olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

MAZLUMDER dünya barış gününü kutladı

MAZLUMDER dünya barış gününü kutladı
Şanlıurfa MAZLUMDER Şubesi 1 Kasım Dünya Barış Günü olması vesilesi ile basın açıklaması yaptı.

Haber: Mehmet Kaması

1 Kasım dünya barış günü dolayısı ile Şanlıurfa MAZLUMDER Şubesi yaptığı basın açıklamasında geçmişten günümüze kadar yaşanan olayları ve barış gününde bile kan döküldüğüne işaret etti. MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesinde yapılan basın açıklaması Şanlıurfa MAZLUMDER Şube Başkanı Fatih Kanlıpıçak ve MAZLUMDER Şanlıurfa İl Sekreteri Fethi Tapaç katıldı. Basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Şube Başkanı Fatih Kanlıpıçak, “Biz yönetilenler Dünya Barış Günü’nü kutlarken dünyayı yönetenler savaştan, kan dökmekten vazgeçmediler.” dedi.

‘Dünyayı yönetenler kan dökmekten vazgeçmiyor’

Hitler ordularının Polonya’yı işgal ederek II. Dünya Savaşı’nı başlattığı gün olan 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak ilan edildiğini söyleyen MAZLUMDER Şube Başkanı Fatih Kanlıpıçak, “Yaklaşık elli dört milyon insanın öldüğü savaşın üzerinden neredeyse yetmiş yıl geçmiştir. Biz yönetilenler Dünya Barış Günü’nü kutlarken dünyayı yönetenler savaştan, kan dökmekten vazgeçmediler. Özellikle Ortadoğu’da devam eden savaşlarda başta kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve yoksullar olmak üzere bütün insanlık ağır bedeller ödemektedir.” dedi.

‘Daha fazla hukuk ve demokrasi her şeyi çözer’

“Yarım asırdır devam eden iç savaş haline 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL tuz biber olmuştur. Kuşkusuz hem iç savaş hem de darbe girişiminin temel sebebi evrensel hukuk standartlarının yakalanamamış olmasıdır.” Diyen Fatih Kanlıpıçak, “Daha fazla hukuk ve daha fazla demokrasiyle sorunların üstesinden gelineceğine Cerablus operasyonuyla yeni bir savaş kapısı açılmıştır. Suriye’de müdahil olunan savaş iç çatışmalarımızı da yakından etkileyecek görünmektedir.” diye konuştu.

‘Savaş Annelerin Gözyaşlarıdır’

Çözüm süreciyle barış umutlarını yeşerten tarafların silahları tekrar konuşturmaya başladığını söyleyen Fatih Kanlıpıçak, “Suriye etkisi, durumu iyice içinden çıkılmaz bir noktaya taşıyacak, barışa dair umut kırıntılarını da yok edecektir. Savaş acıdır, annelerin gözyaşlarıdır, kadınlara saldırıdır, taciz ve tecavüzdür. Savaş yokluktur, yıkımdır. Bütün savaşları kazanan barış olmuştur.” ifadelerini kullandı.

‘Acıların devam etmesi kimseye faydası yok’

Ülkemizin ekonomik ve sosyal sıkıntılarını, göçlerini, faili meçhullerini, hep beraber acıyla yaşadık ifadelerini kullanan MAZLUMDER Şube Başkanı Fatih Kanlıpıçak, “Bu acıların katlanarak devam etmesinin kimseye bir faydası yoktur. Acılarımızın katlanarak artmasını ve sürekli savaş halini istemiyoruz. Her geçen gün acılara acılar eklenerek birlikte yaşama ümitleri tüketiliyor. Kıvılcımın bugün bizi tutuşturmaması yarın da tutuşturmayacağı anlamını taşımaz.” şeklinde konuştu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!