olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Onların yeri okullarıdır

Onların yeri okullarıdır
SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, mevsimlik tarım işçileriyle ilgili çalışmaları Şanlıurfa Olay’a değerlendirdi.

Haber: Mutlu Güneş

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) il merkezi ve ilçelerinde Mevsimlik tarım işçilerine yönelik 2014 yılından bu yana periyodik olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında bu güne kadar yaklaşık 300 muhtarı ziyaret eden SGK yetkilileri çok amaçlı köy odalarında, köy kahvelerinde köy sakinleri ile bir araya gelinerek Sosyal Güvenlik hakları anlattı.

Onların yeri okullar

Muhtarlık ziyaretlerinde çok amaçlı köy odalarında, köy kahvelerinde köy sakinleri ile bir araya gelinerek Sosyal Güvenlik hakları anlatan SGK yetkilileri, özellikle çocukların tarlalarda çalıştırılmaması ve bu çocukların yerlerinin okullar olduğunu ve okuyan çocukların ziraat mühendisi veya veteriner hekim olarak daha bilinçli çiftçi veya besici olacağını velilerine anlatarak çocuk işçilerin durumuna dikkatleri çekti.

500 Bin civarında vatandaşa ulaşıldı

Konuyla ilgili Gazetemiz Şanlıurfa Olay’a konuşan SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, Bu çalışmaların sonucunda yaklaşık 500 Bin civarında vatandaşla bir araya gelen arkadaşlarımız, çeşitli konularda bilgilendirmeler yaptı. Tarım Fuarlarında stand kurularak vatandaşımıza broşür dağıtımı da yapılmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 400.000 ilk ve orta öğrenimde bulun öğrencilere seminerler verilmiştir.” dedi.

Sosyal Destek Merkezleri hizmet veriyor

Ünlü, “ İlimizde bulunan Sosyal Destek Merkezleri, belediyelere ait kadın kültür merkezleri, ÇATOM merkezleri ile gençlik merkezlerinde ve ayrıca mevsimlik tarım işçilerinin dernekleri olan MEVTİDER ve METİDER periyodik olarak bilgilendirme yapılmaktadır. 17 Kasım 2017 tarihinde “KİDEP” Projesi kapsamında İl Müdürlüğümüzde Mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalıştay düzenlenecektir.” diye konuştu.

Mevsimlik gezici tarım işçileri izleme kurulu oluşturuldu

“Şanlıurfa Valiliğimiz bünyesinde Şanlıurfa mevsimlik gezici tarım işçileri izleme kurulu oluşturulmuş olup, İl ve İlçe genelinde özellikle çocuk işçiler için faaliyet yürütmektedir” diyen Ünlü, şöyle konuştu;

“Şanlıurfa ilimize bağlı Merkez ilçe Eyyübiye, Viranşehir, Ceylanpınar, Bozova, Siverek, Hilvan, Suruç, Akçakale ve Harran İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlerimiz Milli Eğitim Müdürlüklerinin hazır olan komisyonları ile birlikte tarla ziyaretleri yapmıştır. Çocukların yerinin tarla değil okul olduğu anlatılmıştır. Milli eğitim ve müdürlüğümüz yetkililerince çocukların çalışmasına müsaade edilmeyerek tekrarı halinde cezai işlem yapılması gerektiği ebeveynlerine bildirilmiştir.”

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!