olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Parayı veren ambulansa biner!

Parayı veren ambulansa biner!
İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm bulmak isteyenlerin yeni buluşu özel kiralık ambulans taksiler... Hastaya 400, patrona 700 TL'ye hizmet veriyorlar.

İstanbul trafiğinde hızlı yol almak isteyenlerin yeni bulușu ruhsatsız ve kayıt dışı çalışan özel ambulanslar. Yüksek ücret karşılığında amacı dışında kullanılan bazı özel ambulanslar yolcu taşımacılığı yapıyor. İş adamı kılığına giren Milliyet gazetesinden Gökhan Kam ve Cihat Aslan kayıt dışı çalıştığını öğrendikleri bir özel ambulans firmasıyla anlaşarak, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde Avrupa yakasından Anadolu yakasına 40 kilometrelik yolu 38 dakikada gitti. Karşılığında ambulans 700 TL ödediler.

İstanbul'da özel ambulans statüsünde faaliyet gösteren ruhsatlı 453 tane ambulans bulunuyor. Kayıt dışı hizmet veren, merdiven altı korsan ambulanslar yetersiz teknik donanım ve personelle taşıdıkları hastaların hayatını tehlikeye sokuyor. Kayıt dışı çalışan bazı ambulans firmaları ise hem ruhsatsız faaliyet yürütüyor, hem de para karşılığında amacı dışında yolcu taşımacılığı yapıyor. Bu firmalardan biri de Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan şikayet üzerine yapılan denetimde ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen Med Clinic Ambulans Hizmetleri firması.

Firmanın hala faaliyet yürütüp yürütmediğini araştırmak isteyen Kam ve Aslan, Med Clinic ambulans hizmetlerini hasta yakını gibi aradıklarını belirterek yaşadıkları süreci tüm detaylarıyla haberleştirdiler.

“Telefonumuza çıkan firma yetkilisine, Şişli'deki bir hastaneden Ümraniye'deki bir hastaneye hastamızı nakletmek istediğimizi söylediğimizde 400 TL karşılığında götürebileceklerini belirttiler. Bir müddet sonra ise tekrar aradığımız firmaya kendimizi iş insanı olarak tanıttık. Bu kez ambulansı hastamız için değil toplantıya yetişmek için kullanmak istediğimizi söyledik.

HASTAYA 400 PATRONA 700 TL

Hasta için 400 lira isteyen firma yetkilisi ile aramızda geçen konuşma şöyle gerçekleşti:

-Merhaba. Ambulans kiralamak istiyoruz. Ama bir toplantıya yetişmek için istiyoruz, hastamız yok. Bu mümkün müdür?

Firma yetkilisi: Tabii ki kullanabiliriz. Onda bir sıkıntı yok. Ne zaman? Saat kaçta? Nereye gideceksiniz?

-Bağcılar Batışehir'den Ataşehir'e gideceğiz. Pazartesi saat 18.00'de. Yalnız işimiz acil. 18.30'daki toplantıya yetişmemiz lazım.

Firma yetkilisi: 30 dakikada çok rahat varırız. Onda da bir sıkıntı yok.

-Peki ücreti nedir?

Firma yetkilisi: 700 TL.

-Ücret biraz fazla değil mi? İndirim yapma şansınız yok mu?

Firma yetkilisi: Batışehir-Ataşehir arası uzak. Yolda kaza riski var. Bütün riskler göz önünde bulunduruluyor. Sizin işiniz acil. Hastalık durumu olmayan bir iş için ambulans kullanacaksınız. Fiyatımız bu. Maalesef indirim yapamıyoruz.

-Tamamdır o zaman. Pazartesi akşamı haberleşiriz.

Firma yetkilisi: Tamam. Sizden haber bekliyoruz. Milli Gazete

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!