olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

PKK’nın yol kesmeleri, kargocuları tedirgin ediyor

PKK’nın yol kesmeleri, kargocuları tedirgin ediyor
Terör örgütü PKK\'nın son günlerde Güneydoğu’da sivil araçları yakması, Kargo taşımacılığı yapan Şanlıurfalı şoförleri tedirgin ediyor. Şoförler İsmail Demir, “Barış sürecinin son bulmasıyla son günlerde kargocular olarak çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çok tedirginiz. Çünkü yolda görüyoruz kamyonlar ve tırlar PKK örgütü tarafından yakılıyor” dedi.

Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 SON günlerde kanlı terör eylemleri gerçekleştiren  PKK, Kağızman - Erzurum Karayolunun 35. kilometresinde 10 gün içerisinde iki kez yol keserek toplamda 20’ye yakın aracı yaktı.PKK’nin şiddet eylemlerini arttırması, kargo firmalarında da tedirginlik yarattı. Haliyle durumdan tedirginlik yaşayan Şanlıurfa’da Doğu ve Güneydoğuya Yurtiçi hizmet veren kargo firmaları ve şoförleri, hem aracının yakılmasından hem de can güvenliklerinin olmadığını belirterek, barış sürecinin tekrar devam etmesini istiyor.

 Korkarak yolculuk yapılıyor

  Doğu ve Güneydoğuya hizmet veren özel bir kargo şirketinin sahibi Necmi Dusak,OLAY’a yaptığı açıklamada, süreçten sonra büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Yaşanan olaylardan dolayı şoförlere gece yolculuğu yaptıramadıklarını ifade eden Necmi Dusak,“Gündüzleri de korka korka yolculuk yapılıyor. Eskiden bu süreç öncesi biz doğu tarafında en ücra köşesi bile olsa bir günde ulaştırdığımız paketleri şimdi 3-4 gün günde paketleri anca ulaştırıyoruz. Buradan çıktıkların da ve oradan geldiklerinde, akşam nerede çöküyorsa kontağı kapatıp ve sabah olmasını beklemeleri gerektiğini şoförlerimize talimat verdik” dedi.

 Barış ortamının tekrar gelmesini istiyoruz

Yollarda çok sayıda araçların yakıldığını belirten Dusak , “Biz Hükümetten ve HDP’den bir an önce bu çatışmalı ortamı durdursunlar.  Biz barış ortamının tekrar gelmesini istiyoruz. Biz kaç yıldır barış ortamına alıştık. Biz barışın tadını aldık artık onu bırakamayız. Artık kan dökülmesini istemiyoruz. Eskiden 24 saat hiçbir yerde ve hiçbir tedirginlik yaşamadan gidip geliyorduk.  Şuanda kargocular olarak çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çok tedirginiz. Çünkü denk gelen kamyonlar ve tırlar PKK örgütü tarafından yakılıyor. En kötüsü bizim kamyonumuzda bulunan paketler bize emanet her biri bir başkasına ait. Kargoları sahiplerine zamanında ulaştıramıyoruz. Yola çıkan şoförlerimizi saatte bir arıyoruz.  Artık  merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Ekmek tekneleri yakılıyor

 Savaş için değil barış olması için oy verdiklerini söyleyen Dusak, “Hükümet ve HDP buna el atmalı zavallı insanların ne suçu günahı var.  Ekmek tekneleri yakılıyor. Evi başına yıkılıyor. Biz HDP’ye oy verirken barış gelsin diye 80 milletvekiliyle meclise gönderdik. Biz bu barış ortamı bozulsun diye oy vermedik. Hükümette aynı şekilde adımlar bekliyoruz bu barış ortamını sürdürsün. Biz HDP’den PKK’ya bir çağrıda bulunup araç yakması engellemesini istiyoruz. Bizim burada ne suçumuz var biz ekmeğimizin peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

 Çok tedirgin olmaya başladık

Olaya bizzat tanık olan kargo şoförlerinden İsmail Demir ise,  Çözüm sürecinin askıya alındığından beri bunların yaşanmaya başladığını söyledi. Demir, “ Geçen gün buradan aynı şekilde yükümüzü yükledik ve Ağrı Doğubayazıt ilçesine doğru yola çıktık. Urfa’dan oraya varıncaya kadar canımız burnumuza geldi. Orada yükümüzü boşalttık dönüş yolunda Bitlis girişinde özel harekâtçılar bizi durdurarak yolun PKK’lılar tarafından kapalı olduğunu söylediler. O gece sabaha kadar yol kenarında bekledik. Sabah olduğunda yolun açıldığını belirtip devam etmemize izin verdiler. Yolda gece kapalı olan yoldan geçerken 3 araç yakıldığını gördük. Bunları gördükçe artık çok tedirgin olmaya başladık. Çünkü onlar için bindiğin araç senin mi değil mi kimsin diye hiç bakılmaksızın yakıyorlar. Barı sürecinde biz günün 24 saati oradan geçiş yapıyorduk. Fakat şuan akşam karanlığı çöktü mü olduğumuz yerde konaklıyoruz.”dedi.

 Biz yola artık Şehadet getirerek çıkıyoruz

Barışın tekrar gelmesini isteyen Demir, “ Yola çıkarken ailelerimiz bizi merak ediyor. Biz yola artık Şehadet getirerek çıkıyoruz. Bizim herkese ve özellikle bu sürecin muhataplarına çağrımız bu çözüm sürecinin devam ettirsinler. Sadece oy için yapılan bu çatışmaların ekmeğinin peşine düşmüş gariban insanların suçu neydi? Biz tekrar çatışmazlık ortamına dönülmesini istiyoruz. Biz daha önce günün 24 saati gider geliriz. Hiçbir tedirginliğimiz yok. Gün içinde yetiştirdiğimiz paketlerimizi şimdi müşterilerimize 2-3 günde anca yetiştiriyoruz. Ne müşterimiz mağdur oluyordu nede bizim can ve mal güvenliği tedirginliğimiz vardı” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!