olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kuruyemişçiler denetlenmeli!

Kuruyemişçiler denetlenmeli!
Seyyar tezgahlarda veya dükkanların önünde açık şekilde satılan kuruyemiş ve şekerlemeler halkın sağlığını tehdit ediyor. Gelişigüzel açık şekilde satılan kuruyemişlere denetim yapılmıyor.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’da son zamanlarda sayıları hızla artan seyyar tezgahlarda açık şekilde satılan şekerlemeler ve kuruyemişlere denetimlerin yapılmaması insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Hijyenik olmayan yerlerde satılan bu gıdalar, egzoz dumanları ve tozların sinmesinden dolayı sağlıksız bir şekilde satılıyor.

İnsan sağlığını tehdit ediyor

Ulu orta yerde açılan tezgahlarda ve seyyar arabalarda satılan kuruyemiş ve şekerlemeler, insan sağlığını tehdit ediyor. Gelişigüzel satılan bu ürünler özellikle işlek caddelerde yer aldığı için araç egzozları ve araçlardan kaynaklı tozlara maruz kalıyor. Gün boyunca toz toprak altında kalan bu ürünler çevrede bulunan lokanta dumanlarının da yaydığı kokuya da maruz kalarak kötü şekilde kokmasına sebep oluyor.

Vatandaşlar tepki gösteriyor

Özellikle Balıklıgöl çevresinde bulunan Kuruyemişçilerin tezgahlarını süsleyen bu ürünlerin maruz kaldığı toz ve kokudan dolayı vatandaşın da tepkisine de neden oluyor. Yetkililerin bu satıcılara gerekli kadar eğilmediğini söyleyen vatandaşlar, “Gün boyu bu ürünler toz toprak altında kalıyor. Bunlara sinen lokanta kokuları da çok kötü etkiliyor. Bu ürünler resmen kömür ve duman kokuyor. Neden yeteri kadar denetlenmiyor?” dedi.

Sayıları gün geçtikçe  artıyor

Seyyar tezgahlarda satılan bu ürünlerin tüketilmeye ne kadar uygun olup olmadığı bilinmezken, seyyar tezgah sayılarının hızla artması dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle kent merkezinde oldukça fazla olan bu satıcıların yetkili birimler tarafından denetlenmemesi sayılarının daha da artmasına sebep oluyor. Satılan ürünlerin son kullanma tarihlerinin bile belli olmaması tehlikenin boyutunu ortaya koyuyor.

Uzmanlar uyarıyor

Ulu orta satılan kuruyemişçilerin sattığı ürünlerin halkın sağlığını tehdit etmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, “Açıkta satılan ürünler başta toz olmak üzere egzoz ve ev dumanlarına maruz kalıyor. Bu kuruyemişlerin cam kaplar içerisinde satılması gerekiyor. Cam tozun ürünlere konmasına engel olduğu için bu çok önemlidir. Bütün kuruyemişçilerin bu cam kaplardan yapması gerekiyor”  fikrinde birleşiyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!