olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Mehmet Çiftçi: Fıstık desteği verilmelidir

Mehmet Çiftçi: Fıstık desteği verilmelidir
Şanlıurfa Karaköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çiftçi son zamanlarda gündemde olan fıstık üreticilerinin destekleme isteğine ilişkin Şanlıurfa Olay gazetemize fıstık desteklemeleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Haber: Mehmet Kaması

Türkiye’de üretilen fıstığın yüzde 60’lık kısmını kendi sınırları içerisinde bulunduran Şanlıurfa’daki fıstık üreticilerinin sıkıntıları bitmiyor. Her geçen gün fıstık üretiminde artan ilaçlama fiyatı ve işçi parası Şanlıurfa’da bulunan fıstık üreticilerini zor durumda bırakıyor. Fıstık ağaçlarından iki yılda bir üretim alabilen çiftçiler, diğer tarım kolları olan buğday, mısır ve pamukta olduğu gibi kendilerine de devlet desteğinin oluşturulmasını istediler. Konu ile ilgili Şanlıurfa Olay gazetemize özel açıklamada bulunan Karaköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çiftçi, Şanlıurfa'nın fıstık üretimi bakımından Türkiye’nin yüzde 60’lık kısmını karşıladığını belirtti. Bundan dolayı Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik’e seslenerek diğer tarım alanlarında olduğu gibi fıstığa da devlet desteğinin verilmesini istedi. 

 

 

‘Desteğin sağlanmaması çiftçiyi zorda bırakıyor’

 

Konu ile ilgili konuşan Karaköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çiftçi, “Bizim Şanlıurfa’da Türkiye’nin fıstık üretiminin büyük bir kısmını karşılıyor. Bununla birlikte Şanlıurfa’daki fıstık üreticileri zor durumdalar. Her geçen gün artan masrafının yanında fiyatının düşük olması çiftçileri zorda bırakıyor. İki yılda bir üreticilerin ürün alabildiği fıstık ağaçlarının da devlet tarafından destekleme verilmesi gerekiyor.” dedi.

 

 

‘Destek demek, daha verimli fıstık demektir’

 

“Bugün pamuk, mısır ve buğday eken çiftçi nasıl devletten ürün için destekleme alıyorsa bunun aynısını fıstık çiftçilerine de yapılması gerekiyor.” diyen Mehmet Çiftçi, “Daha kaliteli, daha verimli fıstık elde etmek için bu desteğin sağlanması lazımdır. Ben Karaköprü Muhtarlar Dernek Başkanı olarak buradan Şanlıurfa milletvekili ve aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Faruk Çelik’e sesleniyorum diğer tarım alanlarına sağlanan devlet desteğini fıstığa da yapılmasını istiyorum. Yoksa çiftçiler her geçen gün daha zor duruma düşecektir.” diye konuştu.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!