olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Olay yazdı Fakıbaba harekete geçti

Olay yazdı Fakıbaba harekete geçti
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Olay Gazetesi’nin ‘Suruç Ovasında tehlike çanları çalmaya başladı’ başlığıyla yayımladığı haber üzerine harekete geçmeye hazırlanıyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

ŞANLIURFA’NIn en kurak bölgelerinden olan Suruç’ta hayata geçirilen tarımsal sulama projesiyle birlikte yeni bir sorun kapıya dayandı. Şanlıurfa Olay gazetesi olarak detaylı bir şekilde yaptığımız haberle yetkililerin dikkatini Suruç Ovasındaki bilinçsiz ve aşırı sulamaya çektik. Söz konusu bilinçsiz ve aşırı sulama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da gündemine girdi. Fakıbaba yaptığı açıklamada ‘’ Suruç’ta yaşanan sorunla ilgili çok şikayet aldım. Burada acil olarak kapalı sisteme geçmemiz gerekiyor.” dedi.

Olay yazdı, Fakıbaba düğmeye bastı

Geçmişi kuraklıkla imtihanlarıyla bilinen ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarını barındıran Suruç ovası aşırı sulamanın verdiği zararlardan dolayı yeni bir sorunun pençesine düştü. Aşırı ve bilinçsiz sulamanın verdiği zarar gözler önündeyken çiftçinin buna devam etmesi sorunun boyutunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Ancak tarım Bakanı Fakıbaba, harekete geçerek sulama ile ilgili sorunların giderilmesi için düğmeye bastı.

Çok şikayet aldım’

Yaşanan aşırı ve bilinçsiz sulama ile ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Suruç’ta yaşanan sorunla ilgili çok şikayet aldım. Burada acil olarak kapalı sisteme geçmemiz gerekiyor. Şanlıurfa’nın geleceği tarım hayvancılık ve gıdadır. Eğer gerçekten toprağa kaybetmek istemiyorsak, toprağın tuzlanmasını istemiyorsak, erozyonu istemiyorsak, toprağımızın başka ülkelere gitmesini istemiyorsak, kapalı sisteme geçmek zorundayız.” dedi.

‘Yarım metrede su çıkıyor’

Suruç’taki manzaranın yüreğini yaktığını belirten Fakıbaba, “Kapalı sistem için projeler yapılmalıdır. Bunun için bakanlığımız yüzde 50 destek veriyor. Suruç örneği benim hakikaten kalbimi yakıyor. Suruç problemini çok acı bir problem olarak görüyorum. Suruç'un çok acil bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Devlet katrilyonlar harcadı, maalesef gelen fotoğraflara bakıyorum Suruç’ta yarım metrede su çıkıyor. Bu bizi çok üzüyor. “ diye konuştu.

‘Orman Bakanıyla görüşeceğim’

Yaşanan sorunun önüne geçmek adına Orman Bakanlığıyla görüşeceğini belirten Fakıbaba , ”İnşallah Ankara'ya gider gitmez Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bakanımızla bu konuyu görüşeceğim. Burada çok kısa sürede kapalı sisteme geçmemiz lazım yoksa toprakta çok ciddi kayıplar olacağını ben şimdiden görüyorum." ifadelerine yer verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!