olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Millet iradesini bir kez daha ortaya koyacak

Millet iradesini bir kez daha ortaya koyacak
Haliliye Danışma Meclisinde konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Şimdi hedef 2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri. Bu seçimlerde millet iradesini bir kez daha ortaya koyacak. Bizler ise 2015 seçimleri için bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan daha fazla gayret göstereceğiz” dedi.

AK Parti Haliliye Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, İlçe Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanının konuşmalarının ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen de parti çalışmalarında hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceğini, gerekiyorsa toplantıların ileriki vakitlere ertelenebileceğini söyledi.

Haliliye Danışma Meclisinde konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “2023 hedefine giden yolda 2014 yılında yapılan 2 seçimde çok şükür halkımızın güvenini tazeleyerek çıktık. Şimdi hedef 2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri. Bu seçimlerde millet iradesini bir kez daha ortaya koyacak. Bizler ise 2015 seçimleri için bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan daha fazla gayret göstereceğiz. AK Parti olarak bizler genç nüfusun beklentilerine cevap verebilen projeler ortaya kaymalıyız ki kazandığımız gönülleri kaybetmeyelim” dedi.

 Seçmen sayımız artacak

Şanlıurfa’da 30 Mart 2014 seçimlerinde 934 bin 298 kayıtlı seçmenimiz olduğunu hatırlatan Milletvekili Emin Önen, “2014 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre seçmen sayımız artacak. Kadın seçmenimiz erkek seçmenimizden sayıca daha fazla.  1 milyon 845 bin 667 kişilik nüfusumuzun % 50,9’u 18 yaşın üzerinde. Yine 2015 yılı seçimlerinde oy kullanabilecek durumda olan Şanlıurfalı seçmenlerimizin profiline baktığımızda, 18-39 yaş grubundaki seçmenimizin, toplam seçmen sayısı içindeki oranının % 63,1 olduğunu gördük. Yine 2012 yılı sonunda çıkardığımız 6360 sayılı Büyükşehir yasasından sonra Şanlıurfa merkezde kurulan üç ilçemizden Haliliye’de ilk seçimimizi 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle yaptık. Burada 159 bin 867 geçerli oyun % 71,4’ünü aldık. Büyük resmin tamamını görebilmek için bizde dersimizi iyi çalışarak, Büyükşehir yasası ile Haliliye ilçe sınırları içinde kalan yerleşim birimlerinin tek tek 2009 ve 2011 oy dağılımlarını çıkardık. AK Partimizin Haliliye’de; 2009 yılında % 45 olan oy oranı, 2011 genel seçimlerinde % 74’de yükselttiğini, bu oranın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zirve yaparak % 76’ya ulaştığını gördük. Haliliye ilçemizde 2015 yılı seçimlerinde oy kullanabilecek durumda olan seçmenlerimizin profiline baktığımızda, 18-39 yaş grubundaki seçmenimizin, toplam seçmen sayısı içindeki oranının % 62,5 olduğunu gördük. Bugün 357 bin 504 nüfuslu Haliliye sokaklarına çıktığımızda her 10 kişiden 7’si, AK Partimize, gönül vermiş, oy vermiş ve partimizi istikrarın teminatı olarak görmüştür. 2011 yılından bu yana Haliliye’de Şanlıurfa’da durum bu şekildedir. Bu oranlar istikbalde bize şunu gösterir. Şanlıurfa’da genç bir seçmen profili var ve genç seçmenler Şanlıurfa’da seçimleri kazandırabilecek veya kaybettirebilecek bir güce sahiptir. Dolayısıyla AK Parti olarak bizler genç nüfusun beklentilerine cevap verebilen projeler ortaya kaymalıyız ki kazandığımız gönülleri kaybetmeyelim” ifadelerini kullandı.

 Sonuçlar bizleri rehavete sürüklemesin

Bu noktada AK Parti olarak, Büyükşehir olarak, AK Belediyeler olarak, İl, İlçe Yönetimleri olarak Şanlıurfa’da yönetimde bir farkındalık oluşturmak gerektiğini belirten Önen, “Hamdolsun 2011 yılından sonra Şanlıurfa’da yapılan seçimlerde AK Parti olarak bizler her daim oyların yarısından fazlasını aldık. Hamdolsun ki Şanlıurfa’da 13 yıldan bu yana girdiğimiz seçimlerden hep zaferle çıktık. Ama bütün bu sonuçlar bizleri rehavete sürüklemesin. 2011 yılı genel, 2014 yılı yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Şanlıurfa genelinde % 60’ın üzerinde oy almış olmamız bizi halktan kopartmasın. Halkımızın içinden soyutlamasın. Teşkilatlarımızın bir araya geldi İl, İlçe danışma meclisi toplantılarımızın belirli bir gündemle yapılması ve herkesin katılması birlik ve beraberliğimizi perçinleyecektir. Bu toplantılarda halkımızdan gelen sese kulak vermek, sorunların çözümü noktasında kolaylık sağlayacaktır. Sözlerimin sonunda bugüne kadar teşkilatımızda görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, ahirete intikal eden teşkilat mensuplarımıza da Allah' tan rahmet diliyorum. Allah yolumuzu açık, bahtımızı ve kaderimizi milletimizle beraber eylesin” diye konuştu.(Haber Merkezi)

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!