olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Personellere haksızlık yok

Personellere haksızlık yok
BELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Faruk Habiboğlu, şöförlere haksızlık yapıldığı iddialarının yöneticileri üzdüğünü söyledi. Habiboğlu, haksızlıkların olmadığını yasal kanunlara göre çalıştıklarını ve personellerinin haklarını fazlasıyla aldıklarını belirtti.>>2’de

Aziz ÇİFTÇİ/ŞANLIURFA OLAY

ŞANLIURFA'DA geçtiğimiz günlerde şehir içi ulaşımı sağlayan BELSAN şoförleri iş koşullarının ağır olduğu gerekçesiyle bir araya gelerek eylem yapmıştı.Yaklaşık 50 kişilik grup, iş güvenceleri olmadığı belirterek, "Resmi kurallara göre bizleri çalıştırsınlar. Biz insan taşıyoruz. Yoğun çalışma saatlerinden dolayı hastalık geçiren arkadaşlarımız bulunuyor. Yaşanan bu sorunu hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Çalışma şartlarımızda iyileştirmeler yapılsın" ifadelerini kullanmıştı.

BELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Faruk Habiboğlu ise, şoförlerin eylemi hakkında OLAY’a konuştu.

 Sendikaya bağlılar

BELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Faruk Habiboğlu, haksızlık iddialarının yöneticileri üzdüğünü ve personellerine daha iyi olanaklar sağlamak için her gün çaba harcadıklarını ifade etti. Habiboğlu, haksızlıkların olmadığını yasal kanunlara göre çalıştıklarını ve personellerinin sendikalı olduğunu haklarını fazlasıyla aldıklarını belirtti. 

  İhtiyaçlarını gidermeleri için dinlenme alanları yapıyoruz

Habiboğlu; “ Yönetim olarak personelimizin sorunlarını çözmek ve daha iyi çalışma şartları sağlamak için çabalıyoruz. Personelimizin maaşına sendikalı olduklarından artış sağlandı. Ayrıca yönetim olarak Şanlıurfa’ya ulaşım hizmeti sağlayan personelimize ekstradan 100 TL artış yaptık. Son duraklarda ihtiyaçlarını gideremedikleri için personelimizin daha iyi şartlarda çalışması ve vatandaşa daha hizmet vermesi için toplama merkezimizde dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi için şoförlere ait bir bina yapıyoruz” dedi.

 

Her sabah çorba ikramı var

Habiboğlu; “ Sabahları ŞUTİM’in yanında bulunan garajımızda personele işe başlamadan önce çorba ikram ediyoruz. Bir buçuk yıldır Pazar günleri harici her sabah personel çorbasını içiyor. Ayrıca daha iyi şartlarda çorbalarını içmeleri ve diğer ihtiyaçlarını giderilmesi için çorba evi inşaatımız devam ediyor. Garajımızda bulunan atölyemizin daha iyi hizmet vermesi ve şoförlerimizi bekletmeden araçları daha iyi onarılması içinde 2.ci atölyemizde garajda yapılıyor” diye konuştu.

  “Temmuz ayında yeni sözleşme yapılacak”

Hiçbir haksızlığının olmadığını belirten BELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Faruk Habiboğlu; “ Önümüzdeki Temmuz ayında personellerimizin sözleşmeleri sona eriyor. Yeniden sözleşme yapılacak, sendika ve personelle toplantılar ve görüşmeler yapılarak daha iyi çalışma koşulları ile sözleşme tazelenecek. BELSAN yasal kanunlar çerçevesinde hizmet veriyor. Personelin fazla mesaisi eksiksin verilmektedir” ifadelerini kullandı.

“Halka hizmet ediyoruz gayemiz vatandaşı yolda bırakmamak”

Yolda kalan her vatandaşı yerine ulaşması için şoförlere ücretsiz hizmet vermeleri için talimat verdiklerini söyleyen Habiboğlu; “Parası olmayan veya mağdur olmuş yolda kalmış her vatandaş otobüslerimizden ücretsiz ulaşım hizmeti alabilir. Şoförlere yolda kalmış vatandaşlarımızın ücretsiz binebilir talimatını vermişiz. Hata yapan araçlarımız veya şoförlerimizin uygunsuz davranışları yada eşyalarınızı araçta unuttuğunuzda bize bildirmesi rica olunur. 444 23 26 nolu numaraya şikayetlerini bildirebilirler” dedi

 “Vatandaşın şoförlerimize karşı duyarlı olmasını istiyoruz”

Habiboğlu; “Vatandaşa daha iyi bir şekilde ulaşım hizmeti vermeye çalışıyoruz. Vatandaşında buna karşı şoförlerimize duyarlı olmasını istiyoruz. Gün boyu direksiyon başında çalışıp evine ekmek parası götüren personelimizin bir insan olduğunu unutmayalım. Sonuçta robot değiller, onlarında bir yaşamı var sorunu sıkıntısı var. Aracın arkası boş iken ilerleyerek yeni binenlere yer vermeliyiz. Bayanların çocuk arabalarını kapatarak araca binmeleri, durak haricinde inme ve bindirmelerin olmadığını bilmemiz lazım. Bu tür sıkıntılardan dolayı vatandaşımızın şoförlere karşı duyarlı ve anlayışlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

“Duraklarla ilgili sorunlarımız var”

 

 BELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Faruk Habiboğlu şöyle konuştu: “Bazı duraklarda araçların girebileceği cepler yapılmamış ve tehlikeye yol açabilir. Bazı yerlerde de duraklar yok yapılması lazım, daha iyi hizmet verebilmek adına bu sorunlarında çözülmesi gerekiyor. Bazı vatandaşlarımız araçlarını duraklarda park ederek trafiğin kapanmasına ve durağa giremeyen araçlarımızın yolcu indirme problemine yol açıyor.” 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!