olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Paralar boşa gitti

Paralar boşa gitti
Şanlıurfa turizmine katkı sağlaması amacıyla 2 Milyon harcanarak hayata geçirilen projenin son hali içler acısı durumda. Şanlıurfa’nın göbeğinde bulunan Şanlıurfa Kalesi’nin üst kısmı ve kale eteği, görenlerin içini sızlatıyor.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa’nın en büyük tarihi değerlerinden birisi olan Şanlıurfa Kalesi, ve Balıklıgöl arasında bulunan ve milyonlar harcanarak turizme kazandırılan bölge turizme son halinden dolayı turizme darbe vuruyor. Stratejik konumu bakımından Şanlıurfa’nın göbeğinde bulunan Şanlıurfa Kalesi’nin üst kısmı ve kale eteği, görenlerin içini sızlatıyor. Gelen ziyaretçilerin de hayal kırıklığına uğradığı Şanlıurfa Kalesi etekleri deyim yerindeyse madde bağılıların meskeni haline gelmiş durumda.

Sözde turizme kazandırıldı

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen ve GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa Valiliği’nin Koordinatörlüğünde; Şanlıurfa Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Mimarlar Odası’nın ortak çalışması ile ‘Kale Eteğinin Turizme Kazandırılması Projesi’ kapsamında düzenlenen kale eteğinin turizme kazandırılması yerine madde bağımlılarına yuva haline getirildi.

İlk kazma 1938’de vuruldu

İlk yenileme ve bakım çalışmalarına 1938 yılında başlanan Şanlıurfa Kalesi, ahşap emprenye telefon direkleriyle teraslama çalışmaları yapılarak şehrin muhtelif yönlerini gören seyir alanları oluşturuldu. Daha sonra oturma bankları, aydınlatma direkleri ve kale eteğinde yapılan yeşillendirme projeleri kapsamında büyük meblağda paraların harcandığı Şanlıurfa Kalesi gündüz pislikten geçilmezken gece de madde bağımlılarına yuva haline geliyor.

Banklar bakımsızlıktan çürümüş

Şanlıurfa turizminin incisi konumunda olan Şanlıurfa Kalesi’nin dibinde bulunan oturma bankları ve ışıklandırma sistemlerine bakım yapılmamasından dolayı çürümeye başlamış durumda.  Şanlıurfa Kalesi’nin hemen alt kısmında ve doğu tarafında bulunan oturma bankları ve ışıklandırma sistemleri kullanılamaz bir halde kaderine terk edilmiş. Turizmin göbeğinde böyle manzaraların oluşması ise içler acısı bir durumu gözler önüne seriyor. Gündüzleri pislikten geceleri de madde bağımlılardan geçilmeyen kale eteğinin akıbetinin ne olacağı ise merak konusu.

Balıklıgöl’ün prestijine zarar veriyor

Dünyanın tek doğal akvaryumu konumunda olan Balıklıgöl’e yakın olmasından dolayı kale eteğinde yaşanan çirkin görüntüler, Balıklıgöl’ün prestijini de zedeliyor. Balıklıgöl’e yakın olmasından dolayı kaleyi de ziyaret edenler, böyle çirkin manzarayla karşılaşması Balıklıgöl’e olan bakışları da etkiliyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!