olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ne yılmış ama!

Ne yılmış ama!
PTT 1.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor’un yüzü 2014 yılında hiç gülmedi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Geride bıraktığımız 2014 yılında Şanlıurfaspor’da neler yaşandı? İşte ligde sezonun kısa bir özeti...PTT 1.Lig’de geride bırakacağımız yılı sizler için derledik...

 Sercan'dan yönetime tehdit

4 Ocak: Şanlıurfaspor'un Galatasaray'dan kiraladığı Sercan Yıldırım, alacaklarının ödenmediği takdirde kampı terk edeceğini açıkladı.

 Şanlıurfa'da şok istifa

21 Şubat: Büyük hedeflerle başladığı sezonda umduğunu bulamayan, art arda gelen yenilgilerle taraftarını üzen Şanlıurfaspor'da 3-1'lik Denizli mağlubiyeti bardağı taşırdı. Sarı-Yeşilliler’in tecrübeli hocası Reha Kapsal görevinden istifa ettiğini açıkladı. Güneydoğu ekibi takımın başına getirilecek yeni hoca bulunana kadar antrenör Hüseyin Dağ’ın çalışmaya devam edeceği ifade edildi.

 Şanlıurfa'da neşter vuruldu

12 Nisan: Sarı-Yeşilliler, sezon başında kadrosuna kattığı, ancak bir türlü beklediği katkıyı alamadığı Berkin Kamil Arslan’la birlikte, Ömer Aysan Barış, Nahir Oyal, Mattias Mete’nin sözleşmelerini karşılıklı anlaşarak fesh ettiğini açıkladı. Yeni sezon planlamasına şimdiden başlayan Ceylanlar’ın transfer için de sezon bitmeden hareket edeceği öğrenildi.

 Ligi 11.sırada tamamladı

04 Mayıs: 2013-2014 Sezonu PTT 1. Lig'de 38 haftalık lig grubu karşılaşmaları tamamlandı. Spor Toto Süper Lig'e doğrudan yükselen takımlar İstanbul BBSK, Balıkesirspor ve Mersin İdman Yurdu oldu.Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Şanlıurfaspor, ligi 11.sırada tamamladı.

 Fethi Şimşek güven tazeledi

24 Mayıs: PTT 1'inci Lig takımlarından Şanlıurfaspor'un olağan kongresinde mevcut başkan Fethi Şimşek, güven tazeledi. Kongrede mevcut başkan Fethi Şimşek ile Mehmet Karakeçili başkan adayı olduklarını bildirdiler. Ancak Mehmet Karakeçili’nin listesinde bulunan bazı kişilerin kulübe üyeliklerinin bulunmamasından dolayı seçime giremedi. Bunun üzerine tek liste ile seçime giren Fethi Şimşek, açık oylama usulü yapılan seçimde güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Şanlıurfaspor’da Fethi Şimşek başkanlığındaki önceki dönem yönetimde yer alan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in, yeni listede bulunmaması dikkat çekti. Kongreye katılmayan ünlü sanatçı ile birlikte önceki yönetimden 9 isim daha liste dışı kaldı. İbrahim Tatlıses, A. Gökhan Gökmen, E. Sabri Ertekin, İbrahim Güllüoğlu, Mustafa Yavuz, Mustafa Aydın, Ömer Faruk Baysal, Müslüm Yanmaz, Halil Ataş, Vedat Doğar’ın yerine, kulüp yönetimine Ömer Faruk Bahçivan, Ömer Saçaklı, Süleyman Aksu, Mahmut Saatçi, Mustafa Bozyiğit, Nihat Kırmızı, Ali Veziroğlu, Halil Kızılelma, Mithat Arhan, Kemal Süt getirildi.

 Cihat Arslan Urfa’da

04 Haziran: Fethi Şimşek başkanlığında yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Şanlıurfaspor, yeni teknik direktörünü buldu.Sezon sonunda Hüseyin Dağ ile sözleşmesini sona erdiren sarı-yeşilli yönetim, geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u şampiyon yaparak Süper Lig’e taşıyan Cihat Arslan ile anlaştı. Arslan, Şanlıurfaspor Futbol Komitesi'nde bulunan Mehmet Çavuş ve Nabi Kırmızı’nın İstanbul’da bulunan ofisinde sarı-yeşilli kulübe 2 yıllık sözleşme imzaladı.

 Göksu ve Gökhan Urfa'ya kiralandı

20 Haziran: Trabzonspor Kulübü, futbolcuları Göksu Alhas ile Gökhan Alsan'ı 1 yıllığına Şanlıurfaspor'a kiraladı.

 

Şanlıurfaspor'da yaprak dökümü

23 Haziran: Şanlıurfaspor’da  Onur Güney, Abdulhamit Yıldız, Ozan Tahtaişleyen, Mert Yüksel, Sezer Badur ve Dilshot ile yollar ayrıldı.

 Tello'nun yeni takımı belli oldu

23 Haziran: PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, bir dönem Beşiktaş'ta top koşturan Şilili orta saha oyuncusu Rodrigo Tello ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

 Hüsnü Başkurt Şanlıurfaspor’da

26 Haziran:PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, Manisaspor'dan Hüsnü Başkurt ile sözleşme imzaladı.Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, bir süredir transferi için görüşme yaptıkları Başkurt ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.Geçen sezon Manisaspor forması giyen 24 yaşındaki futbolcu, sol kanatta görev yapıyor.

 Marius Niculae Şanlıurfa ile imzaladı!

27 Temmuz: Şanlıurfaspor, en son Ukrayna Premier lig ekiplerinden Goverla Uzhgorod'da oynayan 32 yaşındaki forvet Marius Niculae ile sözleşme imzaladı.Şampiyonlar ligi ön elemesinde Fenerbahçe'ye gol atan Marius Niculae , Cristiano Ronaldo,George Hagi, Rdrigo Tello, Popescu, Adrian İlie Querejma gibi Dünyanın en iyi futbolcuları ile aynı takımda top koşturdu.

 Büyük Ankara Kupası'nı Şanlıurfaspor aldı

17 Ağustos: Eski milli futbolcular Selçuk Yula ve Coşkun Ozarı adına düzenlenen ‘Büyük Ankara Kupası’ turnuvasında final karşılaşmaları oynandı. Eski milli futbolcular Selçuk Yula ve Coşkun Ozarı adına düzenlenen ‘Büyük Ankara Kupası’ turnuvasında final karşılaşmaları oynandı. Final maçında Polatlı Şekerspor’u 2-1 mağlup eden Şanlıurfaspor kupanın sahibi oldu.

 Macerası 1 ay sürdü

22 Ağustos: Şanlıurfaspor, geçtiğimiz ay Ukrayna ekiplerinden Goverla Uzhgorod’den transfer ettiği Romanya’lı forvet Marius Niculae ile yollarını ayırdı.

 GAP Arena'nın çimleri yandı!

22 Ağustos: Liglerin başlamasına kısa bir süre kala GAP Arena'nın çimlerinin yandığının ortaya çıkması Şanlıurfa'da şok etkisi yarattı. Şanlıurfaspor’un iç saha maçlarını oynadığı GAP Arena stadyumunda çim ekimi yeniden çalışmaları başladı. Sahanın eski haline dönmesi yaklaşık 2 ayı bulacağı öğrenildi.

 Ş.Urfaspor'dan tarihi galibiyet

30 Ağustos: PTT 1. Lig'de ilk hafta maçında Şanlıurfaspor, Adanaspor'u 2-1 yenerek, sezona iyi bir başlangıç yaptı.Şanlıurfaspor’un golleri Youssef Yeşilmen ve Zenke’den geldi.Böylece Şanlıurfaspor hanesine 3 puan yazdırırken, Adanaspor ilk haftayı puansız kapattı. Şanlıurfaspor, Adanaspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle 3 sezondur mücadele ettiği lige ilk defa 3 puanla başladı.

 Şanlıurfaspor'da CEO'luk görevine İsmet Türker

15 Ekim: PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'da CEO'luk görevine İsmet Türker'in getirildi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, daha önce birçok kuruluşta görev yapan ve aynı zamanda Uluslararası Engelliler Derneği Genel Başkanlığı görevini de yürüten Türker, sarı-yeşilli kulübün CEO'su olarak göreve başladı.

 GAP Arena Şanlıurfaspor’a devredildi

3 Aralık:Şanlıurfaspor GAP arena stadını Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğünden devraldı. 3 seneliğine kiralanan stadın sezon boyunca bakımını ve giderlerini sarı-yeşilli kulüp karşılayacak.

 Youssef Yeşilmen kadro dışı bırakıldı

 

16 Aralık:PTT 1.Lig’de mücadele eden Şanlıurfaspor’un gurbetçi futbolcusu Youssef Yeşilmen, şok bir kararla kadro dışı bırakıldı…

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!