olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Muharip Gazilere Müjde

Muharip Gazilere Müjde
Tanal; Muharip Kıbrıs Gazilerinin Yakınlarının Kamuda İstihdam Hakkına Sahip Olabilmeli Diyerek TBMM’ye Kanun Teklifi Verdi

Şanlıurfalı hemşehrimiz CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL; Anayasa’nın 61. maddesinde “Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar.” hükmü yer almaktadır, Anayasanın 61. Maddesi kapsamındaki kişiler ile yakınlarını korumak ve bu uğurda gerekli tedbirleri almak devletin sosyal ödevlerindendir.” diyerek TBMM’ye Kanun teklifi verdi.

 TANAL, “Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılanlara Muharip Gazi denilmektedir. 1974 yılında Temmuz 1 inci ve Ağustos 2’nci Barış Harekâtı’na Kıbrıs'ta fiilen görev alarak katılmış olan Türk Vatandaşları da Muharip Gazi sıfatına haizdir. Bu kişiler 1005 Sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanuna göre de Şeref Aylığı almaktadır.” dedi.

         TANAL; Ülkemiz için savaşarak canını veren aziz şehitlerimiz ve arkalarında bıraktıkları cefakâr aileleri ile gazilerimiz ve onlara bir ömür bakarak sahip çıkacak ailelerinin Devletimiz tarafından en iyi koşullarda yaşatılması ve el üstünde tutulması gerekmektedir. Bizler geceleri huzur içinde uyurken bizler için canından ve sağlığından olan insanların ve onların fedakâr ailelerinin de en az bizler kadar iyi koşullarda yaşamını sürdürmesi gerekmektedir. Bu her şeyden öte bizim bu fedakâr vatandaşlarımıza minnet borcumuzdur. Bu borcumuzu her ne kadar hiçbir zaman ödeyemesek dahi, bizim için canından, sağlığından olan şehit ve gazilerimizle onların yakınlarına bir nebze olsun şükran borcumuzu ödeyecek kadar güçlü bir Devletin varlığını hissettirmek acılarına az da olsa teselli olacaktır.  Vatan topraklarının, şehit ve gazilerin mirası, kutlu bir emanetidir. Şehitlerin emanet olarak bıraktığı en büyük değerler ise vatan, bağımsızlık, milletin hak ve hukukunu korumaktır.

Şehitlerin anne, babaları, kardeşleri, eş ve çocukları milletin emanetidir. Bizim kültürümüzde emanet kavramı çok önemli bir yer tutar. Biz bu şuurla, aziz şehitlerimizin emanetleri olan yakınlarını mutlu etmek için çabalamalıyız. Şehit yakınları ve  gazilerimiz ile onların yakınları için devletin imkânlarını azami ölçüde seferber etmeliyiz. diyerek Şehid ve Gazilerimizin Ülkemiz için olan önemine ve konunun hassasiyetine değindi.

 

 TANAL; “Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 2014'te yapılan düzenlemelerle, terör mağduru engellilere ve terör sebebiyle hayatını kaybeden sivil vatandaşların yakınlarına, bu kapsamda istihdam imkanı getirilmiştir. Ancak 1005 Sayılı Kanundan Şeref Aylığı Alan ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına Fiilen Katılmış Olan Muharip Kıbrıs Gazilerinin yakınlarına kamuda istihdam hakkı tanınmayarak büyük bir adaletsizlik ve haksızlık yapılmıştır. Topluma büyük bir fedakârlık sunan muharip gazilerimiz ve yakınları bugün hak ettikleri değeri görememektedir.  Sosyal ve ekonomik anlamda ciddi sorunlarla baş etmeye çalışmaktadırlar. Bu sebeple muharip gazilerimizin ve ailelerinin maddi ve manevi sorunlarına çözüm sunmak, gerekli düzenlemeleri yapmak büyük önem taşımaktadır.” Diyerek “Şeref Aylığı alan ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına Fiilen Katılmış Olan Muharip Kıbrıs Gazilerinin yakınlarının kamuda istihdam hakkına sahip olabilmesi”ni amaçlayan Kanun Teklifini TBMM’ye verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!