olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Özcan:PKK barış sürecini istemiyor

Özcan:PKK barış sürecini istemiyor
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, çözüm sürecine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan, “PKK, Kürt halkını temsil etmiyor. Barış sürecini PKK istemiyor” dedi.

 

Röportaj: Ömer Dodanlı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Türkiye Suudi Arabistan Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Halil Özcan, Şanlıurfa Olay Gazetesi’ne, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akçakale, Harran ve Ceylanpınar bölgelerinden sorumlu Vekil Özcan, 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ operasyonları, SODES Projeleri, tarım arazileri, eski çocuk ve doğum hastanelerin yeri, Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç’taki olaylarının sınır kapılarına ve halka yönelik etkisi, gözaltına ve açığa alınan memurların son durumuna yönelik açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz sonrası FETÖ temizliği kapsamında gözaltına alınanlar arasında yaş ile kurunun birlikte yandığı şikâyetleri var bu konuda neler söylemek istersiniz?

Evet, bize de bu konuda çok şikâyetler geliyor. Bu konu ile ilgili özellikle Valiliğimiz ve Partimiz bünyesinde komisyonlar kuruldu. Kurulan bu komisyonlar neticesinde suçlu ve suçsuzlar ayıklanacaktır. Biz bu konunun takipçisiyiz ve özellikle masumlar ile hainler ayırt edilmesi hususunda hassasiyetle çalışıyoruz. Suçu olmayanlar korkmasın bu konuda Adalete güvensin. Bu hassas süreçte suçsuz olanlar mutlaka bırakılacak ve görevlerine iade edilecektir. Ancak hainleri ve bu örgütle bağlantıları devam edenlerin bırakılmasını kimse bizden beklemesin. Hainler mutlaka cezalarını çekmelidir. Hainleri temizlemek bizim boynumuzun borcudur. Hainlerin inlerine gireceğiz. Halkımız müsterih olsun bu konuda gerek partimiz tarafından kurulan komisyonlar gerekse Valilik bünyesinde kurulan komisyonlar çalışmalarını bilgi ve belgeye dayalı bir şekilde özverili olarak görevlerini icra ediyorlar. Halkımız merak etmesin suçsuz ve delilsiz bir şekilde gözaltına alınan varsa da bunlar mutlaka ayıklanacaktır. Ancak sendikalarına halen üyeliği devam etmiş olan ve Bankalarına para yatırmış ve Bankaya destek sağlamış olan bu kesimler ile masum insanlar mutlaka ayırt edilecektir. Hiç kimse suçsuz bir şekilde ceza almayacaktır varsa suçu olanlar da cezasını çekecektir.

 15 Temmuz sonrası SODES programları istihdam edilen birçok kişi SODES programlarının kapatılması ile mağdur edildi, bu konuda neler söylemek istersiniz?

Biliyorsunuz FETÖ terör örgütü özellikle SODES programları kapsamında birçok proje ile örgüte finans sağladılar. Biz de bu projeleri tamamıyla kapattık. Ancak halkımız merak etmesin bu projeleri yeniden hayata geçireceğiz ve mağduriyetler de bu anlamda giderilmiş olacak. Biz bu projeleri daha da güçlendireceğiz ve istihdamları artıracağız bu projeler Şanlıurfa için önemli projelerdir. Ancak bu hassas süreçte SODES programlarının kapatılması gerekiyordu ve kapatıldı. İnşallah kısa sürede yeni SODES projeleri ile hizmetler kaldığı yerden devam edilecektir kimse bu konuda endişelenmesin.

İlimizdeki birinci sınıf tarım arazileri üzerinde binaların yükselmesi hakkında neler söylemek istersiniz?

Ben her platformda Şanlıurfa’daki tarım arazileri üzerinde yapılaşmaya hep karşı çıktım ve ilgili Belediye Başkanlarına uyarılarda bulundum ve asla buna izin verilmemesini söyledim. Betonlaşmaya müsaade edilmemesi gerekir. Kim bunlara göz yumuyorsa yarın bizden sonra gelecek neslimiz bu arazilerin betonlaşmasına göz yumuyorsa onlara beddua edecektir. Birinci sınıf tarım arazilerinin betonlaşmaması için ilgili Belediye Başkanları, Milli Emlak yetkilileri üzerlerine düşen görevi yapmalıdır. Birilerinin çıkarı için bu arazilerin betonlaşmasına asla ve asla izin vermemelidir. Bende bu konuda rahatsızım ve her programda çıktığım Televizyon programlarında da bunu dile getiriyorum.

Eski Çocuk Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi binalarının durumu nedir? nasıl değerlendirilecek?

 Eyyubiye ilçemizde açılan 800 yataklı Devlet Hastanemiz ile birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz buradaki 800 yataklı hastanede halkımıza hizmet etmeye başladı. Eski Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesinin yeri ise sağlık Bakanlığına devredildi. Ancak Kadın Doğum Hastanesinin binası eski olması nedeniyle bir şekilde değerlendirilmesi riskli olduğu için yıkılacaktır. Çocuk Hastanesi ve Kadın Doğum Hastaneleri sağlık Bakanlığı’na devredildiği için bunların ileride yıkılıp yerine yeni binalar yapılacağı ve nasıl değerlendirileceği ise Bakanlığın tasarrufundadır.

800 Yatakli Hastanede doktor ve personel sıkıntısı var mı? 

Biliyorsunuz Eyyübiye ilçemizde bulunan 800 yataklı hastanemiz yeni açıldı. Hızla sağlık personeli ve doktor atamaları yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Yeni hastanenin mutlaka eksiklikleri olabilir. Ancak en kısa sürede bu eksiklikler giderilecek ve halkımıza hizmet kalitesini de artıracaktır. 25 Temmuz darbe girişimi sonrası birçok alanda operasyon olduğu gibi sağlık alanında da operasyonlar yapıldı ve gözaltılar oldu, Üniversitemizde de gözaltılar ve tutuklamalar oldu. Buralardaki doktor açığı hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanımız özellikle Şanlıurfa’ya çok önem veriyor ve Urfa’ya geçtiğimiz ay yaptığı ziyarette de bunu dile getirdi ve Urfa’ya ayrı bir önem verdiğini ifade etti. Bizde Sağlık Bakanımız ile iletişim halindeyiz ve Sağlık alanındaki eksiklikleri takip ediyoruz. Bu konuda halkımız müsterih olsun biz en az 40-50 yıl sonraki sağlık sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. İnşallah 1700 yataklı şehir hastanemizin inşaat çalışmaları da önümüzde aylarda başlayacak ve hızla yükselecektir.

Bölge milletvekili olarak Ceylanpınar ve Akçakale’deki kapalı olan sınır kapıları konusunda neler söyleyeceksiniz?

Biliyorsunuz Ceylanpınar ve Akçakale sınır kapıları PYD’nin elinde. Hal böyle olunca buralardaki sınır kapılarının açılması mümkün değil. Bölgeyi sürekli dolaşıyorum buralarda yaşanan sıkıntıları biliyorum. Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimde canını siper eden, katkı sağlayan, demokrasi nöbetlerinden ayrılmayan vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz Kürt halkı ile et ile tırnak gibiyiz. Ancak PKK, Kürt halkını temsil etmiyor. Barış sürecini PKK istemiyor. 15 Temmuz darbe girişiminde gördük ki Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımız 27 gün boyunca darbeye karşı meydanlarda sabahladı. Kürt halkı vatanına sadık bir millettir. Bunu da 15 Temmuz’da hainleri karşı meydanlarda tepkisini gösterdi. Türkiye’de Kürt meselesi yoktur. PKK meselesi vardır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ben öncelikle 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlarda Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize destek veren sivil toplum örgütlerine ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişimi birlik ve beraberliğimizin doruğa ulaştığı bir dönemdir. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyor ve sizin şahsınızda Olay gazetesine teşekkür ediyorum.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!