olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Muhtarlar Gününde Urfa’yı Küçükyıldırım temsil etti

Muhtarlar Gününde Urfa’yı Küçükyıldırım temsil etti
İzmit Belediyesi, Muhtarlar Günü dolayısıyla önemli bir projeye daha imza attı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda binden fazla muhtar bir araya geldi. Şanlıurfa’yı ise Seydo Atilla Mahallesi Muhtarı Ömer Küçükyıldırım temsil etti.

İlk defa 2013 yılında İzmit Belediyesi tarafından kutlanmaya başlanan organizasyonun 4’üncüsüne Türkiye’nin dört bir yanından binden fazla muhtarı konuk eden Dr. Nevzat Doğan,  muhtarlarla birlikte dernek başkan ve yönetimlerini de ağırladı. Gerçekleşen programa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katıldı.

 

Şanlıurfa’yı Seydo Atilla Mahallesi Muhtarı temsil etti

 

Türkiye’de ilk defa 2013 yılında İzmit Belediyesi tarafından kutlanmaya başlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından da yasallaştırılarak yurt genelinde kutlanacak olan Muhtarlar Günü’nün 4’üncüsüne Şanlıurfa’yı temsilen Ceylanpınar ilçesinde bulunan Seydo Atilla Mahallesi Muhtarı Ömer Küçükyıldırım katıldı.

 

Bu yıl dördüncüsü kutlanan Muhtar Günü programına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ile İlyas Şeker, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez,  Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ile Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş katıldı.

 

 

Muhtarlar Mehteran ile Karşılandı

 

Programda yurdun dört bir yanından gelen muhtarlar, programın yapıldığı otel önünde mehteran takımı tarafından tek tek karşılandı. Ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyet salonda yerini aldıktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Program, protokolün konuşmalarıyla devam etti.

 

Muhtarlar bizim gözümüz, kulağımız

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan konuşmasında “Gecemiz öncelikle hayırlı olsun. 2009 yılında ilk belediye başkan adayıyken muhtar hizmet masası adı altında bir proje açıklamıştım. O dönemde bu projemiz çok anlaşılmamıştı. Göreve gelir gelmez bu birimi kurduk. Muhtarların bu saatten sonra tüm taleplerini dinlemeye başladık. Muhtarlarımız yerel yönetimlerin ve genel yönetimlerin kılcal damarlarıdır. Muhtarlarımız, bizim mahalledeki gözümüz, kulağımız, uzanamayan elimiz. Mahallerimizin anası, babası hatta dert babası. Sizin yaptığınız işin önemini bizler çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

‘Karaosmanoğlu’ndan Doğan’a Tebrik’

 

Doğan’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ben de kendimi muhtar olarak görüyorum. Hepimizin görevi bu güzel insanlara, kente hizmet etmek. Muhtarlarımız mahallenin dert babasıdır. Belediyeler olarak da bizim görevimiz sizlere sahip çıkmak. Her şey kanunla düzenlenmez. Vatandaşın başı ağrısa size geliyor. Bizim de size yardımcı olmamız görevimiz. Bu güzel organizasyondan dolayı Nevzat Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Hepinizin günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

‘Muhtarlara Hep Güvendim’

 

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, muhtarlara her zaman güvendiğini belirterek, “Gerçekten halkın güven duyduğu, yetki verdiği bir güven tesis ettiği muhtarlarımız demokrasinin kalesidir. Her konuda ve her noktada ben muhtarlara güvendim ve hiç pişman olmadım.” şeklinde konuştu.

 

‘Muhtarlar Demokrasi’nin Temel Taşıdır’

 

Son olarak söz alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise şöyle konuştu: “Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan İzmit Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Muhtarlar mahallenin dert anasıdır. Kim ne derse desin derdi olan ilk muhtara gider. Muhtarın siyasi görüşü olabilir ama siyaset yapmaz. Muhtarın tek derdi kendinden derman bekleyen insanlara derman olmaktır. Demokrasinin temel taşı muhtarlardır. Çünkü vatandaşın başı ağrıdığında ilk aklına gelen kişi muhtardır.”

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!