olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Platforma destekler artıyor (video)

Şanlıurfa’da resmi ilan yayınlama hakkına haiz, vasıflı 8 gazetenin bir araya gelmesi ile “Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu” kurulmuştu. Kurulan platformun amacı ise doğrudan temin adı altında yapılan usulsüzlükler ile mücadele olarak açıklandı.

Haber: Aziz Çiftçi

Ortak yapılan açıklamalarla belediyelerde yapılan doğrudan teminlerdeki usulsüzlükler manşetlere taşındı. Doğrudan teminle mücadeleye siyasi partiler ve STK’lar da sessiz kalmadı. Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat ve Japon Pasajı Dernek Başkanı Mehmet Toprak yaptıkları açıklama ile gazetelere destek sundu.

‘’Karanlık bir tablo oluşturuyorlar’’

Yaptığı basın açıklamasıyla gündemdeki konuları değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Bize çok gelen şikayetlerden biri de Şanlıurfa’da belediyeler  ve resmi kurumlar verecekleri işleri ihaleye çıkarmadan davetiye usulü ile istediklerine vererek  adeta bir fısıltı oluşturuyorlar.  Karanlık bir tablo oluşturuyorlar. İşin doğrusu bu şekildedir ihaleye verilecek işin ilk öncelikle yerel gazetelere  ilan verilmesi  arkasından da  o ihalenin gerçekleştirilmesi  gerekmektedir.” dedi.

Şüpheler oluşturuyor

“Görülen o ki ihaleler oldu bittiye getiriliyor” diyen Yanmaz, “Hiç kimsenin haberi olmadan kapalı kapılar ardında yapılıyor yani bu sadece bir kurumu kapsamıyor. Şanlıurfa da bir çok kurum için geçerli   ortamın bu kadar bulanık olduğu zamanda Türkiye  genelinde  yolsuzluğun, rüşvetin, haksız kazanç elde etmenin  çok ön plana çıktığı bu zamanda   Şanlıurfa’da da bu işlerin yapılıyor olması Şanlıurfa halkında  ve biz saadet partisi  olarak  bizde soru işaretleri   şüpheler oluşturmaktadır.” diye konuştu.

 ‘Şeffaf bir şekilde yapılmalıdır’

İhalelerin daha şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Yanmaz, “ Bizim buradan çağrımız şu şekildedir.  Kurumların yetkilileri mülki amirler  bütün ihalelerini şeffaf bir şekilde yapmak mecburiyetindedir. Bu kendilerinin asli görevidir  aksi takdir de halk arasında bu tür konuşmalar fısıltılar  ses yükseltmeler olduğu zaman  halkı hoş görmeleri gerekir. Çünkü ortada bir şeffaflık yoktur.  Biz buradan kurum yetkililerini  ihaleleri yaparken kapalı kapılar ardında davetiye  usulü ile değil de tamamen şeffaf ve saydam bir şekilde yapmaya   çağırıyoruz” şeklinde konuştu.     

‘Birçok şaibeler var’

Ardından açıklama yapan bir diğer isim ise Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat, “Son günlerde özellikle basında duyduğumuz kadarıyla basın sahibi olan arkadaşlarımız gerçekten  güzel bir hizmete öncülük yapmışlardır.  Doğrudan temin rekabet ortamını ortadan kaldırıyor. Belediyeler ihale verirken  kişiye özel sözleşmeler yapıyorlar ve kendi yandaşlarına doğrudan  ihale veriyorlar.  Bu rekabet ortamını ortadan kaldırıyor ve bir çok şaibelere  birçok suiistimale  ve şaibelere yolsuzluklara  yol açıyor. Bire yapılacak olan işler, üçe beşe yapılıyor  bu para milletin parası yazıktır” dedi.

‘Doğrudan temin şaibeli bir durumdur’

“Doğrudan temin şaibeli bir durumdur” diyen Japon Pasajı Derken Başkanı Mehmet Toprak ise, “Neden kamu ihaleleri halka ve kamuya açık bir şekilde yapılmıyor onu anlamış değiliz. Bu belediyeler ihale yaparken  doğrudan teminle  kendi  yandaşlarına rant mı sağlıyor. Ben bir  vatandaş olarak  bu tür ihalelerin halka açık bir şekilde  yapılması gerektiğini düşünüyorum şeffaf bir yönetim için  ve devleti  zarara uğratmamak için ihaleleri açık ve net bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!