olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Milli servet için adım atılacak mı?

Milli servet için adım atılacak mı?
Trafik cezası borçları, haciz veya çeşitli nedenlerle yediemin otoparkına çekilen yüzlerce araç çürümeye terk edildi. Lüks araçların otopark ücreti aracın değeri aştı.

Selahattin ÇİFTÇİ-Faruk DEVECİ / ÖZEL HABER/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa'da trafik cezası borçları veya çeşitli nedenlerle icralık olduğu için trafikten men edilip yediemin otoparkına çektirilen araç ve motosikletler çürümeye başladı.

OTOPARK ÜCRETİ KENDİ DEĞERİNİ AŞIYOR

Çeşitli nedenlerle el konularak yediemin otoparkına çekilen araçların otopark ücretleri, araçların değerini aşıyor. Günlük bazda hesaplanan otopark ücretleri, işletmecilere masraf olarak yükleniyor. Aralarında lüks otomobillerin de bulunduğu yediemin otoparkında bulunan 800 civarındaki araç, sahipleri tarafından alınmayı bekliyor. Öğe, yaklaşık 10 ile 20 yıllık araçların otoparkta bulunduğunu, bu araçların otopark ücretinin değerini 3 kat aştığını belirterek, "Bu araçları korumak için gece ve gündüz olmak üzere 10 kişi vardiyalı olarak çalışıyor. Genellikle hacizli, muayenesiz ve sigortasız araçlar geliyor. Bu araçların hurdaya ayrılması lazım. Devletin bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz. Zaman zaman ihaleye çıkarılan araçlar oluyor ama çok az, gidenin 3 katı araçlar geliyor” dedi.

MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR

Yediemin otoparkına bırakılan araçları, bir daha da sahiplenen olmuyor. Çoğu hacizli durumda bulunan araçlar, sahipleri tarafından alınmıyor. Alınmadığı için de günlük otopark ücreti işliyor. Araçların çürümesiyle birlikte adeta bir milli servet yok oluyor. Sayıları her geçen gün artan icralık araçlar nedeniyle artık yediemin otoparkında yer kalmadı. Yediemin otoparkı işletmecileri ise bu araçların ihale yoluyla satışa çıkarılmasını istiyor. Otoparkın araba mezarlığına dönüştüğünü söyleyen Öğe, “Günde birkaç motosiklet ya da otomobil veya minibüs parka çekiliyor. Cezalar çoğu zaman maliyetten yüksek olunca özellikle motosiklet sahipleri, işlemleri yapmak yerine motosikletini almamayı tercih ediyor. Otoparkımız tam anlamıyla araç mezarlığına dönüştü. Burada oldukça yüksek meblağ, milli servet çürüyor. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

“SESİMİZİ DUYAN YOK”

Otopark işletmecisi Öğe, bu araçların çürümemesi için önlem alınmasını isteyerek, bunun için defalarca müracaatta bulunduklarını söyledi. Şanlıurfa’da 40 dönüm arazi üzerine kurulu otoparkta 800 araç ve 4 bin motosiklet bulunuyor. Otopark işletmecisi Hadi Öge, bu konuda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, artık araba koyacak yer bulamadıklarını söyledi. Öğe, milli servetin çürüdüğüne dikkat çekerek, “Buraya gelen arabalar çıkmıyor, her gün araçlar geliyor ama hepsi burada çürüyüp gidiyor. Milli servet yok oluyor. Devletin buna bir an önce bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Defalarca girişimlerde bulunduk ama bu konuda henüz bir adım atılmadı” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!