olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Milletvekili Gök,sığınmacıları ziyaret etti

Milletvekili Gök,sığınmacıları ziyaret etti
Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan Suruç’taki çadır kenti gezen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, “Onların üzüntüsü ve acıları bizim üzüntümüz ve acımızdır. Burada insanların ne ihtiyaçları var ise onları tespit ediyoruz. Biz her açıdan devlet ve millet olarak yüreğimizi Suriyelilere açtık” dedi.

Nusret Aydın/Şanlıurfa OLAY

ŞANLIURFA’NIN Suruç İlçesinde yapımı tamamlanan ve Kobani’den gelen sığınmacıların alındığı, Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan Suruç’taki çadır kenti gezen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, sığınmacılarla bir araya geldi. Çadır kenti ziyareti sırasında Milletvekili Gök, sığınmacılarla Kürtçe konuşarak sorunlarını dinledi.

 Yüreğimizi Suriyelilere açtık

Türkiye’nin en büyük çadır kentinde Suriyeli sığınmacılar için her türlü desteği sağladıklarını ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, “Olayların başladığı günden bu yana her hafta buraya gelerek Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını dinliyoruz. Belediyelerle birlikte sahada çalışıyoruz. Binlerce insan burada barınıyor. Dünyanın en büyük çadır kenti olarak değerlendiriliyor. Dünya liderlerine sesleniyorum. Buraya gelsinler ve burayı görsünler insanlığın onuruna yaraşır bir ortamın nasıl olabileceğini buradan örnek alıp görsünler. Orada bir rejim, zulüm altında kendi milletini öldürüyor. İnşallah oradaki zulüm son bulur. Orası huzur ve demokratik yönetimlerle yönetilmeye çalışılır ve bu insanlar huzurlu bir şekilde Kobani’ye döner. Onların üzüntüsü ve acıları bizim üzüntümüz ve acımızdır. Burada insanların ne ihtiyaçları var ise onları tespit ediyoruz. Biz her açıdan devlet ve millet olarak yüreğimizi Suriyelilere açtık. İstanbul İl Başkanlığımız bu güne kadar 300 Tır’a yakın yardımı oldu ve bundan sonrada yardımları devam edecektir. Burada bir insanlık sınavı yaşıyoruz. Burada emeği geçen kim ise hangi siyasi parti olursa olsun hiç önemli değil hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Burada insanlık sınavı veriyoruz. Bunun üzerinden herhangi bir siyası, oy devşirme ve bir iç politikaya malzeme etme gibi bir söylem doğru değildir. Burada insanlık bir sınav veriyor” diye konuştu.

  Milletvekili Gök, yapılan açıklamanın ardından Suriyelilerin kaldığı çadırları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

 Tayip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz

Kobani’den çocuklarıyla birlikte gelerek çadır kente yerleşen Havin ailesi ilk başlarda gelmekten çekindikleri çadır kentte kendilerine gösterilen ilgiden dolayı mutlu oldukları söyledi. Milletvekili Gök, ile Kürtçe konuşan Suriyeli kadın,  “Biz buraya gelirken ilk önce korkmuştuk. Ama şimdi buranın daha farklı olduğunu görüyoruz. Burada yaşam alanları oluşturulmuş ve çocuklarımla birlikte burada yaşamaya başladım. Kardeşlerim Kobani’de bulunuyordu burayı görünce onları da buraya çağırdım bütün ailem burada yaşıyoruz. Bizi buraya getirilmesinde destek veren Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Erdoğan, her zaman Suriyelilere yardımcı oldu. Onun sayesinde bizler burada yaşıyoruz. Her zaman Erdoğan ve Davutoğlu’na dua edeaceğiz” diye konuştu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!