olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ömer Ağ: Karaköprü için hayallerim var

Ömer Ağ: Karaköprü için hayallerim var
AK Parti Karaköprü Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Ağ, "Benim bu şehir için proje ve hayallerim var, bu hayaller irade ve yetki ile gerçekleşecek ideallerdir" dedi.

İSMET AĞCA/ŞANLIURFA OLAY

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için AK Parti'den Karaköprü Belediye  Başkan Aday Adayı olan Eğitimci Ömer Ağ, seçime iddialı bir şekilde hazırlanıyor.  Aday adaylığını açıkladığı günden bu yana kamuoyunda ismi sıkça duyulan Ağ ile özel bir röportaj gerçekleştirerek, belediye başkanlığa seçilmesi durumunda yapmayı planladığı projelerden bahsetti.

Sorularımıza içtenlikle cevap veren Ağ, 20 yıla yakın bir süredir bu şehrin gençlerine eşi ile birlikte eğitim alanında hizmetler verdiğini belirterek,  bu tecrübesini belediye başkanı olarak Karaköprü ilçesinde de sürdürmek istediğini söyledi.

 

"Karaköprü, Venedik olacak"

Ömer Ağ, Karaköprü Belediye Başkanlığına seçilmesi durumunda ilçeyi modern yapmak için halkla beraber yöneteceklerini dile getirerek, "İlçenin dinamiklerini harekete geçirip, daha çok hizmet, daha çok yatırım, daha huzurlu bir yaşam için ortak akılla yolumuzda yürüyeceğiz. Sahip olduğumuz su kaynakları ile Karaköprü adeta bir Venedik olacak. Sahip olduğumuz parklar ve ormanlık alanlar sayesinde Karaköprü adeta doğal yaşam alanı olacak. Yeter ki bizlere bu iş senin densin" dedi.

 

İşte AK Parti Karaköprü Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Ağ ile yaptığımız röportaj;

Kimdir Ömer Ağ?

Ömer Ağ ana dil Türkçenin yanı sıra 3 dilkonuşabilen biridir. Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans eğitimi alan 3 üniversite mezunu bir eğitimcidir. Yaşadığı şehirde on binlerce öğrenci yetiştirmiş ve onların hayatlarına dokunabilmiş bir öğretmendir. Birçok eğitim kurumunda ve iş dünyasında idarecilik yapmış bir yöneticidir. Farklı televizyon kanallarında yüzlerce canlı yayın yapmış ve hala yapmaya devam eden bir televizyon programcısıdır. Gazete ve internet haber sitelerinde köşe yazarlığı yapan bir araştırmacıdır. Farklı alanlarda çalışmalar yapan 10’larca Sivil Toplum Örgütü kurucusu, başkanı ve yönetim kurulu üyesidir. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ulusal ve Uluslararası kuruluşlar ile çalışmalar yapmış bir gönüllüdür. Şehrine eğitim, inşaat, organizasyon, matbaacılık ve gazete basımı, medya ve yerel televizyon alanlarında çalışmalar ve yatırımlar yapan bir iş insanıdır. Vatanını, milletini sevecek ve koruyacak kırmızıçizgilere sahip bir şehit yakınıdır.Yerel Yönetimler denince aklında bir medeniyet tasavvuru taşıyan, yaşadığı yer ile ilgili hayalleri olan, geçmiş ile günümüzü birleştirme gayreti gösteren bir idealisttir.Şanlıurfa’nın kültürel, demografik, sosyal ve ekonomik yapısını bilen, hassas konularda çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyebilen, herkesle barışık ve herkesten biridir.Karaköprü’yü araştıran, bilen, tanıyan,  Karaköprü ile ilgili hayalleri olan bir Karaköprü’lüdür. Ömer Ağ, Şanlıurfa doğumlu, evli ve dört çocuk babasıdır,Şanlıurfa’nın öz evladıdır.

 

Sayın AĞ son zamanlarda isminiz siyaset sahnesinde konuşulmaya başlandı ve aday adayı oldunuz. Neden yerel yönetimler?

Benim bu şehre dönük hayallerim var, bu hayaller irade ve yetki ile gerçekleşecek ideallerdir.Hayalimde ve idealimde var olan medeniyet tasavvurunu şehir yaşayışına taşımak adına yerel yönetimler.Şanlıurfa’da medeniyetler için olmazsa olmaz olan akarsu ve durgun suların şehir hayatına entegre edilemeyişini görüp bu konuda çaresiz oturmamak adına yerel yönetimler.Yüce dinimizde ve Kur’an-ı Kerim’de ifade edildiği üzere hayvanat ve nebatat aleminin yeryüzündeki yaşam ortaklarımız olduğunu anlatabilmek ve bu minvalde çalışmalar yapmak adına yerel yönetimler.Yaşadığımız coğrafyada köklerimize ve tarihimize ait medeniyetve mimarinin yeni eserlere yansıtılmaması ve neredeyse yok olmaya yüz tutmasından dolayı yerel yönetimler. Selçuklu ve Osmanlı kültürünü, eserlerini, içtimai hayatını, şehir hayatını, yönetim metodunun örnek alınacak çalışmalarını şu anki sistemimize entegre etmek adına yerel yönetimler. Merhum Turgut Cansever’in “Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder” sözünü unutan yerel yöneticileri gördüğüm için yerel yönetimler. Türkiye’nin iki büyük belası olan terör ve madde bağımlılığını yerelde bitirmek için yerel yönetimler.

 

Sayın AĞ, aday adayı olduğunuz Karaköprü’yü biraz da ağzınızdan duyalım. Karaköprü sizden ne beklemeli?

Son nüfus verilerine göre 170.899 kişinin ikamet ettiği, 100 mahalleden oluşan ciddi bir yoğunluğun (her 7 kişiden 6’sı) merkezde yaşadığı yeni bir yerleşim alanı olan Karaköprü, Şanlıurfa’daki memurların çokça yaşadığı, okuryazar oranının yüksek olduğu bir ilçedir. İlçe seçmenininprofili çoğunluk itibari ile adaya bakıp oy verecek yapıdadır. Adayın kültür seviyesinin yüksek olması şarttır. Yeni bir yerleşim alanı olduğu için gecekondu yapılaşması neredeyse yok hükmündedir. Kültür Belediyeciliğinin yapılabileceği bir alandır. Yapılaşmanın hızla devam ettiği bir bölge olması dolayısı ile geçmişten geleceğe taşınacak mimari estetik hem gelecek nesiller adına hem de devam eden imarın örnek alınması adına önem taşımaktadır.

Aslında en önemlisi, biraz da Karaköprü’nün eksiklerinin farkındayım. Güzel hizmetler gören ilçeye daha da güzel hizmetler için dersime iyi çalıştım. Şanlıurfa’nın tek fuar merkezinin olduğu ve hava limanına en yakın ilçe olmasına rağmen bir tane bile otelin olmadığı ilçedir Karaköprü.Ekonomik olarak diğer ilçelerden daha müreffeh bir hayat yaşayan ve araç yoğunluğu en fazla olan ilçe olmasına rağmen küçük sanayinin olmadığı, 170.899 nüfusa karşılık bir tek çarşısının da olmadığı ilçedir Karaköprü. Gece yaşam yoğunluğu fazla olmasına rağmen gece kendisine yetemeyen,içinden geçen devasa su kaynaklarına rağmen su kaynaklarını kullanamayan ilçedir Karaköprü.Tarih ve turizm kenti Şanlıurfa’nın merkez ilçesi olmasına rağmen turist ve turizm ile ilgili hiçbir çalışmanın olmadığı,tek şehir ormanı olan Atatürk Ormanını sınırları içinde bulundurup yaban hayatı ile ilgili hiçbir çalışması olmayan ilçedir Karaköprü. En önemli ürünlerinden biri olan Nar’ın sadece türkülerde geçtiği, hatta varlığının unutulduğu,idealleri ve hayalleri olan insanların kendisini ifade edemediği ilçedir Karaköprü. Şanlıurfa’nın adeta eğitim ilçesi olmasına rağmen eğitimde hak ettiği yerde olamayan ilçedir Karaköprü. Modernleşeyim derken tarihle ve köklerle bağları kopartılan, medeniyetten kasıt sadece yapılaşmanın yaşandığı ilçedir Karaköprü.

 

Bir kente, bir yaşam alanına yada herhangi bir fikre ve dünya görüşüne hizmet etmek için siyaset yapmak şart mı?

Birinci önceliğimin siyaset olmadığını yakın çevrem yakinen bilir. Bu şehre, bu insanlara hizmet etmek için birçok farklı metot ve yol var. Bu farklı yolların birçoğu ile insanlarıma hizmet etmeye gayret gösterdim. 20 yıla yakın bir süredir bu şehrin gençlerine eşim ile birlikte eğitim alanında hizmetler verdim. Sevdalısı olduğumuz bu şehrin doktorlarının, mühendislerinin, avukatlarının, öğretmenlerinin, teknikerlerinin, işadamlarının, esnafının, işçisinin hocası olmak şerefini ve gururunu tattım. Farklı iş alanlarında yapmış olduğum yatırımlar ile bu şehrin iş gücüne ve istihdamına katkılar sundum. Sivil toplum örgütlerinin en alt kademesinden en üst kademesine her noktasında gönüllü çalışmalar yaptım. Şehrin sorun ve ihtiyaçları konusunda araştırmalar yapıp bunu gerek sivil toplumda gerek basında sürekli anlatmaya çalıştım. Yaptığım televizyon programları, yazdığım köşe yazıları hep bu şehrin daha da yaşanılabilir olmasına katkı sağlamak amacı taşıdı. Hep olumlu ve ılımlı olmak adeta hayat felsefem oldu. Vazgeçmediğim en önemli haslet dürüstlük ve adalet olgusu oldu. Tüm bunlardan sonra süreç sizleri bu halka hizmetin zirvesi noktasındaki yerel yönetimlere kadar getiriyor. Birileri çıkıp Ömer Hoca niye sende bu şehirde aktif siyaset yapmıyorsun diyor. Sonra bu birilerinin sayısı artıyor. Bu cümleler sürekli olarak karşınıza çıkıyor. Siz de bu kelimeler ile kendinizi tartıyorsunuz. Sonunda bu şehrin sizlere verdiklerini bu şehre kat kat ödemek zorunda olduğunuzu anlıyorsunuz. Bu kutlu kervanda karınca misali olsam bile bende varım demek durumunda kalıyorsunuz. Allah şahit bu şehre bu insanlara ciddi bir vefa borcum var. Ola ki bu yolda bizlere bir görev verilirse kendileri de yaşayarak şahit olacak ki biz Karaköprü’yü beraber yöneteceğiz. Bırakın insana saygıyı tüm canlılara saygıyı anlatacağız. Kardeşçe yaşama olgusunu Türkiye’ye örnek olma noktasına getireceğiz. İlçenin dinamiklerini harekete geçirip, daha çok hizmet, daha çok yatırım, daha huzurlu bir yaşam için ortak akılla yolumuzda yürüyeceğiz. Sahip olduğumuz su kaynakları ile Karaköprü adeta bir Venedik olacak. Sahip olduğumuz parklar ve ormanlık alanlar sayesinde Karaköprü adeta doğal yaşam alanı olacak. Yeter ki bizlere bu iş senin densin.

Bu samimi sohbet için teşekkür ediyoruz. Bu görev sizlere verilirse bu anlattıklarınızın sıkı bir takipçisi olacağımızı da özellikle ifade etmek istiyoruz.

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!