olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Özel Edessa Hastanesi hizmet vermeye başladı

Özel Edessa Hastanesi hizmet vermeye başladı
8 Mart 2016 tarihinde SGK’nın sözleşmesini iptal etmesinin ardından kapatılan Özel Edessa Hastanesi 20 ay sonra kapılarını tekrar açtı.Özel Edessa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Kesen hastaneyi açmalarındaki amaçlarının bölgedeki sağlık sorunlarını ve iş istihdamını en aza indirmek olduğunu söyledi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

ŞANLIURFA'DA, geçtiğimiz yıl kapılarını kapatan Özel Edessa Hastanesi, yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.Özel Edessa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Acil Servis, Rodyoloji Ünitesi, Emar, Laboratuvar branşları ile hasta kabullerine başladı.

Çalışanların maaşları ödendi

Özel Edessa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Kesen de, düzenlediği bir basın toplantısıyla gazetecilere bilgi verdi. 8 Mart 2016 tarihinde SGK nın sözleşmesini  iptal etmesinin ardından yetkilileri tarafından kapatılan Özel Esedda Hastanesini işten çıkartılan 246 çalışanının tamamının özlük hakları, içerideki ödenmemiş maaşları ve kıdem tazminatları ödenmek ve tekrar işe almak şartı ile devir aldığını belirten İrfan Kesen, şunları kaydetti:

“Bu arada tarafımdan önce bu hastanesi alma girişiminde bulunup ancak satın almak için maddi durumu ve gerekli finansı olmadığı için protokol şartlarını ihlal eden A.B isimli şahsın itirazlarından dolayı satışı tarafıma sağlayan muhatapların 07: 07: 2017 tarih 2017/218 sayılı yazılı Şanlıurfa 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile 28.07.2017 tarih 2017/218 saylı kesin tescil kararına istinaden 21. 07. 2017 tarihinde Şanlıurfa 3. Noter eşliğinde öncesi sahipleri olan 9 hekim ile yapılan prokololle satın alınmış 08.08. 2017 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından tescillenmiş. 05.08.2017 tarihinde ise Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne hastanenin faaliyeti için başvuru yapılmış ama A.B isimli şahsın tekrar itirazına İl sağlık Müdürlüğünün yapılan kontrollerin olumlu olmasından Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan olumlu cevaba istinaden 05.10.2017 tarihinde Şanlıurfa Valiliği tarafından onaylanan faaliyet belgesi alınmıştır.”

 

Kesen destek istedi

Hastanenin bu gün itibarıyla 83 yatak kapastiesi ile yeni yönetim ve yeni kadrosu ile tekrar Şanlıurfa ve Bölge halkına hizmet vereceğini anlatan İrfan Kesen amaçlarının bölgedeki sağlık sorunlarına ve iş istihdamını en aza indirmek olduğunu bildirdi. Halkın her kesiminden hastanenin sunduğu imkanlardan faydalanabilmesi için bu hasta SGK ile anlaşma yapmak için başvuru yapacaklarını aktaran İrfan Kesen, “SGK ile anlaşma yolunda Sayın Cumhurbaşkanımız, ve Başbakanımız, Çalışma ve Sosal Güvenlik Bakanımız, Şanlıurfa’nın tüm sorunları ile yakından ilgilenen kendiside bir sağlıkçı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Sayın Valimiz ve tüm Şanlıurfa milletvekillerimiz ve İl Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül beyefendinin desteklerini talep etmekteyiz'' diye konuştu.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!