olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Muhalefet, Urfa'yı almayı hedefliyor

Muhalefet, Urfa'yı almayı hedefliyor
HDP, CHP ve diğer siyasi partiler ile ittifak yaparak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını 'çatı adayı' ile kazanmak istiyor. Çatı adayı için en güçlü isim ise halkın sevdiği Şanlıurfa eski Milletvekili Sabahattin Cevheri.

Celal ÇİFTÇİ'NİN ÖZEL HABERİ.ŞANLIURFA OLAY

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere doğru yaklaştıkça siyasi partilerde de hareketlik artmaya başladı.  AK Parti, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını 24 Kasım cumartesi (yarın) günü açıklayacak. Şanlıurfa'da AK Parti'den sonra en fazla oy alan ikinci parti konumundaki HDP ise, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve tüm ilçeleri kazanabilmek için diğer siyasi partilerle ittifak yaparak seçime girmenin planlarını yapıyor.

'Çatı Adayı' gündemde

Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan HDP, Şanlıurfa'da özellikle CHP ve diğer siyasi partilerle işbirliği için görüşmelerde bulunuyor. Genel merkez ve Şanlıurfa düzeyinde yapılan görüşmelerde, 31 Mart seçimlerinde 'Çatı Adayı' gösterileceği belirtiliyor. Halkın sevdiği bir ismi 'Çatı Adayı' olarak göstermeyi planlayan muhalif partiler, isim konusunda ise Şanlıurfa eski Milletvekili ve Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Sabahahattin Cevheri'yi aday göstermeyi planlıyor.

Aydınlık: İddialı geliyoruz

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Olay'a yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlere CHP olarak iddialı bir şekilde gireceklerini söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da yerel seçimden zaferle ayrılmak için ittifak çalışmalarının sürdüğünü belirten Milletvekili Aydınlık, "Şanlıurfa'da da ittifak için diğer siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor. Ortak adayımız da Sabahattin Cevheri olabilir" dedi.

Kızıldamar: Çalışmalarımız sürüyor

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamar da, HDP olarak tüm partilere açık olduklarını vurgulayarak, "Seçim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İttifak için de görüşmelerimiz devam ediyor" diye ifade etti.

Cevheri sıcak bakıyor

Bu arada Şanlıurfa'nın en büyük aşiretlerinden olan Şeyhanlı Aşiretinin önde gelen isimlerinden olan Sabahattin Cevheri'nin de, herhangi bir parti adı altında seçime girmeyip, muhalefet partilerinin desteğini alarak bağımsız adaylığa sıcak baktığı öğrenildi. Eski Bakanlardan Necmettin Cevheri'nin yeğeni olan ve Şanlıurfa'da uzun yıllardır siyasetle uğraşan isim olan Sabahattin Cevheri'nin 'çatı adayı' olması durumunda Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanabileceği konuşuluyor.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!