olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi
Karaköprü Belediyesi ve Sosyal Bilimler Lisesi “İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u” anma programı düzenlendi. Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı anma etkinliğinde sahneye çıkan iki küçük kız kardeşin okuduğu İstiklal Marşı şiiri salonunu dolduranları duygulandırdı.

Karaköprü Belediyesi ve Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ortaklaşa ‘Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen anma etkinliğe; Karaköprü Belediye Başkan Vekili Emin Aslan, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler, Karaköprü Belediyesi Kültür Müdürü Murat Karael, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi, Okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile davetli katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde konuşan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi, “Mehmet Akif Ümmetçilik anlayışıyla hepimizin gönlünde taht kurmuş, bir mütefekkir bir şair bir hafız bir hekim bir baytar ve saya saya çoğaltabiliriz. 10 parmağında 10 marifet olan yalanı ve yanlışı olmayan dik duruşlu, döneminde doğruluğuyla hakkı ve hakkaniyeti savunması ile herkese örnek olmuş bir şahsiyettir” dedi.

Çiftçi, Böyle bir sosyal faaliyette yer aldığı ve destek olduğu için Karaköprü Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Okul Müdürü Aziz Çiftçi’nin konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler ise, “Milli marşlar, milletlerin birliğini ve aynı istikamette tek bir bayrağın altında yaşamamızı sağlayan temel unsurlardır. İstiklal marşı aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrası ile milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillerle aktaran abide şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif Ersoy kurtuluş savaşının zor zamanlarında hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen milli şairimiz Ersoy milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdeleyicisi olmuştur” diye konuştu.

Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler’in konuşmalarının ardından sahneye yaşları 5 ila 7 arasında olan Şeyma ve Merve Altun kardeşler çıktı. Minik kardeşlerin okuduğu İstiklal Marşı şiiri salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı.

Minik kardeşlerin İstiklal Marşını okumasının ardından Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir konferans verdi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansta Eğitimci yazar Vakkasoğlu salonu dolduran öğrenci ve misafirlere Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatırken, herkesi Mehmet Akif Ruhlu olmaya davet etti.

 

Konferans sonunda Karaköprü Belediye Başkan Vekili Emin Aslan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na plaket takdim etti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!