kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kırtasiye masrafları iki katına çıktı

Kırtasiye masrafları iki katına çıktı
Okulların açılmasına 2 haftadan daha kısa bir süre kaldı. Öğrenciler 3 aylık tatilin ardından heyecanla okulların açılmasını beklerken, veliler kara kara düşünüyor. Çünkü okulların açılmasıyla beraber öğrencilerin kırtasiye ihtiyacı doğuyor ve bu yıl fiyatlar geçtiğimiz yıla göre iki katına çıkmış durumda.

Şanlıurfa’da okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin heyecanla çalmasını beklerken, velileri de kırtasiye alışverişi telaşı sardı.

 

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için en çok merak edilen konulardan biri kırtasiye alışverişleri oldu. Son zamanlarda Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar eğitim sektörünü de etkiledi. Bu yıl öğrencileri için kırtasiye alışverişi yapmak isteyen veliler oldukça düşünceli. Çünkü geçtiğimiz yıla göre maliyetler iki katına çıkmış durumda.

 

Geçen yıl bir ortaokul öğrencisinin kırtasiye maliyeti yaklaşık 750 TL iken, bu yıl fiyatlar 1500 TL’yi aşmış durumda. Bir lise öğrencisinin maliyeti ise geçen yıl 1000-1500 TL arasında iken, bu yıl 2500 TL’nin üstünde.

 

Şanlıurfa’da kırtasiyecilik yapan Salih Büyükkılıç, Gazete İpekyol’a konuşarak artan maliyetler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

YÜZDE 100 ZAM

 

Okullar açılmaya yaklaşınca kırtasiyelerde yavaş yavaş hareketlilik oluşmaya başladığını aktaran Büyükkılıç, fiyatların yüzde 100 oranlarında arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

“Geçen yıla göre fiyatlar yükseldi ama bu yıl satışların da doğru orantılı artmasını bekliyoruz. Bir öğrencinin çantasında, defter, kalem, silgi, cetvel ve boyalar mutlaka olmalıdır.

 

Ortaokula giden öğrenciler ile lisye giden öğrencilerin çantasındaki malzemeler değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle lise öğrencisi ve ortaokul öğrencilerinin maliyetleri birbirinden farklılık gösteriyor. Mesela İlkokula giden bir öğrencinin maliyeti ortalama bin 500 TL iken, lise öğrencisinin maliyeti 2 bin 500 TL civarında. Geçen yıl bu fiyatlar yarı yarıyaydı. Ortaokul öğrencisinin kırtasiye ihtiyaçları 750 TL civarında alınabilirken, lise öğrencisinin 1000-1200 TL arasında maliyeti oluyordu. Yani fiyatlar yüzde 100 artmış durumda.

 

Fiyatı en çok artan ürünlerin başında boya malzemeleri gelmekte. Öğrencilerin en temel okul aracı çanta ise bir yılda yüzde 100’ün üstünde zam aldı. Geçtiğimiz yıl 250-300 TL olan okul çantalarının fiyatı bu yıl ise 500 TL’nin üstünde.”

 

 

 

FİYATLAR KIRTASİYECİLERİ DE ETKİLENDİ

 

Büyükkılıç, fiyatlarda yaşanan bu artışın kırtasiyecileri de etkilediğini söyleyerek, “Bu fiyat artışı ister istemez kırtasiyecileri de etkiledi. Eskiden veliler öğrencileri için alışveriş yaparken, ne olur ne olmaz diye fazladan alıyordu. Örneğin eskiden bir düzine kalem alıyorlardı ama artık 2 veya 3 kalem alıyorlar. Durum böyle olunca kırtasiyeciler doğal olarak fiyat artışlarından etkilendi.” dedi.

 

 

 

KIRTASİYE ALIŞVERİŞLERİNİ KIRTASİYEDE YAPMAK ÖNEMLİ

 

Şanlıurfalılara kırtasiye malzemesi alımında önemli önerilerde bulunan Büyükkılıç, sözlerine şu ifadelerle son verdi:

 

“Son olarak Şanlıurfalılara şunu söylemek istiyorum; Kırtasiye kırtasiyeciden alınır diye bir sloganımız var. Çocukları için kırtasiye malzemeleri almak isteyen veliler toptancılar veya başka yerlerden alışveriş yapmak yerine kırtasiyecilerden alışveriş yapsalar hem daha kaliteli hem de daha uzun ömürlü malzemeler almış olurlar”.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-