunu görmemezlikten gelmesi tepkilere neden oluyordu. Bu anlamda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilçe girişine 20 dönümlük Ceylanpınar Parkını kazandırdı. İlçedeki yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, 21 bin metrekare yeşillendirme ile yaklaşık 10 bin ağaç dikerken, ilçede bulunan mezarlıklarda revizyon ve çevre düzenleme çalışmalarını da sürdürüyor.

Sosyal alandan eser yoktu

Sosyal alanlarda da oldukça sıkıntılar yaşayan Ceylanpınar halkının çığlıklarını duymazlıktan gelen yetkililer, topu yine bir başkasına atmakta çözüm bulmaya çalıştı. Bu anlamda yine Büyükşehir Belediyesi ilçe halkının yaşam kalitesini artırmak adına kolları sıvayarak İlçede Bin 590 metrekarelik bir arazi üzerinde temeli atılan semt pazarının açılışı yapılırken, 2 bin 100 metrekarelik alan üzerinde temeli atılan spor kompleksi de vatandaşların hizmetine sunuldu.

Vatandaş, ‘’belediye zayıf kaldı’’

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu hizmetlerin yanında ilçe belediyesi olarak oldukça zayıf kaldığını iddia eden ilçe halkı Ceylanpınar Belediyesinin hizmet üretememesine vurgu yaptı. Biz Şanlıurfa Olay Gazetesi olarak kurulduğumuz günden bu yana siyasilerin değil halkın menfaatlerini ön planda tutarak bütün engelleme ve karalamalara rağmen yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Ceylanpınar ilçemize yapılan hizmetler göz önündedir ve kimin yaptığı da çık ve net bir şekilde ortadadır.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!