olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Öğrenciler, gidecekleri üniversiteleri tanıdı

Öğrenciler, gidecekleri üniversiteleri tanıdı
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer alan 40 seçkin üniversitenin katıldığı 8’inci Kariyer günleri bugün startını verdi. Üç gün boyunca devam edecek etkinlikte, öğrenciler üniversiteler hakkında bilgi sahibi olarak kariyer planlarını ona göre yapacak.

Haber: Ahmet Can

Şanlıurfa Kariyer Günlerinin 8’incisine ev sahipliğini Piazza AVM yaptı.

ÜNİVERSİTELER 3 GÜN BOYUNCA ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, öğrencilerin geleceği için doğru adımı atması amacıyla düzenlenen Şanlıurfa Kariyer Günlerinin 8'incisine ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer alan 40 seçkin üniversitenin katıldığı etkinlik dün startını verdi. 8‘inci Şanlıurfa Kariyer Günleri 6-7-8 Nisan tarihlerinde üniversiteler hakkında bilgi almak isteyen öğrencileri bekliyor. Açıldığı günden bu yana alışverişin yanı sıra sosyal yaşamın da merkezi olan Piazza, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Şanlıurfa Kariyer Günlerine ev sahipliği yaptı. Üniversite tercihi konusunda düşünen öğrencilerin en doğru kararı almalarına yardımcı olmak amacıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 40 seçkin üniversite katıldı. Kariyer Günleri üç gün boyunca saat 10.00 ile 20.00 arasında tüm öğrencilerin buluşma noktası olacak.

ÜNİVERSİTE SEÇİMİNDE ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTERİLECEK

Şanlıurfa Kariyer Günleri etkinliği, gelecek ile ilgili en önemli tercihlerden biri olan meslek ve üniversite seçiminde öğrencilere yol gösterecek. Öğrencilerin hayalini kurdukları üniversiteleri tanıma imkânı bulacağı etkinlikte, öğrenciler üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek okumak istedikleri bölümler hakkında detaylı bilgi alabilecek. Bugün açılışı yapılan Şanlıurfa Kariyer Günleri’ne Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, BEL-TUR Genel Müdürü Levent Kama, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun ve çok sayıda öğrenciler ile davetli katıldı.

TURAN: ‘GENÇLERİN HER ŞEYDEN ÖNCE İYİ BİR REHBERLİĞE İHTİYACI VAR’

Açılışta konuşma yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, üniversite hedefi olan öğrencilerin bir rehbere ihtiyaç duyduklarını söyleyerek, "İlimizde eğitim hayatını devam eden 100 bin ortaöğretim öğrenci bulunmakta. Hedefimiz hayatın içerisinde hayata yön veren kurumlarla üniversitelere olabildiğince çok öğrencimizi yerleştirmektir. Üniversiteye girme hedefleri olan bu gençlerin her şeyden önce iyi bir rehberliğe ihtiyaçları vardır. Bu rehberlik ihtiyaçlarını gidermek, gençlerimizin vizyonlarını genişletmek ve onları ülkemizin önemli üniversiteleri ile tanıştırmak için bu etkinliği düzenlemekteyiz. Etkinliğimize Kıbrıs'tan ve ülkemizin dört bir yanından 24 vakıf 17 devlet üniversitesi katılım sağladı. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz." dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ‘KARİYER DEMEK MERDİVENİ AÇIK AÇIK TIRMANMAK DEMEKTİR’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kariyerin merdivenleri adım adım çıkmak demek olduğuna dikkat çekerek, “Değerli gençlerin meslek seçimi önemlidir. Öncelikle kendilerini tanımalarını öneririm. Tanıdıktan sonra sevgiyle hayatta ulaşacakları meslek önemlidir. Üniversiteler noktasında ülkemiz gelişiyor. Hocamın da açıkladığı gibi 16 Nisan’daki anayasal düzenlemelerle birlikte yürütme daha etkili bir şekilde bu önündeki engelleri kaldırarak ülkemizi bir bilim yuvasına, bir ilim irfan yuvasına dönüştüreceğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin bir kere şunu iyi bilmeleri gerekir. Kariyer demek merdiveni açık açık tırmanmak demektir. Sabırlı olacaklar, kendileri tanıyacaklar, imkânları çok iyi bir donanımı kendileri için kullanacaklar. Kaliteli hareket ettikleri zaman önleri açık olur. İstedikleri ve sevdikleri bölümlere kavuşurlar.” şeklinde konuştu.

VALİ TUNA: ‘ŞANLIURFA’NIN EN BÜYÜK AVANTAJI, GENÇ NÜFUSUN ÖNEMLİ BİR KISMINI BARINDIRMASIDIR’

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa’nın ülkenin ileride ihtiyaç duyduğu genç nüfusu barındırdığına dikkat çekerek, “Ülkemizin en büyük avantajı genç bir nüfusa sahip olması, ülkemizde de Şanlıurfa’nın en büyük avantajı ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyduğu genç nüfusun önemli bir kısmını barındırmasıdır. Gençlerimizi eğitim hayatları boyunca iyi yönlendirmek, rehberlik etmek ve ileride seçecekleri meslekleri, ülkeye en çok katkı verecekleri meslekleri seçmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimizdendir. Bu hususta düzenlenen bu organizasyonda bu amaca matuf olarak yapılmaktadır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimiz için öncelikli olarak bundan sonra da bütün çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BAKAN ÇELİK: ‘GENÇLERİMİZİ NE YEM ETMELİYİZ NE DE ONLARIN MAŞASI DURUMUNA GETİRMELİYİZ’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gençleri terör örgütlerine yem etmeyeceklerini ifade ederek, “Sevgili gençler, eğitim her şeyin başıdır. Dün eğitim önemliydi, bu gün eğitim önemli, yarın da eğitim önemli olacaktır. Değeri kaybolmayacak bir şey varsa bunun eğitim olduğunu hepinizin bilmesi gerekir. Bugün yeryüzünde dünya milletleri öncülüğünden bahsediliyorsa bu öncülük eğitim sayesinde olmuştur. Türkiye’nin bu noktada maalesef biz 65’inci hükümetiz. Her hükümet döneminde her on yılda bir eğitim üzerinde farklı yaklaşımlar üzerinde eğitim üzerinden yapılan değişik sistemlerden dolayı bin bir sorun yaşandı. Bu duruma bir nokta koyma zamanı gelmiş, geçmiştir. Artık eğitimde milli ve manevi değerlere bağlı ülkesinin değer yargıları ile beraber iç içe büyüyen ve tüm dünyaya açılmış gençlere ihtiyacımız var. Belli bir alana sıkışmış gençlik değil ufku açık ama kendi değer yargılarımızı yaşayan ve yaşaması için elinden gelen gayreti gösteren bir gençliğe ihtiyacımız var. Hükümet olarak milli ve manevi gençlere 122 milyar kaynak ayırdıysak bütçenin yüzde 20 eğitime ayırdıysak, bunun altında yatan neden, geleceğimizi inşa etmektir. Bu kadar büyük imkânları geleceğimiz için, geçlerimiz için seferber ediyoruz. Gençlerimizi teröristlere, bu ülkenin değer yargılarının dışında beynini yıkayacak unsurlara ne yem etmeliyiz ne de onların maşası durumuna getirmeliyiz. Şu bölgede 6 yıldır milletvekili, bakan olarak hizmet etme gayreti içindeyim. Ne dramlar yaşatılıyor kimin için. Buradaki pırıl pırıl Ayşe’leri, Fatma’ları, Ahmet’leri, Mehmet’leri dağa kaldırıp, onları getirip mahallenin ortasında bomba patlatan gençliğin bu insanlığa, Şanlıurfa'ya, Türkiye'ye ne faydası var, Allah aşkına? Böyle bir gençlik, böyle bir yaklaşım, böyle bir ülkeye dönüş, bir sevda falan olabilir mi? Bu ülkeye düşmanlıktan başka bir şey değil. Ülkeye yapılabilecek en büyük ihaneti gerçekleştiriyorlar. Onun için gençlik bizim için önemli, maddi manevi şekilde ne gerekiyorsa her türlü imkânı seferber ederek geleceğimizin inşası konusunda elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz.” dedi.

Çelik, bu tür etkinliklerin öğrencilerin ufkunu açmak adına önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından üniversitelerin stantlarını gezen Bakan Çelik, yetkililerle görüştü. Bakan Çelik, ayrıca alışveriş merkezindeki mağazaları da ziyaret etti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!