olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kültür Sanat Festivali Çalışmaları Başladı

Kültür Sanat Festivali Çalışmaları Başladı
Mayıs – Haziran aylarında yapılması planlanan Kültür Sanat Festivali için kolları sıvayan bir grup sanatçı ve işadamları bir otelde düzenledikleri basın toplantısı ile görüşlerini Şanlıurfa’da görev yapan gazetecilerle paylaştılar.

Aziz Budak /Şanlıurfa OLAY 

İş adamları Mehmet Kıran, Kemal Süt ve Murat Yazar’ın destek verdiği projenin tanıtımı için Şanlıurfa’ya gelen sanatçı Ekrem Arpak, Ayşegül Zayim, Sedat Kıran ve Urfalı sanatçı Memocan,  festival ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayıp, fikir alış verişinde bulundular.

  Düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan sanatçı Ekrem Arpak, “Ben Karacadağ doğumlu bir sanatçıyım. Daha öncede bölgemde müzikal ve sinematik çalışmalarım oldu. Buraya büyük bir heyecanla geldik.Bizler bu bölgenin yeraltı, yerüstü zenginliklerini anlatabilmek için böyle bir girişimde bulunduk. Biz buraya büyük bir heyecanla geldik. Bu bölgenin var olan güzelliklerini bu ekiple bu heyecanla, bu şevkle sizlerle paylaşma heyecanı içerisindeyiz.

 

Bu projeyi iş adamlarımızın ve halkımızın da katkılarıyla büyük bir festival havasına dönüştürme gayreti içerisinde olacağız. Mayıs veya Haziran ayında bir kültür festivali sonrasında gelenekselleşen uluslararası bir festival haline dönüştürmek istiyoruz. Çok geniş perspektifte bir proje olarak düşünüyoruz. Bu proje için bölgenin sanatçıları ve işadamlarının da katkılarının büyük olacağını düşünüyorum” dedi.

\"\"

Şanlıurfa’mızın bilim ve sanatla anılmasını istiyoruz

Yapılacak olan projeye destek veren iş adamı, Mehmet Kıran ise, “Birçok kişi ile görüştükten sonra bu festivali yapmaya karar verdik. Biz nebze olsun insanları politikadan uzaklaştırmaya kültür ve sanatta yönlendirmek için böyle bir projeye karar verdik. Öncelikle bir klip daha sonra festival düşündüklerimizi en kısa zamanda yapacağız. Şanlıurfa’mızın terörle değil, bilim ve sanatla anılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 Urfa halkı artık, kavgalarla, terörle anılmasın

Kıbrıs’ta Bayrak Radyo veTV’nin program yapımcısı ve yönetmeni olan ve yılın sanatçısı seçilen Şanlıurfalı Ayşegül Zayim’de yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Herkes işini gücünü bırakarak buraya geldik. Biz istedik ki buranın gençleri olarak Urfa’ya bir şeyler yapalım. Gençlerimiz terör, madde bağımlılığı ile değil sanatla, kültürle anılması için geldik. Bizim buradaki gençlerimizi spor, kültür, bil, müziğe yönlendirmek. Yabancı turistleri buraya çekmek için bir şeyler yapmamız lazımdı. Bu toplantıyı düzenleme amacımız basın mensubu arkadaşların fikirlerini almaktır. Bu projeye destek veren iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Urfa halkı artık, kavgalarla, terörle anılmasın istemiyoruz.”

   Uluslararası arenada saygınlık görmesi beklenen Kültür sanat Festivalinde, Film, Fotoğraf sergileri, bilim çalışmaları, Şiir ve folklor yarışmalarının yapılması planlanıyor.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!