olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Mevsim değişikliği Urfa’da çocuk hasta sayısını arttırdı

Mevsim değişikliği Urfa’da çocuk hasta sayısını arttırdı
Şanlıurfa’da mevsim değişikliği sebebiyle vücut dirençleri düşük olan çocuklar hastaneye akın etmeye başladı. OLAY’a konuşan uzmanlar ise,  her mevsim değişikliğinde özellikle çocuklarda grip vakalarında artış olduğunu çocukların en çok hastaneye burun akıntısı, öksürük ve ateş şikayetiyle getirildiğini söyledi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

TÜRKİYE'DE doğum oranın en yüksek olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda görülen gribal enfeksiyon hastalıklarda yüzde 30 oranında artış yaşandı. Son bir aydır çocuk polikliniklerinde yaşanan yoğunluk, vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle sabah saatlerinde sıra almak için polikliniğe gelen hastalar, uzun kuyruklar oluşturuyor. Bazı hastalar ise uzun sıra nedeniyle tedavi olmadan evine geri dönmek zorunda kalıyor.

Uzmanlar uyardı

Hastaneye başvuran çocukların en çok ateş, halsizlik, kusma, öksürük ve burun akıntısı şikayetiyle başvurduğu görüldü.OLAY’a konuşan uzmanlar ise mevsim değişikleri sebebiyle gribal enfeksiyonların artığını belirterek, çocukların gribi bir birine bulaştırdığını, hasta çocuk sayısında artış gözlendiğini belirtti. Uzmanlar her mevsim değişikliğinde özellikle çocuklarda grip vakalarında artış olduğunu çocukların en çok hastaneye burun akıntısı, öksürük ve ateş şikayetiyle getirildiğini söyledi.

Uzmanlar şunları söyledi: "Şu anda mevsimsel olan kış nedeniyle çocuk hastalıklarında ciddi bir artış yaşandı. Son 20 gündür bize başvuran hasta sayısının yüzde 35 artış oldu. Bu başvuran hastaların büyük kısmı üst solunum enfeksiyonu, ateş, kusma, bademcik, farenjit, orta kulak intihabı, sinüzit gibi hastalıkları oluşturmaktadır. Bunun çok az bir kısmı bronşit ve zatürre hastaları da başvuran hastalıklar arasında yer aldı. Bu hastaların çoğu ayakta tedavi oldular. Enfeksiyonlar sırasında ateş yüksekliği, burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, karın ağrısı, kusma gibi yakınmalar görülüyor. Hastalık sırasında ateş görülmesi aileleri telaşlandırıyor. Ancak ateş vücudun bir savunma sistemidir. Aileler bu yakınmaları gördüklerinde aile hekimlerine ya da polikliniklere gelmelidir. Ayrıca mevsim şartlarından dolayı yaşanan gribal enfeksiyonların artışı sırasında çocuklar okula gönderilmemeli ve temiz hava almalıdır. Hasta çocukların okula gönderilmesi çocuklar arasında salgına neden olur. Gelen bütün çocuklarımızın tüm tetkikleri yapılıyor ve gerekli özen gösteriliyor. “

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!