olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

KESK kurbanlık koyun değiliz

KESK kurbanlık koyun değiliz
FETÖ/PYD terör örgütü kapsamında gözaltına alınan 52 bin kişi için bir önceki gün KESK ve Eğitim-Sen yaptığı açıklamada, “KESK ve Eğitim-Sen kurbanlık koyun değildir ve olmayacaktır.” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa KESK ve Eğitim-Sen Şubeleri 15 Temmuz darbe girişimden sonra FETÖ/PYD terör örgütüne yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 52 bin kişi, gözaltına alınan ve görevlerinden uzaklaştırılan üyeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Eğitim-Sen İl Binasında yapılan basın açıklamasına KESK ve Eğitim-Sen üyeleri katıldı. KESK ve Eğitim-Sen adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Keklik yaptı.

KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, “ Nasıl ki geçmişten bugüne kadar mücadele verdiysek, bugün içinde mücadelemizi en üst çıtaya çıkartacağız. Biz KESK ve Eğitim-Sen olarak geçmişte olduğu gibi bugün de darbeye karşı olduğumuzu dile getirdik.” dedi.

‘Askeri ve sivil darbelerle baş başayız’

Yaşanan olaylardan dolayı ülkemizin kritik bir süreçten geçtiğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, “Askeri ve sivil darbelerle baş başayız. Geçmişten bu yana AKP-Cemaat ortaklığını defalarca dile getirmemize rağmen ve bunun üzerinde ciddi mağduriyetler yaşamamıza rağmen, gün bizi haklı çıkardı. ”dedi.

‘Her zaman darbeye karşıyızdır’

“15 Temmuz günü bildiğiniz gibi paralel yapı dedikleri ya da sonradan FETÖ, aslında geçmiş ortaklar arasındaki uzlaşmazlık böylesine bir darbe sürecini geliştirdi ve o gün itibariyle de KESK olarak, Eğitim-sen olarak geçmişte nasıl olduğu gibi bugün de darbe karşıtı olduğumuzu dile getirdik.” diyen Mehmet Keklik, “İster askeri darbe ister sivil darbe her türlü darbeye karşı olduğumuzu dile getirdik.” dedi.

 

‘KHK ile 100 civarında üyemiz görevlerinden ihraç edildi’

Kanun Hükmünde Kararnamelerle 52 bin kamu emekçisini görevden ihraç ettiğini söyleyen KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, “Darbeye bulaşmış her kim olursa olsun hukuk çerçevesinde sorgulanmalıdır. En son Kanun Hükmündeki Kararname’ler de Türkiye genelinde 100 civarında üyemiz ihraç edildi. Urfa özelinde ise 14 arkadaşımız ihraç edildi. Bu arkadaşlarımızın geçmişte bugüne darbe karşıtı duruşu, demokrasiden yana duruşu, mücadelesi zaten Eğitim-Sen üyesi olmakla bilinen bir durumdu. ”diye konuştu.

‘Sürgün bir insanlık suçudur’

“Sürgünlük bir insanlık suçudur. İkinci bir olay, burası bir hukuk ülkesiyse bir Başbakan’ın çıkıp da tahminler üzerinden sayı vermesi doğru değildir.” İfadelerini kullanan Mehmet Keklik, “En son Başbakan dünkü Diyarbakır açıklamasında sürgün değil de açığa alınacağını bir araştırma yapılacağını, yine sayı olaraktan da 14 bin olarak verildi. ”diye konuştu.

 

‘Bizler kurbanlık koyun değiliz’

KESK, Eğitim-Sen kurbanlık koyun değildir ve olmayacaktır diyen Mehmet Keklik, “Eğer bizden kurbanlık koyun gibi davranmamızı bekliyorlarsa dönüp geçmişimize baksınlar. Nasıl ki geçmişten bugüne kadar mücadele verdiysek, bugün içinde mücadelemizi en üst çıtaya çıkartacağız. Bölge şubeleri olarak dünkü Diyarbakır açıklamamızda da dile getirdik. Bundan sonra eylemlikler dizisi başlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘Olaylar sonuçlana kadar her gün oturma eylemi yapacağız’

 

Bu süreçte kendilerinin her gün saat 13.00 ile 19.00 arasında bir oturma eylemi yapacaklarını dile getiren Mehmet Keklik, “Bu olay sonuçlanana kadar, biz alternatifsiz değiliz. Bunun devamında farklı eylem etkinliklerimiz olacaktır. Gerekirse buradan Ankara’ya yürümeyi ve mecliste oturmayı, açlık grevine dahi girmeyi tartışır durumdayız. Bir an önce Başbakan’ın net ifadelerle, kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde, kendi deyimiyle, yanlış anlaşılmayacak şekilde bir açıklama yapmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!