olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Müdür Turan: Urfa'ya  zarar vermeyin

Müdür Turan: Urfa'ya  zarar vermeyin
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'nda Şanlıurfa'dan 3 öğrencinin Türkiye 1'incisi, 44 öğrencinin de Türkiye 2'ncisi olduğunu açıkladı. Şanlıurfa'nın , LGS sınavları başarılı sıralamasında son sıralarda yer almasına da değinen Turan, "Kimse haksız bir şekilde eğitim camiasını eleştirmesin, bu hem Şanlıurfa'ya hem de eğitim camiamıza zarar veriyor" dedi.

MUTLU GÜNEŞ/ŞANLIURFA OLAY

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Olay Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çiftçi'yi ziyaret etti. Köşe Yazarlarımızdan Müslüm Abacı, Orhan Yazar ve Bilal Bebe'nin de katıldığı ziyarette; Şanlıurfa'nın eğitimi konuşuldu.

 

"Bunu kimse küçümsemesin"

Müdür Turan, Şanlıurfa'nın başarı sıralamasında son sıralarda yer aldığı LGS sınavını değerlendirerek, "En son yapılan LGS sınavlarında amaç; Eğer o seçilmiş sınavlı okullara öğrenci göndermekse bizim şuanda bu sene yüzde 10'luk dilimde olan öğrenci sayımız 1021, yani bu öğrencilerimiz ilk 10'a girmişlerdir. Şanlıurfa'da 3 öğrencimiz Türkiye 1'incisi oldu, 44 öğrencimiz de Türkiye 2'ncisi oldu. Bunu kimse küçümsemesin" dedi.

"Türkçe bilmeyen öğrencilerimiz var"

Müdür Turan, eğitimi biz bütün olarak gördüklerini vurgulayarak, "Eğitim sadece akademik anlamda bir sonuç elde ettiğimiz bir şey değil. Şanlıurfa'da sınıflara kaydettiğimiz öğrencilerden Türkçe bilmeyen öğrencilerimiz var, buna Suriyeliler de dahil. Bunlara önce Türkçe öğretiliyor, daha sonra hijyen eğitimi veriliyor,  oturup kalkması öğretiliyor, okula alıştırılıyor. Bu öğrencilerimiz, daha sonra akademik anlamda geliştiriliyorlar. Bu konuda öğretmenlerimiz çok fedakarca çalışıyorlar" ifade etti.

 

"1021 öğrencimiz yüzde 10'luk dilimde yer aldı" 

Başarı sıralaması anlamında çok haksızlık edildiğini sözlerine ekleyen Turan, "Bizim şuanda en son yapılan LGS sınavlarında amaç eğer o seçilmiş sınavlı okullara öğrenci göndermekse bizim şuanda bu sene yüzde 10'luk dilimde olan öğrenci sayımız 1021, yani bu öğrencilerimiz ilk 10'a girmişlerdir. Şanlıurfa'da 3 öğrencimiz Türkiye 1'incisi oldu, 44 öğrencimiz de Türkiye 2'ncisi oldu. Bunu kimse küçümsemesin. Eğitim camiasına haksızlık edilmesin, Urfa'ya haksızlık edilmesini istemiyoruz. Çünkü Urfa'da insanlar fedakarca çalışıyorlar, herkes elinden geleni yapıyor. Kimsenin eğitim camiasına zarar vermesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Müdür Turan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"Bu sınava girip de daha Türkçe bilmeyen öğrencilerimiz, okuma yazma bilmeyen öğrencilerimiz var. 75 Bin tane Suriyeli öğrencimiz var, bunların çoğuna diyemiyorsun bu sınavlara girmeyin diye. Bunu bilmemiz lazım; Bu sınav bir sıralama sınavı değil, sadece bu okullara başarılı öğrenci gönderme sınavıdır. Yani düşünün; Milli takıma oyuncular seçiliyorsa o milli takıma Şanlıurfa'dan 1021 öğrenci göndermişiz. Bu öğrenciler Türkiye'nin en iyi okullarına yerleşebiliyorlar.  Bunu insafsızca eleştirmek doğru değil, bu bütün çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ve Urfalılara haksızlık olarak değerlendiriyorum."

Daha sonra Şanlıurfa'nın eğitimi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından Milli Eğitim Müdürü Turan tarafından Celal Çiftçi'ye ‘vav’ harfinin bulunduğu tablo hediye edildi.

Bu arada Şanlıurfa'da LGS sınavına 27 Bin 428 öğrencinin katıldığı öğrenildi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!