olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kuralsız sürücüler zarar veriyor!

Kuralsız sürücüler zarar veriyor!
Şanlıurfa’da araçların düzensiz park edilmesinin önüne geçilemiyor. Hiçbir kuralı tanımaksızın araçlarını gelişigüzel park eden sürücüler, vatandaşların kaldırımda yürümelerine engel oluyor.

Haber: Murat Doğan

 

Şanlıurfa’da araçların hızla artmaya başlaması trafik sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Araçların sayısının hızla artması ile birlikte trafik kurallarına uymayan sürücüler de halkı canından bezdirdi. Sürücülerin araçlarını her yerde gelişigüzel park etmesi, yapılan denetlemelere rağmen engellenemiyor.

 

Bahçelievler Mahallesi başta olmak üzere yoğunluk yaşanan mahallelerde sürücülerin araçları düzensiz park etmesi yoldan geçen vatandaşı ve sürücüleri canından bezdiriyor. Yasak olmasına rağmen araçların kaldırıma park edilmesi vatandaşın sokakta yürümesini engelliyor.

Çok sayıda otopark alanlarının içerisi boş olmasına rağmen kural tanımayan sürücüler dar sokaklara araçlarını park ederek yayaların ve diğer araçların geçmesine izin vermiyor. Bunu engellemek için kural tanımayan sürücülere para cezası kesilmesine rağmen bu sorunun önüne geçilememesi vatandaşı adeta çileden çıkardı. 

 

Engellilere engel oluyorlar

 

Otoparka para vermemeleri için araçlarını kaldırımlara gelişigüzel park eden sürücüler, engellilere de engel oluyor. Engellilerin tekerlekli sandalyelerle kaldırımlara çıkması için yapılan kaldırım rampaları önünde araçlarını park eden kuralsız sürücüler, engellilere engel olduklarını görmezden geliyorlar.

 

Yayalar yol yürüyor

 

Kaldırımda araçlarını park eden kuralsız sürücüler yayaların kaldırımda yürümesine geçit vermiyor. Araçların kaldırımda park edilmesi sonucu yayalar kaldırımda yürüyemez hale gelerek çareyi otoyolda yürümede buluyor.  Özellikle kentin merkezinde bilinçsizce park edilen bu araçların görüntüsü utanç verici bir tablo sergiliyor.

 

Dubaları eziyorlar

 

Park etme kurallarına aldırmayan sürücüler, araçların park edilmemesi için alanlara dubaların konulmasına da aldırmıyor. Park edilmemesi için bazı alanlara dubaların konulmasına bile aldırış etmeyen kuralsız sürücüler, dubaları ezerek park ediyorlar.

 

Kuralsız şekilde araçlarını park eden ve başkasına geçiş hakkı tanımayan sürücülere tepki gösteren vatandaşlar, bu kuralsız sürücülerin araçlarını buldukları her boş alana park etmesi nedeniyle kaldırımda yürüyemediklerini, arabaların bile şu şekilde park edilmesi nedeniyle yoldan geçemediklerini, belirtti.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!