olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Metruk bina uyuşturucu yuvası oldu

Metruk bina uyuşturucu yuvası oldu
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinin sınırları içeresinde bulunan Atatürk mahallesindeki harabe ev tehlike saçıyor.

Haber: Mehmet Kaması

 

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Atatürk Mahallesi 19. Sokakta bulunan yıkık dökük ev çevrede oturan esnaf ve vatandaşın tepkisine neden oluyor. Gece gündüz madde bağımlılarının mekanı haline gelen harabe ev çevrede işyeri bulunan esnaf ve mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Esnaf ve mahalle sakinleri yetkilileri gerekli önlemleri almaya davet etti.

 

‘Mahalle sakinlerini rahatsız ediyor’

 

Mahalle sakinlerinin sürekli tedirginlik içerisinde olmasına sebep olan söz konusu harabe ev mahalle sakinleri için adeta bir tehlike yuvası olmuş. Akşam ve sabah saatlerinde söz konusu evin bulunduğu güzergahı kullanmak isteyen vatandaşlar evde barınan madde bağımlılarının hedefi haline geliyor. Defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen esnaf, duruma isyan etti.

 

‘Her türlü tehlikeye davetiye çıkarıyor’

 

Harabe evin karşısında esnaflık yapan Mehmet Salih Düzgören, “Burası her türlü tehlikeye davetiye çıkarıyor. Gece bir aile buradan geçemiyor. Gece geç saatlerde esrar çeken mi dersiniz Bali çeken mi dersiniz ne isterseniz hepsi var. Adeta madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Geçenlerde buralarda ara mahallelerde bunun gibi yıkık bir ev yıkıldı bir kadın altında kaldı yani birimizin buranın altında mı kalması lazım ondan sonra mı gelip burayı yaparlar.” dedi.

 

‘Temizliğe önem veriyorlarsa bu evi yıksınlar’

 

Yıllardan beri buranın böyle olduğunu ve kimsenin de bir şey yapmadığını söyleyen Mehmet Salih Düzgören, “Atatürk mahallesinde 19. sokakta esnafım. Bu harabe evde geceleri balici, tinerci, fuhuş ne ararsan o vardır. Ben 2011-2012’de burada renkli gazete kullandığım için sağlıktan dolayı bana 2400 TL ceza yazıldı. Mademki burada temizliğin önemini biliyorlarsa gelip bu harabe evi de yıksınlar. Kokudan burada duramıyoruz. Gelen giden buraya çöpünü atıyor.” diye konuştu.

 

‘Gözde mahalle kenar mahallesine döndü’

 

Söz konusu alana daha güzel olan ufak bir parkın yapılmasının daha mantıklı olduğunu söyleyen esnaf Mehmet Salih Düzgören, “Eskiden burası Urfa’nın gözbebeği olan bir mahallesiydi, belli başlı insanlar otururdu. Şu anda ise burası kenar mahallelere dönmeye başladı. Defalarca yetkililere bu harabenin kaldırılmasını bildirdik, gazeteler, televizyonlardan defalarca duyurduk. Ama belediye hiçbir çalışma yapmadı. Başkan Demirkol hiç buraya uğramadı bile. Burada kan ağlıyoruz. Çevredeki vatandaşlar da çok şikâyetçi bu durumdan. Resmen pislik yuvasına dönmüş.” şeklinde konuştu.

 

‘Can güvenli açısından tehlike arz ediyor’

 

Çevrede oturan bütün mahalle sakinlerinin şikâyetçi olduğunu söyleyen esnaf Şehmus Sinici, “Bu ev yıkılmak üzere bir harabedir, burası çöp yuvasına dönmüş durumda. Sonuçta bu mahallede fırına bakkala giden çocuklar var. Hem can güvenliği hem de yıkılma tehlikesi açısından kötü örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

‘Mahalle sakinleri olarak tedirginiz’

 

Yetkililerden rica ettiğini ve buranın bir an önce yıkılması gerektiğini söyleyen Şeyhmus Sinici, “Buralar birilerinin başına yıkılmadan bu duruma el atsınlar. Görüntü olarak kötü olmasının yanında tinercilerin de burada toplanması ve burada fuhuş yapılması açısından mahalle sakini olarak tedirginiz. Artık yıkacaklarsa önlem alacaklarsa bir an önce yapmalılar. Mahalle muhtarımız da bu durumu basına ve belediyeye bildirmesine rağmen hiçbir sonuç çıkmadı. Yani yetkililerimizden isteğimiz buna derhal çözüm bulmalarıdır.” ifadelerine yer verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!