olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Mermerciler Urfa’nın sağlığıyla oynuyor

Mermerciler Urfa’nın sağlığıyla oynuyor
Mermerciler Sitesi Şanlıurfa’nın prestiji ve sağlığıyla oynamaya devam ediyor. Yetkililer ise seyretmekle kalıyor.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa ‘da Mermerciler Sitesindeki mermer üreten işyeri sahipleri mermer artıklarını olduğu gibi Cavsak Deresine akıtırken öte yandan da bölgede çirkin görüntü ve toz oluşumuna neden oluyor. Şanlıurfa Mermerciler sitesi kurulmasına rağmen hala eski yerlerinde kalmaya devam eden mermerciler kentin kalbinde kanser gibi oturmuş. Gelişigüzel akıtılan mermer suları hem dere hem de altyapıya zarar veriyor.

Doğal kaynaklar zarar görüyor

Yeni yerlerine taşınmak yerine işletmelerini daha da genişleten bazı mermerciler Şanlıurfa’ya ciddi manada zarar veriyor. Özellikle mermer kesmede kullanılan su ve mermer tozunun birbirine karışmasıyla oluşan çamurumsu sular Cavsak Deresi ve altyapıya akıtılıyor. Yıllardır yetkililerin gözü önünde devam eden bu işlem kentin altyapısı ve doğan kaynaklarına da ciddi anlamda zarar veriyor.

Çevreye kirli görüntü ve pislik yayıyor

Yetkili kurumların mermercilere müdahale etmek yerine sadece seyretmekle yetinmesi Şanlıurfa’nın ne kadar sahipsiz bir şekilde sorunlarla boğuştuğunun da en açık ifadesidir. Mermercilerin sebep olduğu çirkin görüntüler Şanlıurfa adına oldukça sıkıntı yaratırken, yeni yerlerine taşınmaması yetkililerin rahat tavırlarından kaynaklandığı şeklinde yorumlanıyor. Durum böyle olunca şehrin görüntüsüne ve prestijine kötü örnek teşkil etmektedir.

Yayaların hakkına giriliyor

Yollara ve kaldırımlara gelişigüzel malzemesini yerleştiren mermerciler, kaldırım işgalleriyle yayaların hakkına da giriyor. Günün her saatinde belediye zabıtalarının kol gezdiği alanda bu kaldırım işgallerinin de yaşanması kurumların Şanlıurfa için kılını kımıldatmadığını açıkça ortaya koyuyor. Vatandaşlar ise yazın toz kışın ise çamur içinde kalan alandan bir hayli şikayetçi.

Kamu kurumlarının yanı başında

Hemen yanı başında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasının bulunmasında dolayı bölgede insan sirkülasyonu bir hayli fazla. Ortaya çıkan çirkin görüntüler kamu kurumlarına giden vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu görüntülere bir son vererek, Urfa’ya yakışan çalışmaları yapmasını istiyor.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!