olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Osman Özköylü Şanlıurfaspor'da

Osman Özköylü Şanlıurfaspor'da
Cihat Arslan ile yollarını ayıran Şanlıurfaspor, Osmanlıspor'un eski patronu Osman Özköylü ile anlaştı.1,5 yıllık sözleşme imzalayan Özköylü, “Bu kaliteli kadroyu tekrar ayağa kaldırıp,takımın heyecanını tekrar üst seviyeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

SPOR SERVİSİ

ŞANLIURFASPOR'DA Cihat Arslan'ın istifa etmesiyle beraber yönetim, Osmanlıspor'un eski patronu Osman Özköylü ile anlaştı.Şanlıurfaspor tesislerine gelen Özköylü'yü 2. başkan Mehmet Çavuş, İcra kurulu başkanı Maruf Güneş ve yönetim kurulu üyesi İsmail Bağıban karşıladı.

 1,5 yıllık sözleşme imzaladı

Bir süre tesisleri gezen teknik adam sonrasında başkanlık makamına geçerek kendini Şanlıurfaspor'lu yapan imzayı attı.1,5 yıllık resmi sözleşmeyi imzalayan Şanlıurfaspor'un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Osman Özköylü, imzanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.

 Yeni bir çıkış yakalayacağız

Özköylü, "Geçmiş dönemde sıkıntılar belki oldu ama ayrılan hocalarımızında kulübe büyük katkıları oldu. Hepsine katkılarından dolayı öncelikle teşekkür ediyoruz. İnşallah onların bıraktığı yerde bu kaliteli kadroyu tekrar ayağa kaldırıp,takımın heyecanını tekrar üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Var olan Süper Lig şansını daha da artırarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Tabi herşey bir anda olacak diye bir durum söz konusu değil. Çok kolay bir durumda değiliz. Takımı yeni yeni tanıyacağız. Takımın fiziksel durumunu çok iyi bilmiyoruz. Psikolojik olarak son dönemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı, alınan sonuçlardan dolayı bir travma olduğu muhakkak. Ama biz inanıyoruz ki bu kaliteli kadro ve karakterli oyuncularla beraber bu zorluğun üstesinden gelip tekrar o çıkışı yakalayıp hem şehrimize hem kulübümüze bir ivme kazandırmak istiyoruz” dedi.

 Taraftarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var

Urfaspor’un güçlü bir kulüp olduğunu ifade eden Osman Özköylü,şunları söyledi:”Burada tabiki taraftarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. Onların gücüyle beraber kendi gücümüzü birleştirip inşallah herkesin özlediği Şanlıurfaspor'e tekrar ortaya çıkaracağız ve herkesin hak ettiğini düşündüğü, olması gerektiği düşündüğü yere varmayı hepimiz arzu ediyoruz.”

 Yeni bir sayfa açtık

 

Futbol şube sorumlusu Maruf Güneş ise, " Sezon başında Osman hocamızla bir araya geldik. Bazı ufak tefek detaylardan dolayı maalesef sonuçlandıramamıştık. Ben bundan önce görevini layıkıyla yerine getiren Cihat hoca ve ekibine de buradan teşekkürlerimizi sunuyorum. Yeni bir sayfa açtık, inşallah bu sayfanın sonunda başarılı oluruz. Hedefimize ulaşırız diye ümit ediyorum. Osman Hoca bu ligi bilen, bu ligin bana göre en iyi hocalarının başında gelen bir hoca. Yapısıyla karakteriyle tam Urfa'ya uyacağını düşünüyorum. Ben gönüllerdeki teknik adamın Urfa'ya geldiğine inanıyorum. Çünkü çok ciddi kamuoyunda kendisine bir destek var. İnşallah bu yeni kabuk değişimi ile beraber mutlu sona ulaşırız diye düşünüyorum. Hocamıza ve ekibine de başarılar diliyorum" dedi.

Neden Osman Özköylü? İşte yanıtı

Elazığspor'da şampiyonluk yaşadı. Onun kurduğu kadro, Süper Lig'e yükseldi. Denizlispor'u düşme potasında aldı, Play-Off potasına kadar çıkardı. Ardından Erciyesspor'u aldı. Mütevazı sayılabilecek bir kadroyla şampiyonluk yaşadı. Ankaraspor'un başına geçti. Rakiplerine göre yine daha mütevazı bir ekip kurdu, ligin büyük bölümünü zirvede geçirdi. Play-Off'a kaldı. Yarı finalde Samsun'a elendi. Bu sezon başı Osmanlıspor'la yola devam etti. Kayseri, Antalya, Gaziantep Belediye, Adana Demir gibi futbolculara servet döken takımlarla yarışmasına rağmen zirvenin en ciddi favorilerindendi. Takımı liderlik kotuğundayken yönetimle yaşanan bazı anlaşmazlıklardan ötürü görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Özköylü gittikten sonra Başkent ekibi büyük irtifa kaybetti.

 Gecikmeli anlaşma

Şanlıurfaspor'da Cihat Arslan'la yollar ayrılınca gündeme birçok isim geldi. Çok sayıda Süper Lig tecrübesi bulunan teknik adam Sarı-Yeşilli takımın başına geçebilmek için aracı soktu. Ancak yönetim Osman Özköylü'yü tercih etti. Sezon başında da Güneydoğu ekibinin gündemindeydi. Ancak gelen teklifi kabul etmemişti. Taraflar gecikmeli de olsa bir araya geldi. Şanlıurfaspor'un Osman Özköylü'yü tercih etmesinin ardından yatan rakamlar ise Ceylanlar'ı şimdiden umutlandırıyor. Çünkü istatistiklere bakıldığında PTT 1. Lig'de son yılların en başarılı hocasının uzak ara Osman Özköylü olduğu dikkat çekiyor. İşte rakamlarla Özköylü...

 567 puanın 356'sını aldı. Yani %62.9 Puan başarısı yakaladı.

189    maç

100    Galibiyet

56    Beraberlik

33    Mağlubiyet

 

Başarı yüzdesi

%52.9 Galibiyet

%29.6 Beraberlik

%17.4 Mağlubiyet

Atılan gol    316   

 

Yenilen gol    164    

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!