olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ölüm geliyorum diyor, DEDAŞ seyrediyor

Ölüm geliyorum diyor, DEDAŞ seyrediyor
Kayıp kaça bahanesiyle sokağa alına elektrik panoları ölümcül kazalara davetiye çıkarırken DEDAŞ sadece seyirci kalıyor.

Haber: İbrahim Halil KAHRAMAN

Güneydoğu Anadolu illerine enerji dağıtımı yapan Dicle Elektrik tarafından kayıp kaçağın önüne geçilmesi amacıyla kurulan akıllı panolar, sorun olmaya devam ediyor. Özellikle Karaköprü ilçesinde sık sık kesilen elektrikler ve buna bağlı meydana gelen arızlardan dolayı vatandaş sorunlar yaşıyor. Sokağa alınan elektrik sayaçlarının içerisinde olduğu panoların kapılarının kilitli olması ve elektrik açma işi yapan ekiplerin geç gelmesi bu panoların hedef alınmasına neden oluyor.

Taş devrine döndü

Sık sık kesilen elektrikler ile taş devri yaşayan Karaköprü ilçesi başta olmak üzere Şanlıurfa genelinde Dicle Elektrik’e öfke de her geçen gün artıyor. Sürekli olarak kayıp kaçağı bahane ederek elektrik kesintilerine kılıf uyduran Dicle Elektrik, kendisine yöneltilen  eleştirilere de kulak tıkayarak üç maymunu oynamayı tercih ediyor. En küçük bir yağmur ve rüzgarda dahi kesilen elektrikleri kaçak kullanıma bağlayan Dicle elektrik tepki toplamaya devam ediyor.

Siyasilerin vaatleri arasında

Hemen her seçimde siyasilerin vaatleri arasında bulunan  elektrik sorunu bu seçimde de yeniden vaatler arasındaki yerini aldı. Yaz kış demeden kesilen elektriklerin neden olduğu sorunlar, vatandaşın elektronik araçlarının bozulması ve çiftçiye vurulan darbeler geliyor. Bu darbeler böyle devam ederken vatandaşlar, siyasilere ve Dicle Elektrik’e ateş püskürüyor. Sürekli ve olağan bir hal alan bu kesintilerin ne zaman sona ereceği ise merak ediliyor.

Mum ışığında DEDAŞ bekleniyor

Sorun büyüyerek devam ederken Dicle Elektrik tarafından elektrik sayaçları sokağa alındı. Sokakta bir pano içerisine yerleştirilen elektrik sayaçları da sorunu çözmek yerine vatandaşı bezdirme politikasına döndü. Sık sık kesilen elektriklere bağlı olarak yaşanan arızlara müdahale etmek isteyen vatandaşlar, DEDAŞ ekiplerini saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bu bekleyişlerini ise karanlıkta mum ışığında yapıyor.

DEDAŞ gelmeyince panolar kırılıyor

Hal böyle olunca vatandaş DEDAŞ ekiplerini beklemek yerine kilitli panoları kırıp elektriklerini bırakıyor. DEDAŞ ise bu panolara verilen zararı vatandaşa yüklemek adına kayıp kaçaktan dolayı panoların kırıldığını  yada ateşe verildiğini savunuyor. Kendisine zarar gelmemesi için bütün suçu vatandaşa atan DEDAŞ ekipleri, yaşanan sıkıntıları adete bir iftira misali vatandaşa yansıtıyor.

Ölüme davetiye çıkarıyor

Kırılan ve DEDAŞ tarafından onarılmayan bu panolar sokakta insan ve hayvan hayatını tehlikeye atıyor. Kırılan panoların kapanmamasından dolayı günün her saati açık kalıyor. Sokakta oynayan çocukların hayatlarını da tehlikeye atıyor. Çocuklar panolardaki tehlikenin farkında olmadan ölümcül kazalara neden olabilecek durumda. Kırılan panolar için defalarca DEDAŞ’ı aradıklarını söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Kalanı da DEDAŞ kırdı

“Panomuzun etrafını sağlam bir şekilde beton ile yaptık” diyen vatandaşlar, “Elektrik arızası meydana geldi. DEDAŞ’ın ekipleri saatler sonrası geldi ama gelmez olaydı. Kendi ellerimizle yaptığımız panonun etrafını hep kırdılar. Ve üstüne üstlük öylece bırakıp gittiler. Zaten panonun kapısı kırı iple bağlamışız, etrafı da tahrip edilince öylece kaldı. DEDAŞ’ın gelip bu panomuzu yapmasını bekliyoruz” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!