olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kitap kafeler Urfa’da hizmete sunuldu

Kitap kafeler Urfa’da hizmete sunuldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projeleri destekleme programı kapsamında bulunan kitap kafeler bir bir hayata geçiriliyor. Son olarak Şanlıurfa’da 7 kitap kafe 2 gençlik merkezi hizmete sunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projeleri destekleme programı kapsamında desteklenen projelerden olan Kitap Kafe; Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR-DER), Haliliye İmam Hatip Mezunları Derneği (HALİM-DER), Şanlıurfa İnsan Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (İNSAN-DER) ve Ay ışığım Derneğinde hizmete girdi.

Gençlerin beklentilerine karşılık verecek çeşitlilikte seçilmesi öngörülen farklı ilgi alanlarına hitap edecek kitapların bulunacağı Kitap Kafelerde gençlerden herhangi bir ücret alınmadan çay, kuru pasta vb. ikramlarda da bulunuluyor.

Sadece okumaya ve ders çalışmaya yönelik sunulan imkânların ötesinde Kitap Kafelerde ayrıca, imza günleri, okur - yazar buluşmaları, kitap ve sinema tahlilleri gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projeleri destekleme programı kapsamında Şanlıurfa’da sadece kitap kafe değil 2 gençlik merkezide gençlerin hizmetine sunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve İnfak ve Kardeşlik Derneği (İNFAK-DER)’de gençlik merkezi açarak gençlerin boş zamanlarını dolu dolu geçirmesini sağlayacak.  

“STK’LARIN KATKISI BÜYÜK”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı Şanlıurfa’da 9 projeye destek verdiğini ve ev sahipliği yaptığını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, projelerin hayata geçirilmesi noktasında STK’ların katkısının büyük olduğunu söyledi.

Projelerin tabana yayılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan İl Müdürü Keşküş, “Ben bunu birçok defa dile getirdim. Sadece Gençlik ve Spor Bakanlığının nüktesinde olan bunun sorumluluğu var tek başına üstesinden gelebilecek durum değil hem STK’ların hem belediyelerin hem de diğer kamu kurumlarının da bu noktada elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu noktada bakanlığında böyle destek vermesi bizi mutlu etti. Bakanlığın bir düsturu var bunu sık sık dile getiriyoruz Mehmet Akif’in dizelerinde de söylüyor Asım’ın Nesli diye ben inşallah burada da Asım’ın Neslinin yetişeceğinden inancım tam bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!