olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Otogar’da bayram trafiği şimdiden başladı

Otogar’da bayram trafiği şimdiden başladı
Ramazan Bayramına doğru giderken Ramazan Bayramı öncesinde Şanlıurfa Otogarı’nda şimdiden yoğunluk oluşmaya başlandı.

Haber: Mehmet Kaması

RAMAZAN Bayramı öncesinde Türkiye’deki otogarlarda olduğu gibi Şanlıurfa Otogar’ında da yoğunluk yaşanıyor.  Şanlıurfa’da okulların tatil olması ve Ramazan Bayramının yaklaşmasından dolayı tatil hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, seyahate çıkmak üzere otogarlara bilet kesmeye veya seyahat etmeye gidiyorlar.  Bayram tatilinin 4 güne çıkarılması dolayısıyla seyahat acenteleri sefer sayılarını arttırırken, otobüs firmaları ise oluşabilecek yoğunluğa bağlı olarak ek sefer yapma hazırlıklarını şimdiden tamamlamış durumdalar.

Öğrenciler memleketine gitmeye başladı

Okulların tatil olmasında dolayı da otogarda yoğunluk had safhadadır.  Eğitimlerini tamamlamak üzere Şanlıurfa’ya gelen öğrencilerde sınavlarının bitmesi ve okulların tatil olmasından dolayı memleketlerine dönmek için otogara akın etti.  Bundan dolayı otobüs firma yöneticileri Ramazan Bayramı tatilinde şehir dışına çıkacak olan vatandaşlara da uyarılarda bulunuyor. Firma yetkilileri, bilet alımını son güne bırakan bazı vatandaşların sonradan bilet bulamadıkları için otogardan eli boş döndüklerini bundan dolayı şehir dışına çıkacakların en az bir hafta önceden biletlerini ayarlaması gerektiğini vurguladı.Şanlıurfa’da birçok otobüs firmasının şimdiden birçok biletlerini sattıklarını ve bir haftaya kadar biletlerin tükeneceği ondan sonra geleceklerin bilet bulamayacaklarını belirtti. Bundan dolayı birçok otobüs firması ek sefer yapmaya hazırlanıyor.

Vatandaşlar biletlerini erkenden alma derdinde

Ayın 24’de başlayacak olan 4 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar ise mağdur olmamak için otogara akın ediyor. İşlerini şansa bırakmak istemeyen vatandaşlar ise, şimdiden biletlerini ayarladıklarını birkaç güne kalmaz bütün biletlerin tükeneceği ondan dolayı ellerini çabuk tutup mağdur olmamak için şimdiden biletlerini ayarladıklarını ifade etti.

Ramazan ayının ilk günlerinde oldukça sakin günler geçiren Şanlıurfa Otogarında yavaş yavaş ramazanın sonuna doğru giderken hareketli günlerine geri döndü. Ramazan Bayramına kadar biletlerin hepsinin tükeneceğini belirten otobüs firması yetkilileri, Ramazanda vatandaşların talebi üzerine ek seferlerin yapılacağını ancak daha rahat etmeleri için ve herhangi bir zorluk yaşamamaları için vatandaşların biletlerini şimdiden ayarlaması gerektiğini söyledi.

Havayollarına büyük ilgi

Ramazan Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirecek olanların talepleri havayolu şirketlerinin de yüzünü güldürdü. Artan yolcu talebini karşılamak adına havayolu şirketleri de ek seferler koydu planını yapıyorlar. Şirketler ayrıca uçak tiplerini de büyüttü. Otobüs yolculuğu sevmeyen ve uzun yol gitme sıkıntısı olan vatandaşlar ise havayolu firmalarına akın ediyorlar. Daha rahat daha konforlu ve daha kısa sürede varmak istediği yere gitmek isteyen vatandaşlar uçak bileti alıyor. Şimdiden biletlerini ayarlayan vatandaşlar bayram tatilinde herhangi bir zorluk yaşaman tatilin keyfini çıkarmak istiyor.

Yolcular biletlerini gidiş-dönüş kessinler

Ramazan bayramı dolayısı ile memleketlerine tatile gideceklere uyarılarda bulunan otobüs ve havayolu firmalarının işletmecileri, memleketlerine gidecek vatandaşların sadece gidişlerini değil gelişlerini de düşünmeleri gerektiğini ve bu konuda bilet alırken gidiş ve dönüş tarihli olmasına dikkat etmeleri gerektiğini mağduriyet yaşamamaları adına bu önlemi önceden almaları gerektiğini belirtti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!