olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Novada Park’ta çalışmalar hızla sürüyor

Novada Park’ta çalışmalar hızla sürüyor
Şanlıurfa’da 35 dönüm arazide 16 bin metre kare kullanılabilir alan üzerinde kurulacak olan \'Novada Parkında inşaat çalışmalar hızla sürüyor. Turk Mall tarafından kentle bütünleşen yerel markaların destekleneceği neredeyse tamamı yeşil alandan oluşacak farklı bir konsepte sahip \'Novada Park projesi, hayata geçtiğinde örnek bir çalışma olarak Türkiye’de bir ilk olacak.

Ahmet Doğan/Şanlıurfa OLAY

 PROJE'NİN ihalesi Türkiye'nin önemli firmalarından TÜRKMALL'a verildi.Turk Mall’un 15 Milyon dolar yatırımla Şanlıurfa’da hayata geçireceği 'Novada Park, eski adıyla 11 Nisan Şehir Parkı’nın temeli 7 Mart’ta atılmıştı. Temel atmanın ardından 7 ay geçmesinden sonra projenin startını veren firma yetkililer, Eylül 2016’da tamamlamayı planlıyor.Turk Mall tarafından kentle bütünleşen yerel markaların destekleneceği neredeyse tamamı yeşil alandan oluşacak farklı bir konsepte sahip 'Novada Park projesi, hayata geçtiğinde örnek bir çalışma olarak Türkiye’de bir ilk olacak.

  Büyükşehir’e her ay 50 bin lira ödenecek

Mimari olarak bölgenin tarihsel ve yaşamsal alışkanlıklarına uygun olarak tasarlanan ve işletme hakkı 30 yıl boyunca Turk Mall olacak. Bunun için de Büyükşehir Belediyesine her ay 50 bin lira ödeyecek Otopark dışında kalan alt ve üst kısımlarda yüzde 30’a yakın olan ticari alanlar arka tarafta yer alacak. Üst kısımda yaklaşık 32 dönüm yeşil alan olacak.

  1500 kişiye istihdam sağlanacak

Proje çerçevesinde eski 11 Nisan stadyumu ve çevresi Turk Mall tarafından aktif bir kamusal alan olarak tasarlandı ve canlı çekici doğal prestijli bir kent parkı olması hedeflendi. 35 dönüm arazide endemik bitkilerinde yer alacağı Maksimım yeşil alan yaratılırken projede iklimlendirme amaçlı su öğesi kullanılacak. Şanlıurfa halkıyla birlikte yabancı ziyaretçilerinde yararlanacağı 35 bin dönüm arazide, 16 bin metre kare kullanılabilir alanın inşaatı süresince 7 bin kişiye istihdam sağlanırken faaliyete geçtikten sonra 1500 kişiye istihdam sağlanacak.

  Türkiye’de daha önce yapılmamış konsept uygulanacak

Tamamlandığında günlük yaşam için gerekli fonksiyonlarla zenginleşmiş bir cazibe merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 'Novada Parkında temalı park alanları dini tesis çocuklar için oyun alanı ticaret ve otopark alanı yer alacak.Şanlıurfa’nın en işlek yerinde bulunduğu kentte coğrafi konumu ve Şanlıurfa halkının beklentilerine uygun olarak hayata geçecek projede, Türkiye’de daha önce yapılmamış konsept uygulanacak park düzenlemesi hakkında restoranlar kafeler satış üniteleri oluşturulurken kültür sanat etkinlikleri de yer alacak.

 Turistlerin ilgisini çekecek

 Şehir halkının yanı sıra bölgenin çekim gücü katkısıyla yurt içi ve yurt dışı gelen turistlerin ilgisini çekeceği 'Novada Parkında, kendi kompsetine uygun bulunduğu şehrin markalarında yer alacak. Projenin önümüzde ki yılın son çeyreğinde hayata geçmesi planlanıyor. Eylül 2016 hizmete girmesi hedefleniyor.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!