olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Motor çalan çocuklar kameraya takıldı

Motor çalan çocuklar kameraya takıldı
Yaşları 8 ile 13 arasında değişen üç çocuk Japon Pasajında zincirler bağlı olan motosikleti çalarak kayıplara karıştı.

Haber: Hasan Ray

 

Şanlıurfa’da elektronik ve oyuncak sektörünün merkezi konumundaki Japon Pasajında esnaf son zamanlarda artan hırsızlık olaylarında dolayı bir hayli dertli.  Önceki gün bir vatandaş motorunu Japon Pasajının önüne park ederek pasaja girdi. Dönüşte motorunu yerinde bulamayan bir esnaf hemen polise haber vererek durumu bildirdi.

 

Esnaf hırsızlardan bıktı

 

Japon Pasajı esnafı ve müşterileri son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından dolayı oldukça şikayetçi. Esnaf ve vatandaşlar kullandıkları araç ve gereçleri iş yerlerine yakın yelere bırakarak gönül rahatlığıyla iş yerlerine gidemiyor. Özellikle motosiklet ile işyerine gelen esnaf motorları çalınmasın diye zincirlemek zorunda kalıyor. Ancak motor hırsızlarını zincir bile durduramıyor. Hırsızlar zinciri kırarak motosikletleri çalıyor.

 

Motosikleti çalanlar çocuk çıktı

 

Önceki gün Japon Pasajının önüne motosikletini park ettikten sonra pasaja giren Diyap isimli esnaf dışarı çıktığında motosikletinin yerinde olmadığını gördü. Durumu hemen polise haber veren esnaf Diyap, ardından Japon Pasajı Başkanı Mehmet Toprak’ın yanına giderek durumu bildirdi. Toprak, güvenlik kamaralarından hırsızların kimliğini tespit etmek için inceleme yapınca hırsızların kim olduğu ortaya çıktı. Motosikleti çalanların çocuk olduğunu gören Toprak şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi.

 

Motosikleti çalıştıramayınca iterek götürdüler

 

Konuyla ilgili konuşan Toprak, uzun zamandır hırsızlık olaylarından dolayı şikayetler geldiğinin altını çizdi. Toprak, “Uzun zamandır hırsızlık olayları ile ilgili sıkıntılar vardı. Ancak bu sefer ki sıkıntı çok farklı. Çalınan motosikletin hırsızları yaşları henüz çok küçük olan üç çocuktur. Motoru çalıştıramayan çocuklar iterek götürüyor. Ve bunu hava aydınlıkken yapıyorlar. Birileri mi yaptırıyor yoksa kendileri mi bilemiyoruz” dedi.

 

‘Aileler daha dikkatli olmalıdır’

 

Çocuklarının gelişi güzel sokağa bırakılmaması konusunda ailelere uyarıda bulunan Toprak, “Çocukların gelişi güzel sokağa bırakılmaması gerekiyor. Sokaklar çok tehlikeli olmuş. Uyuşturucusu satıcısından tutun hırsızına kadar sokakları mesken tutmuşlar. Acilen önlemlerin alınması gerekiyor.  Çocukların sokaklarda harcanmaması için aileler de kendi önlemlerini almalıdır. Düşünsenize 3 çocuk zincirle bağlanmış motoru alıp gidiyor.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!