kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kuyumcular müşteri bulamıyor!

Kuyumcular müşteri bulamıyor!
Türkiye'de altın fiyatlarındaki yükseliş, kuyumcu esnafını zor durumda bıraktı. Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle altın fiyatları tarihi zirvelere ulaştı, bu da altın satışlarını ciddi şekilde düşürdü. Şanlıurfa'da, düğün sezonu olmasına rağmen kuyumcu dükkanları neredeyse boş kaldı.

Şanlıurfalı vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan altının fiyatı, iç ve dış piyasalarda yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin de etkisiyle iniş çıkış sergiliyor.

 

Şanlıurfalı vatandaşlar, altını yatırım aracı olarak sıklıkla tercih ediyor. Ancak iç ve dış piyasalardaki ekonomik ve siyasi gelişmeler, altın fiyatlarını dalgalandırarak kuyumcu esnafını olumsuz etkiledi. Fiyatların yüksekliği nedeniyle, Şanlıurfa’daki kuyumcu dükkanları müşteri bulmakta güçlük çekiyor. Kuyumcu dükkanları adeta boş kalırken, vatandaşlar kuyumcu önlerinden geçmeye dahi çekiniyor.

 

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki tarihi çarşılar bölgesinde, üç kuşaktır kuyumculuk yapan Kadir Ayoğlu, BİHA’ya altın fiyatlarındaki artışın ve ekonomik dalgalanmaların kuyumculuk sektörüne etkilerini anlattı.

 

Ayoğlu, altın fiyatlarının Türk lirasına göre yüksek olduğunu ancak temel ihtiyaç ürünleriyle karşılaştırıldığında hala daha uygun olduğunu belirterek, “Türk Lirasına oranla biraz pahalı fakat çay kuru gıda gibi temel ihtiyaçlara kıyaslandığında altın fiyatı hala ucuz” dedi.

 

AYOĞLU: SATIŞLARDA AZALMA VAR

 

Düğün sezonunda geçen yıla kıyasla altın alımlarının düşük olduğunu söyleyen Ayoğlu, “Bir yıl içinde faiz oranları çok değişti bu da vatandaşın cebine yansıdı. Geçen seneye oranla evet satışlarda bir azalma var bunu da ekonomik krize ve enflasyonun yükselmesine bağlıyoruz.”

 

“ALTIN HALA GÜVENLİ LİMAN”

 

Altının güvenli liman olup olmadığına dair Ayoğlu, geçmişte 1 kilogram altının 10 bin dolar civarında olduğunu, şimdi ise 81 bin dolar seviyelerine yükseldiğini söyledi. Ayoğlu, “Bundan 8 yıl önce 1 kilogram altın 10 bin dolardı şu anda 81 bin. Yani 5-7 yıl arasında dolar altın karşısında 8 kat değer kaybetti. Bu da gösteriyor ki en güvenli liman altın. Al sat makası biraz ekonominin dışında bir konu çünkü bilirsiniz enflasyonlar nasıl olur önlenemeyen fiyat artışlarından dolayı olur. Bu makas fazlalığının da ekonomiyle alakası yok tamamen piyasaya dağıtan firmalarla ilgili.” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-