olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kenya’nın Garissa Şehri ile kardeş olduk

Kenya’nın Garissa Şehri ile kardeş olduk
Kenya’nın Garissa ilinin Valisi Nathif J. Adam kardeş il olarak seçtikleri Şanlıurfa’yı ziyaterette bulunmak için bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi ziyaret etti.

Haber: Mehmet Kaması

Kenya’nın Garissa ilinin Valisi Nathif J. Adam bugün şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Meclise Sunduğu Garissa’ya ile kardeş il olmak için sundukları teklif kabul edilince Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Kenya’nın Garissa ilinin Valisi Nathif J. Adam Şanlıurfa’ya davet etti. Büyükşehir Belediye Binasında Nihat Çiftçi’yi ziyaret eden Garissa Valisi Nathif J. Adam büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile ortak basın açıklaması yaptı.

Şpanlıurfa Büyükşehir Belediye Şeref Salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Başkan Nihat Çiftçi, “Amacımız kardeş şehirlerde bir gönül köprüsü kurmaktır. Toplumların birbirine yakınlaşması, şehirlerin birbirine yakınlaşmasıdır.” dedi.

‘Kültürel anlamda birbirimize benziyoruz’

“Bilindiği üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclise sunmuş olduğu teklif ile Şanlıurfa Büyük Meclisi Garissa kenti ile Şanlıurfa kardeşliğine karar verilmiştir. Şimdi Dış İlişkiler Daire Başkanlığımız ve müdürlerimiz Garissa şehri ile dış ilişkiler anlamında temaslar gerçekleştirdi.” diyen Nihat Çiftçi, “Sayın valimiz bugün Şanlıurfa’mızda. Bizim burada Şanlıurfa olarak hem Kenya’nın hemde Garissa’nın toplumsal olarak inanç olarak,  direk şehrimize yakınlığını Müslüman bir şehir olması ve yine kültürel ticari, toplumsal benzerlikler taşıması ondan dolayı tercih edilmiş durumdadır.” dedi.

‘Amaç kardeş ülke ile gönül köprüsü kurmak’

Amaçlarının kardeş şehirde bir gönül köprüsü kurmak olduğunu söyleyen Büyük Şehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Toplumların birbirine yakınlaşması, şehirlerin birbirine yakınlaşması ve bu yakınlıktan dolayı bu köprülerin yıkılmamak üzere kuvvetli olmasıdır. Bu temaslar ve diyaloglar başlangıç durumundadır. Bugünde burada olacak yarında ilimizin çok değişik yerlerini ziyarette bulunacaktır. Burada edineceği bilgiyi izlenimi tabi ki Kenya’da Garissa kentinde yankı bulacaktır. Bizde inşallah Ekim ayı içerisinde sayın valimizin davetini bir heyet olarak gideceğiz.” diye konuştu

‘Şanlıurfa Dostluk anlamında büyük bir bağa sahiptir’

Garissa Valisi Nathif J. Adam, “Öncelikle sizlere bu güzel duyguları aktarmak istiyorum. Şanlıurfa’ya geldiğim için öncelikle sizlere ve sayın başkanımıza teşekkür ederim. Şanlıurfa bu anlamda büyük bir tarihi değere sahiptir. Dostluk anlamında büyük bir bağa sahip kültürel anlamında ve ilişkiler bakımında güçlü bir bağa sahiptir. Beni şanlıurfa’ya davet ettiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

‘Şanlıurfa ve Garissa arasında benzerlikler var’

Sabah saatlerinde Sayın Vali Göngür Azim Tuna’yı ziyaret ettiğini belirten Garissa Valisi Nathif J. Adam, “Kardeş şehir hususunda konuşmasında verdiği için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Özellikle Şanlıurfa, Suriye ve Garissa arasındaki benzerlikler hakkında sizlere kısa bir bilgi vermek istiyorum. Şanlıurfa olarak Suriye arasında en önemli benzerliklerden bir tanesi sahip oldukları sınır komşu ülkeler arasındaki ilişkiler buna örnek verecek olursak bizdeki Somali ile bizdeki olan mültecilerin ülkemize gelişleri, Şanlıurfa içinde Suriye göçmen mültecilerin Şanlıurfa’ya geçmeleridir.” diye konuştu.

‘Şanlıurfa şehir bakımında önemli bir büyükşehir konumunda’

 

Şuan da 600 bin civarında mültecinin şehirlerinde bulunduğunu söyleyen Garissa Valisi Nathif J. Adam, “Bunun yanı sıra Şanlıurfa ve Garissa arasındaki benzerliklere değinecek olursam Şanlıurfa Garissa arasında iklimsel benzerlikler bulunmaktadır. Yıl içerisinde ortalama sıcaklıklar benzer sıcaklık derecelerine ulaşmaktadır. Benzer sınır komşuluklarına sahiptir, Şanlıurfa Suriye ile Garissa’da Somali ile sınır komşusu halinde bulunmaktadır. Stratejik olaraktan konuma değinir olursak ta Şanlıurfa Türkiye’nin güneyinde bulunmakta iken Garissa’da Kenya’nın kuzeydoğusunda bulunmaktadır. Şanlıurfa şehir bakımında önemli bir büyükşehir konumuna sahiptir. Garissa’da bunun yanı sıra Kenya’da önemli bir şehir konumunda bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!