olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kızılay En çok kan bağışı yapanları ödüllendirdi

Kızılay En çok kan bağışı yapanları ödüllendirdi
Şanlıurfa’da Kızılay’ın kan bağışçıları haftası dolayısı ile düzenlenen ‘Madalya Töreni’ programı için vermiş olduğu iftar yemeği bir önceki akşam bir restoranda gerçekleşti.

Haber: Mehmet Kaması

Türkiye Kızılay’ının her yıl kan bağışçıları haftası nedeni ile ilin kendi sıralamasında en fazla kan bağışı yapan kişilere ödül verme merasimi nedeni ile iftar programı düzenledi. Düzenlenen programda kan bağışçılarına altın, gümüş, bronz ve plaket verildi. Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Üniversitesi Rektörü Mustafa Taşaltın, Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Ayşe Gölgenç, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve vatandaşlar katıldı. Program sırasında konuşan Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Ayşe Gölgenç, ‘ Türkiye genelinde bu yıl istediğimiz kan bağışı seviyesine ulaştık bu büyük bir başarı bizler için, vatandaşlarımız da kan bağışına ilgi göstermekteler.’ dedi.

\"\"

‘Halkımız kan bağışı konusunda son derece duyarlıdır’

“Bugün akşam Urfa kan merkezimizin bir programında beraberiz. Kızılay 11 Haziran 1968’de kuruldu, 14 Haziran 1968’de Lanz Stayner adlı Viyanalı hekim doğdu. Onun doğum günü olan 14 Haziranı her yıl gönüllü kan bağışçıları günü olarak kutlamaktayız.” diyen Ayşe Gölgenç , “Bu çerçevede Türkiye Kızılay’ı her ilde kan bağışçılarımıza altın, bronz madalyalarımızı veriyoruz, plaketlerimizi veriyoruz. Türkiye Kızılay’ı olarak şimdi Türkiye’nin yüzde 85 kan ihtiyacını karşılamaktayız.  Aynı şekilde oranın kan merkezlerimizde de tutturmuş durumdayız. İlk altı aylık süreçte Türkiye Kızılay’ı Türkiye çapında yüzde on gibi bir hedefe ulaştı, halkımız kan bağışı açısından son derece duyarlıdır.” dedi.

\"\"

Yüzde 79 hedefine ulaşıldı

Geçen yıl hedeflerinin yüzde 79 olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini söyleyen Ayşe Gölgenç, “Kan ihtiyacı noktasında. Bu yıl büyük bir artış göstermesi bizi gururlandırdı, halkımızın bize olan güveni de bizi mutlu etti. Bu çerçevede bu akşam da bir iftar yemeğimiz var, hem de kan bağışçılarımıza teşekkür edeceğiz. Kan bağışı noktasında bizim “Güvenli Kan Bağışı” projemizden bahsetmek istiyorum, güvenli kan temini projesi Türkiye için önemli bir adım oldu, bunu Türkiye Kızılay’ı uzun yıllardır uyguluyor. Özellikle Naktis adı vermiş olduğumuz 21 gün süren bir testle kandaki DNA’ların irdelenmesi ve içinde bulunan hususların incelenmesi tıbbi anlamda çok detaylı olarak yapılıyor.“diye konuştu.

Hastalıkların geçişi önleniyor

 

Hastalıkların kan nakli ile geçişlerine engel olduklarını özellikle vurgulayan Ayşe Gölgenç, “Türkiye Kızılay’ı olarak inşallah yüzde yüzü tümü ile Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bunun dışında kök hücre nakli konusunda çalışmalarımız sağlık bakanlığı ile devam ediyor. Bu anlamda da kan bağışçılarımızla birlikte ilerde kök hücre nakli bağışçılarımızla hep birlikte bu şekilde kutlayacağız. Halkımızın bize olan desteği çok fazla bizde Kızılay olarak elimizden geldiğince buna karşılık vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!