olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Mehmet Yavuz, HDP ve Hükümete yüklendi

Mehmet Yavuz, HDP ve Hükümete yüklendi
HÜDA-PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Şanlıurfa’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, Ak Parti, HDP ve PKK’yı eleştirdi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa’da HÜDA-PAR il binasında yapılan toplantıda Genel Sekreter Mehmet Yavuz ve parti üyeleri katıldı. İl binasında konuşan Mehmet Yavuz Türkiye gündemini ve Şanlıurfa’da bulunan sorunlarla ilgili fikir ve görüşlerini dile getirdi. Doğu ve Güneydoğuda yaşanan olaylardan başlayıp Suriye politikası hakkında konuşan Yavuz, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

 ‘Verilen sözlerin acilen yerine getirilsin’

Sadece seçim dönemlerinde olmayacaklarına dair halka söz verdiklerini söyleyen Yavuz, “Memleketimizin 10 yıl önceki durumu ile 10 yıl sonraki durumu bir değil. 10 yıl önceki nüfus ile şimdiki nüfus arasında belki 10 katı oranında artış meydana gelmiş. Ama bu paralel de hizmet ortaya konulmamış. En önemli sorunumuz budur.” dedi.

 ‘Alt ve üst yapı yetersiz hale geldi’

“Altyapı ve üstyapı sorunları maalesef yetersiz hale gelmiş. Var olan sorunlar 5’e katlanmış. Bu oranda hizmetin olmaması işte şu anda ki sorunları beraberinde getirmiştir. Elektrik sorunları başta olmak üzere, trafik sorunu, artık bir kangrene dönüşmüş olan sağlık sorunlarıdır. 2004 yılında Esentepe’de açılmış olan 500 Yataklı Devlet Hastanesi şu anda nüfusun katlanmasıyla ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bölge hastanesinin kurulmasıyla ilgili verilen sözlerin acilen yerine getirilmesini Urfa’mız adına talep ediyorum.” diye konuştu.

 ‘Ekmeğin partisi olmaz, ekmeğin ideolojisi olmaz’

Ülkeyi istikrarsızlık süren çatışmalar hakkında da konuşan Yavuz, “Ülkemizin en önemli maddesi şu anda çatışmalı süreç ve bu sürecin beraberinde getirmiş olduğu Edirne’ye kadar, belki yurtdışına kadar etkilerini devam ettiren bir süreçtir. Hükümet, ya bir yol bulmalı ya da bir yol açmalı, vatandaşların derdine derman olmalı.” şeklinde konuştu.

 ‘Ekmeğin partisi olmaz’

Ekmeğin partisinin olmadığını söyleyen Yavuz, “Daha önce söyledik. Ekmeğin partisi olmaz, ekmeğin ideolojisi olmaz, bunun için ekmeğin mezhebi de olmaz. Komşumuz İran F5 ülkeleri ile bir anlaşma yaptı ve anlaşma sonucunda dünya bankalarında çeşitli uluslararası ülkelerin bankalarında 200 milyar dolar likidesinin açığa çıkması, onun üzerindeki ipoteğin kaldırılması gündeme geldi. Eğer hükümet en yakın komşusunun bu durumundan istifade etmeyi başarabilirse, bu konuda ticari bir adım atabilirse o zaman bu kapı açılacak ve hem o Habur’dan hem de Akçakale sınır kapısından geri dönmek zorunda kalan bu vatandaşlarımız bu kapıyı kullanmak suretiyle ticarete tekrar bir sirkülasyon kazandırabilecekler.” İfadelerini kullandı.

 ‘Devrimci Halk Savaşı konsepti resmen çökmüştür’

PKK’nın savaşı şehirlere yaymasını da eleştiren Yavuz, “PKK’nın şehirlere taşımış olduğu Küt gençlerinin ölümüne ve şehirlerin harabe haline gelmesine sebebiyet veren Devrimci Halk Savaşı konsepti resmen çökmüştür. Sona ermiştir, iflas etmiştir. Maalesef geriye bir yıkım bırakmıştır. Geriye bir enkaz bırakmıştır. Ben üç gün önce yerinde tespit yaparak konuşuyorum. Ezberci konuşmayı doğru bulmuyoruz. Bu halk örgüte ve örgütün şemsiyesi altında siyaset yapan partiye; barışı, huzuru ve sükunet ortamını tedarik etmesi için açıktan bir kredi verdi. Üst düzeyden bir kredi verdi. Bu savaşmadan, mecliste sivil ve siyasal yolları sonuna kadar kullanarak bu meseleyi çözme mesajıydı.” İfadelerine yer verdi.

 Siyasete verilen destek maalesef silaha verilen destek sanıldı

Seçinde verilen desteğin amacına uygun kullanılmadığını belirten Yavuz, “Ama maalesef örgüt bu desteği, halkın bu anlamlı desteğini ideolojik olarak örgüt gibi düşünmese de, ‘bunu siyasal ve sivil yollarla çözsünler, memleketimiz huzura kavuşsun’ diyen en aykırı insanların mesajını maalesef yanlış değerlendirdi. Siyasete verilen desteği maalesef silaha verilen destek şeklinde anladı ve algıladı. Bunu kendi ideolojik yapısı içerisinde Devrimci Halk Savaşı’na bir gerekçe kılarak maalesef hem kendisine hem halka hem de huzura ve barış ortamına çok ciddi zararlar verdi.” Gibi ifadeler kullandı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!