olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Küçük Sanayi projesi unutuldu!

Küçük Sanayi projesi unutuldu!
Şanlıurfa’nın kalbine hançer gibi saplanan Küçük Sanayi Sitesinde başlatılan kentsel projesi yıllardır süregelen öyküsüyle yılan hikayesine döndü.

Haber: Mehmet Kaması

 

Şanlıurfa’nın tam ortasında yer alan ve eski tabirle küçük sanayi sitesi Şanlıurfa Eski Belediyesi Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Bu kapsamda birçok iş yeri Evren Sanayi Sitesine taşındı. Ancak esnafın bir kısmı eski yerlerinde kalarak çalışmaya devam etti. Şehrin ortasında kalan bu işyeri trafik sıkışıklığı başta olmak üzere gürültü ve çevre kirliliğine sebep oluyor.

Kentsel dönüşüm unutuldu

 

Yıllardır süregelen Küçük Sanayi Sitesi, kentsel dönüşüm projesi kent adına adeta kangrenleşen bir yaraya dönüştü. Başladığı günden bu yana yıllar geçmesine rağmen hala bitirilemeyen bu proje kent adına utanç kaynağı olmaya devam ediyor. Neden olduğu çirkin görüntüler, çevre kirliliği ve gürültü kirliliği vatandaşın tepkisine neden oluyor. Sık sık gündeme gelen site her kesim tarafından tepki alıyor.

İşyerleri hala çalışıyor

 

Kentsel dönüşüm projesi, kapsamında birçok işyeri kent merkezi dışında kurulan Evren Sanayi Sitesine taşındı. Ancak ekonomik nedenleri ve şehir merkezine uzaklığı bahane eden bazı esnaflar işyerlerini kapatmadan işlerine olduğu gibi devam etti. Bazı esnaflar ise Evren Sanayi Sitesine taşınmalarına rağmen daha sonra tekrardan kent merkezinde bulunan yerlerine dönerek işyerlerini tekrardan açıp kaldıkları yerden çalışmalarına devam ettiler.

Hurdacıların meskeni haline geldi

 

İşyerlerini kentsel dönüşüm kapsamında kapatıp Evren Sanayi Sitesine taşınan esnafların ardında kalan boş işyerleri ya madde bağımlılarının ya da hurdacıların meskeni haline geldi. Özellikle kentin merkezinde bulunan bu alan her yere yakın olması nedeniyle hurdacıların burada toplanmasına ve dolayısıyla çevre görüntüsünün de kötüleşmesine sebep oluyor. Kent merkezinde böylesi görüntülerin oluşması yetkililerin şimdilik dikkatini çekmişe benzemiyor.

Mahalle sakinleri tepkili

 

 

Kent merkezinde yer alması sebebiyle mahalle arasında kalan bu işyerleri gürültüye sebep oluyor. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar aralıksız çalıştığından dolayı ciddi anlamda gürültüye sebep olan işyerleri, çevrede oturan vatandaşların da tepkisini çekerken, eski sanayi yeniden can buluyor. İşyeri sayısı gittikçe artan alanda yaşanan gürültü ve çevre kirliliği gibi sorunlara trafik sorunu da eklenince işi içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!