olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Öğretmenlerine karanfil dağıttılar

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Ahi Evren Anadolu Meslek Lisesi’nde ders vermeye çalışan bir öğretmenin öğrencileri tarafından taciz edildiğine dair internete sızan görüntüler Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kınandı. Öğrenciler ise öğretmenlere karanfil dağıttı.

İbrahim Halil Kahraman/Şanlıurfa OLAY

ÇORLU Ahi Evran Meslek Lisesi’nde geçen hafta sosyal medyaya düşen bir görüntü eğitim dünyasında çok konuşuldu.  Çorlu Ahievran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne başka okuldan geçici görevle geldiği belirtilen öğretmen ders anlatırken, öğrencilerden bazıları öğretmenlerini alaya aldı. Bu anlar, bir öğrenci tarafından cep telefonu ile kayıt altına alınıp, sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerde, öğretmen sınıfta ders anlatırken ayağa kalkan ve kapüşonlu kıyafet giydiği görülen bir öğrenci, öğretmeninin kıyafetiyle alay ediyor, ardından kulağına dokunup, çevresinde geziniyor. Öğretmenin öğrencileri uyarması üzerine sınıftan kahkahalar yükseliyor. Sinirlenen öğretmen bir öğrencisine tokat atıyor. Daha sonra ise ayaktaki bir öğrenci, öğretmeninin kucaklayıp havaya kaldırıyor.Sinirlenen öğretmen de öğrencisine tokat atıyor.

Urfa’dan görüntülere tepki

  Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ise, Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan olaylarla ile ilgili basın açıklaması yaptı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Kurt, lise öğrencilerinin öğretmenleri ile alay ettiği görüntülere tepki gösterdi. Öğretmenin kadim medeniyet tarihimizde her zaman önemli bir yeri olduğunu dile getiren Halil Kurt, “Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Şanlıurfa'mızın köklü bir okuluyuz.Son günlerde sosyal medyada yayınlanan ve bizleri üzen görüntülere karşı öğrencilerimiz bugün öğretmenleriyle iyi  bir diyalog kurarak bir etkinlik gerçekleştirdi. İnşallah öğrencilerimizin bugün yaptıkları bu etkinlik güzel bir şekilde ülke gündeminde o üzücü olayların üstünü örter.

Bizim asıl öğrenci öğretmen ilişkilerini yansıtan gösteren ve eğitimi hayatın bir parçası olan öğrenci öğretmenlerimizi toplumun bir parçası olarak birbirine bağlı olduğunu gösteren bir umut verir .Bizler öğretmenlik mesleğini peygamber mesleği olarak görmekteyiz. Urfa Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Olarak öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından lise öğrencileri öğretmenlerine tek tek karanfil dağıttı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!