olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Mermerciler Sitesinde esnaf tepkili

Mermerciler Sitesinde esnaf tepkili
Şanlıurfa Mermerciler Sitesi esnafı yeni yerlerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı taşınamıyor.

Ahmet Doğan/Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

 Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesinde bulunan Mermerciler Sitesi esnafı Akçakale yolunda yapılan mermerciler sitesinin yılan hikayesine döndüğünü belirterek, siteni yapım aşamasında büyük haksızlıklara imza atıldığını iddia etti. Mermerciler sitesinde işyeri bulunan Halil Aslan, “Bin 400  metrekarelik işyeri ile 800 metrekarelik inşaatın masrafı bir sayıldı” diyerek tepki gösterdi.

 Kooperatif eşit şekilde olunur

 Akçakale yolunda yapılan Mermerciler Sitesinin kooperatif yöneticileri tarafından bütün esnaflara eşit dağıtılmadığını iddia eden esnaf Halil Aslan, “Kooperatif bizim bildiğimiz eşit şekildir. Herkese eşit pay verilir. Ön taraftan 2 bin istediler vermedik. Kalktılar kendilerine arka tarafından 400 metrekare yer aldılar. Küçük esnafa da aşağıdan 800 metrekare yer verdiler. 4 bin metrekare alan ile 800 metre kare alan esnafın inşaat bedelini aynı saydılar. İkisi de 60 Bin veriyor.” dedi.

 Belirli kişiler var

İnşaatların tamamlanmış halde kendilerine teslim edilmediğinin altını çizen Aslan, “inşaatı sadece iskelet halinde bize teslim edecekler. Diğer masrafları yine olduğu gibi bize ait. Yani yaklaşık bir 60 Bin liramız daha gidecek. Ben bin 200 metrekare almışım yapılan masraf bellidir. Ama kendisi 4 Bin metre kare almış masrafı bellidir. Sadece o değil birkaç kişi daha var. Ve bu kişiler de belirli kişilerdir.” diyerek duruma tepki gösterdi.

 İşyerleri açılmadan satılmaya başlandı

“Bu site mermerciler sitesi olarak kurulduğu  için biz bunu mermercilerin olarak bildik ve bu şekil anlaştık” diyen Aslan, “ Bu işyerleri, ’10 bine alınır ne satılır’ kimse satamıyordu. Şu anda satmaya başladılar. Herkes için bir işyeri hakkı vardı. Ama iki işyeri alan var. Mermerci çok yer almış. Sitede hep yabancı kişiler yer almış. Adam Mersin’de depocu ama burada yer almış. Kooperatif işi ticarete döndü” diye konuştu.

 Parası olanın bitti olmayanın ki yarım kaldı

Birçok kişinin para olmadığı için yeni yerlerinin yapılmadığını söyleyen Aslan, “Mesela benim 40 Bin lira borcum var. Ama parası olanların işyerleri hemen yapılıp teslim edildi. Geçtiğimiz gün yanıma geliyorlar bana borcumun 45 bin olduğunu söylüyorlar. Nedeni ise demir ve çimentoya zam gelmesiymiş. Üç sene önce çimento daha ucuzdu. Yinede 5 Bin ek borç çıkarıyor” şeklinde konuştu.

 Belediye tarafından yapılsaydı daha iyiydi

Site inşaatının belediye tarafından yapılması durumunda daha eşit bir şekilde yapılacağını ve bu kadar paralarının gitmeyeceğini söyleyen Aslan, “belediye eliyle yapılsaydı daha iyi olurdu. Üç yıldır süren çalışmalar var. Elektrik, kanalizasyon,  kanal çekme yol parası hep bizden kesiliyor. Esnaf ne anladı bu işten?. Neymiş kooperatif masraf ediyormuş.hesabını soruyoruz bize, ‘gidin devletten kağıt alıp devlet eliyle bize hesap sorun’ diyorlar. İşimiz gücümüzü bırakıp uğraşamıyoruz” dedi.

 “Şahsım olarak oraya gidip çalışamam”

 “Şahsım olarak oraya gidip çalışamam” diyen Aslan, “Bugün 4 Bin metre atölyede vinçler kurulup içi de mermerle doldurulursa, müşteri küçük atölyeye gelir mi? Sözde buralar atölye olacaktı. Normal esnaf orada iş yapamaz. Adamlar fabrika gibi büyük yer yapmışlar. Fabrika yapacaksanız gidin organize sanayide yapın” diyerek tepki gösterdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!